Прецакано виско?
Модератор: Технически модератори
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
Прецакано виско?
Днес при пускане на климатика стрелката замина чак в червеното и ми пречерня....
Мисля че не ми работи виското защото при загряла кола не фучи като преди и мога да го спра с руло от вестник....
Но преди година и нещо(15 000км) купих ново виско Sachs,нова водна помпа GK с метални лопатки,нов термостат Whaler,
промих системата и сложих антифриз Mobil.Защо толкова бързо се прецака виското?Може ли да е нещо друго?В супер
неподходящ момент се случи това пък и бях спокоен за охладителната система....хич не го очаквах.Чудя се какво да правя?
Дали да мисля ел перка вместо виско?То ако на всеки 15 000 се прецаква...
Ако купя евтино измислена марка...?
М/у другото като купих Sachs-а махнах оригиналното което не зацепваше.Но после като се вгледах имаше супер много кал и мизерия
под биметалната пластина на оригиналното Behr.Та измих си го аз и стана като ново и съм го съхранил вертиалко.Има ли вариант да работи ако го пробвам?

Мисля че не ми работи виското защото при загряла кола не фучи като преди и мога да го спра с руло от вестник....
Но преди година и нещо(15 000км) купих ново виско Sachs,нова водна помпа GK с метални лопатки,нов термостат Whaler,
промих системата и сложих антифриз Mobil.Защо толкова бързо се прецака виското?Може ли да е нещо друго?В супер
неподходящ момент се случи това пък и бях спокоен за охладителната система....хич не го очаквах.Чудя се какво да правя?
Дали да мисля ел перка вместо виско?То ако на всеки 15 000 се прецаква...

М/у другото като купих Sachs-а махнах оригиналното което не зацепваше.Но после като се вгледах имаше супер много кал и мизерия
под биметалната пластина на оригиналното Behr.Та измих си го аз и стана като ново и съм го съхранил вертиалко.Има ли вариант да работи ако го пробвам?

Re: Прецакано виско?
Не бързай да обвиняваш виското , то задейства от температура , а тя идва от радиатора , ако там не е топло няма как да зацепи . Демек може да имаш друг проблем който да не позволява да циркулира добре антифриза и така няма гореща струя от радиатора , провери си долния мъркуч горещ ли е при повечко каране , ако не термостата си е консуматив знаеш или водна помпа нещо .
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
И двата маркуча са горещи.Радиатора е еднакво топъл почти навсякъде.Само в горен десен ъгъл е малко по хладък.
Но то и преди си беше така.А водната помпа и термостата са сменени пред 15 000км заедно с виското...
М/у другото много ли антифриз изтичаше при махане на капака на термостата че не помня?
Но то и преди си беше така.А водната помпа и термостата са сменени пред 15 000км заедно с виското...
М/у другото много ли антифриз изтичаше при махане на капака на термостата че не помня?

- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Колега- "ново" виско- само от Германия. Моето сега е такова, вече е на 4-5 години и работи та се къса, както казваме ние. Та, тва че пише нещо на него, не значи, че е същото.
Не знам вече кое не е менте, за сигурно имам само тва, де е купено от майната си, от специализиран магазин. Преди да правиш каквото и да било по колата, пробвай с друго, де не е купено от тука .
Не знам вече кое не е менте, за сигурно имам само тва, де е купено от майната си, от специализиран магазин. Преди да правиш каквото и да било по колата, пробвай с друго, де не е купено от тука .
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
Е то май няма от къде да го намеря за проба.Пък и колега с Е34 520 М50 май нямаме от Плевен да ги сменим за 5 мин....

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Кат имаш муфа,махаи пластината и бутончето под нея.Залепваш нещо връз зелената гумичка,да не изтече силикона ,качваш и фучиш колкот немои ти събра акъла
Разбира се с цел локализиране на проблема.Но идват летни времна и лично аз си карам с такава муфа ,съхраняване из железата на двора.

Разбира се с цел локализиране на проблема.Но идват летни времна и лично аз си карам с такава муфа ,съхраняване из железата на двора.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Пресиян Василев написа:Кат имаш муфа,махаи пластината и бутончето под нея.Залепваш нещо връз зелената гумичка,да не изтече силикона ,качваш и фучиш колкот немои ти събра акъла![]()
Така ли става хавата бре , ми то лесно за кво ги заварят тогава . Аз мисля една темичка с такива тарикатлъци да напраим и после на швабос да им ги поднесем лично ..... а-а-а тва не е добра идея , в затвора ще ни вкарат

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Ако под "прилично като цена" имаш в предвид до 150 лева, няма как 

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
Днес останових че виското работи.Давах малко газ извънградско 15км и като спрях колата,виското работеше.После я оставих да се охлади час два и като запалих на студена кола не работеше.Демек явно термостата не дава на радиатора да се загрее за да активира виското когато трябва.Надявам се само да не е запушен радиатор.Когато по рано беше хубаво загряла и виското фучеше радиатора беше топъл навсякъде.Ако е запушен има ли лек освен нов?
Първо ще сменя термостат и ако не се оправи значи е радиатор...?Ще метна едно око и на водната помпа да съм сигурен че не е от нея...
М/у другото забелязах че загрява като пусна климатроника някакви идеи защо?(освен че пуска компресора и товари)
Първо ще сменя термостат и ако не се оправи значи е радиатор...?Ще метна едно око и на водната помпа да съм сигурен че не е от нея...
М/у другото забелязах че загрява като пусна климатроника някакви идеи защо?(освен че пуска компресора и товари)

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Ще купиш една нова кола сега , нал разкара седалките 

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
нали пред водният радиатор е този за климатика и вътре като духа хладно ,отвън отива топлият фрион....
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
JIKI_RACER написа:Ще купиш една нова кола сега , нал разкара седалките
Аааа аз от колата не се отказвам като теб

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
MaxMeyer написа:JIKI_RACER написа:Ще купиш една нова кола сега , нал разкара седалките
Аааа аз от колата не се отказвам като теб
дойде ли някой с торбата с парите , я давам , хич и не страдам .ама торбата вече е трябва д ае голяма.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
MaxMeyer написа:М/у другото много ли антифриз изтичаше при махане на капака на термостата че не помня?
Това съмнение за количеството охладителна течност, която би могло да ти липсва ли е?

- momo-1st
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
- Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution
Колега,ако наистина имаш съмнения за виското и искаш да пробваш с ново а не ти се брои шапка пари,отиваш в първия магазин за части и купуваш виско за Форд Транзит,супер евтино е,а има същите показатели температурни като на ТДС-а,незнам обаче,не погледнах твоята дали е бензин,че ако е-нема ти съвпаднат дупките,иначе съм сравнявал за ТДС и за Транзит на една и съща марка бяха дори с едни и същи показатели за ТДС-ката ми искаха 220 лв,а за транзитовото-75.Щом е за проверка-сещаш се кое ще ти е по-изгодно!
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива![]()
![]()
![]()
Забравете го вече тоя гнил строй.
Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.