Проблем с BMW Bussines CD E46.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Проблем с BMW Bussines CD E46.

Мнение от Gqbriel » 21 Яну 2012, 11:41

Dimitroff написа:Принципа е следния - за да чете МП3 едно аудио устройство трябва да има допълнителен чип, който реално да играе ролята на буфер - ако чете аудио, но не чете мп3, при положение, че принципно трябва да чете - проблема е точно във въпросния чип.

За съжаление не съм вещ при аудио устройствата и с това се изчерпва моя коментар...

Габриеле...аз все още се съмнявам, че чейнджъра в колата ти чете Мп3...100% ли си убеден или наблягаш на думите на предишния собственик ?

Ванка - гледам кутията на чейджъра,където си пише какво е и е много ясно написано mp3,audio,+-R/RW ,а момчето ми звъня 2 пъти и ще се видим тези дни има път към София - и за него е адски странно.
За буфера си прав,но по странното е че разчита броя песни но звук няма - ще го закарам при някой който разбира ако намеря де
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS

Мнение от TRR » 21 Яну 2012, 11:56

Gqbriel написа:Аз съм така колега,само че никой не ми казва защо чейджъра не чете мп3 а трябва :(..и на кутията и в книжката тва пише :banghead:

Доколкото разбирам имаш changer, който чете MP3. A пробвал ли си го с друг player?
Иначе аз говорих за емулатор на changer, нещо като GROM, Anycarlink, Dension и т.н.

Dimitroff написа:Принципа е следния - за да чете МП3 едно аудио устройство трябва да има допълнителен чип, който реално да играе ролята на буфер - ако чете аудио, но не чете мп3, при положение, че принципно трябва да чете - проблема е точно във въпросния чип.

При мен и двете ги чете, но избирателно. Предполагам ще е добре да я почистя машинката.
За проблема на Gqbriel или си прав, или просто changer-а не поддържа MP3.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 21 Яну 2012, 16:48

Като факт знам, че има четящи мп3, но не вЕрвам докато не чуя със собствените си очи :mhihi: И сериозно - тези които четат са с друга платка и въпросния буфер + кодек за мп3 ; доколкото знам правят проблем с VBR ( ako mp3ките са 'компресирани' на vbr) ..; А някой има ли наблюдение каква марка са (Phillips, B.punkt .. или пак различно ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530XI
Мечтае да кара: M5 f10

Мнение от Achkata_ci » 21 Яну 2012, 17:35

Най-оптималните скорости за записване на диск са 8-16 .. пробвай на тях , моито си чете аудио дискове и сабира по 20-тина песни .. А и колегата с трансмитерите - ти луд ли си ? Качеството е несравняеми ,а и harman-kardon с вграден усилвател има доста добро качество :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 21 Яну 2012, 17:36

А ако ни е зацапан лазеара "окото" на Бизнес СДто и чете дискове избирателно, как и с какво можем да го почистим?!?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 21 Яну 2012, 18:11

TRR написа:
Gqbriel написа:Аз съм така колега,само че никой не ми казва защо чейджъра не чете мп3 а трябва :(..и на кутията и в книжката тва пише :banghead:

Доколкото разбирам имаш changer, който чете MP3. A пробвал ли си го с друг player?
Иначе аз говорих за емулатор на changer, нещо като GROM, Anycarlink, Dension и т.н.

При мен и двете ги чете, но избирателно. Предполагам ще е добре да я почистя машинката.
За проблема на Gqbriel или си прав, или просто changer-а не поддържа MP3.

Абе колко пъти да го повторя - що ма дразните :lol: афтър маркет kenwood който трябва да чете mp3 :mhihi: тва с vbr-a него разбирам :dunno:
Освен да пробвам пак с други песни ,и аз незнам вече :banghead:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 21 Яну 2012, 18:22

http://www.bimmernav.com/bmw_mp3_cd_changer.html
Габриеле освен mp3 трябва да чете и wma.Дано линка да ти помогне с нещо-доколкото разбрах не става за всички бизнес сд
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Мнение от ludia » 21 Яну 2012, 21:11

Прочетох темата и освен лаф моабет друго не видях, та и аз да се включа че от отдавна само чета и постовете ми намаляват.

Имам ОЕМ СД което чете мп3-ки всякакви, просто каквито си искам дискове. Обикновено си взимам шпиндел с дискове 20бр. от най-евтините и нямам проблем. Записвам винаги на най-високата скорост (24-та мисля че беше) и няма проблем.

Та ако имате проблем е хубаво да отидете да ви направят профилактика на плеърчето. А и го има фактора овехтяване не забравяйте че модела на количките ни стартира 98г.
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

http://clip4e.com/play.php?id=45143

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kalanak » 21 Яну 2012, 23:57

Имах същия проблем четеше избирателно дискове.Дадох го в един сервиз за почистване и профилактика след това четеше абсолютно всички дискове явно за 10 години много се замърсява :D

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 22 Яну 2012, 0:07

ludia написа:Прочетох темата и освен лаф моабет друго не видях, та и аз да се включа че от отдавна само чета и постовете ми намаляват.

Имам ОЕМ СД което чете мп3-ки всякакви, просто каквито си искам дискове. Обикновено си взимам шпиндел с дискове 20бр. от най-евтините и нямам проблем. Записвам винаги на най-високата скорост (24-та мисля че беше) и няма проблем.

Та ако имате проблем е хубаво да отидете да ви направят профилактика на плеърчето. А и го има фактора овехтяване не забравяйте че модела на количките ни стартира 98г.

Колега..извинявай,само не разбирам какво общо има че Е46 започва производство от 98 година,при положение,че плеъра с въведено mp3 кодиране започва от 2004 или 2005 година? :dunno:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 22 Яну 2012, 0:42

bmw-maximilian написа:
ludia написа:Прочетох темата и освен лаф моабет друго не видях, та и аз да се включа че от отдавна само чета и постовете ми намаляват.

Колега..извинявай,само не разбирам какво общо има че Е46 започва производство от 98 година,при положение,че плеъра с въведено mp3 кодиране започва от 2004 или 2005 година? :dunno:

А моя чейнджър е 2009 :mhihi:

При мен всичко е ок - всичко си свири харабийската :lalala:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i m43
Мечтае да кара: X6 --- ----

Мнение от StelllsKi » 23 Мар 2012, 20:45

Колеги имам едно питане да не отварям нова тема ще използвам тази та купих си бизнес цд плеар исках да проверя дали му е наред всичко преди да го сложа на колата и т.к имам оригинална букса реших да го захраня външно само за проба но на дисплея изписа DISABLE и нищо повече не можах да направя.Въпросът ми е трябва ли да е закачен I-BUS а за да тръгне цд-то или нещо друго съм пропуснал?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire

Мнение от DoesNot » 24 Мар 2012, 10:47

StelllsKi написа:Колеги имам едно питане да не отварям нова тема ще използвам тази та купих си бизнес цд плеар исках да проверя дали му е наред всичко преди да го сложа на колата и т.к имам оригинална букса реших да го захраня външно само за проба но на дисплея изписа DISABLE и нищо повече не можах да направя.Въпросът ми е трябва ли да е закачен I-BUS а за да тръгне цд-то или нещо друго съм пропуснал?

Да трябва да е закачен ibus за да работи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 24 Мар 2012, 11:37

Такова цд трябва да чете всичко - ама абс. всичко.
Последното бмв бизнес цд, което имах четеше най-евтиния принко записан на 52 скорост.

Когато има такъв проблем да чете само хп или т.нар. оригинални дискове /дискове, които се правят на преса и матрица а не на запис, клонинг/
значи му идва времето. Съжалявам колега, но каквото и да пробваш - дискове за чистене на оптика и други подобни....
Можеш да пробваш някой, който разбира да го отвори. Имаше една врътка с фокуса на лазера. Позиционира се на различно място
и понякога има ефект.

Успех !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 24 Мар 2012, 11:48

И аз имах проблем един път с дискове Princo. Просто не ги четеше, даваше "Error".
Записвах на 2 различни пс-та и на различни скорости и все така си беше. Може би е била кофти партида или нещо такова.
После се върнах на Verbatim и проблема изчезна.

А това за скоростите на записване е стар лаф. Освен ако не сте със записвачка от 2000та година, не виждам смисъл да се записва на ниска скорост.
Даже бях гледал в нета някакъв бенчмарк точно по тоя въпрос и разлика нямаше.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

ПредишнаСледваща

Назад към E46