525d стопли се и почна да гасне под 15л.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- RhythmiX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525d '02г.
- Мечтае да кара: S65 AMG
525d стопли се и почна да гасне под 15л.
Здравейте колеги. 
Количката ми миналата година гаснеше около 15 литра карах я на диагностика и казаха,че помпите са наред.
Цяла зима не е правила проблем даже лампата за резерва светваше и пак си вървеше без да гасне.
Днеска стана по топло и имах малко под 15литра и карах малко по динамично и първо светна DDE на таблото и колата за момент заглъхна след това загасна добре,че бях до една бензиностанция и сложих 10-15 литра гориво и запали от втория път и лампата DDE загасна.
Интересно ми е защо цяла зима не ми е правила проблем,а когато се стопли започна пак.
Мисля че е помпата в резервоара,защото тази под шоф. седалка я чувам как ръмжи когато е на контакт.

Количката ми миналата година гаснеше около 15 литра карах я на диагностика и казаха,че помпите са наред.
Цяла зима не е правила проблем даже лампата за резерва светваше и пак си вървеше без да гасне.
Днеска стана по топло и имах малко под 15литра и карах малко по динамично и първо светна DDE на таблото и колата за момент заглъхна след това загасна добре,че бях до една бензиностанция и сложих 10-15 литра гориво и запали от втория път и лампата DDE загасна.
Интересно ми е защо цяла зима не ми е правила проблем,а когато се стопли започна пак.
Мисля че е помпата в резервоара,защото тази под шоф. седалка я чувам как ръмжи когато е на контакт.

- bmwinio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 328CI
Re: 525d стопли се и почна да гасне под 15л.
Сменяй тая в резервоара, но като я извадиш провери за боклуци по цедката. Успех! 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
А като смениш тази в резервоара, повече не карай с по малко от 15 л гориво защото това ще скапе и новата помпа.

Няма да се притесняваш, на мене ми гаснеше малко под 15 литра 2-3 пъти зимата.
Смених помпата в резервоара и тая под шоф седалка и продължава да гасне малко под 15.
На всичкото отгоре вече не ми показва правилно колко гориво имам...
Направо съм се отчаял...
Смених помпата в резервоара и тая под шоф седалка и продължава да гасне малко под 15.
На всичкото отгоре вече не ми показва правилно колко гориво имам...
Направо съм се отчаял...
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Я иди виж да я закачат дали проблема не е от това дето ти присветва DDE -то,току виж излязло някоя дюза 

bmwinio е напълно прав ,ако е помпа и сто литра да има пак няма да работи .Имах същия проблем и след почистване на цедката в резервоара - забравих...
- vgeirgiev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520
- Мечтае да кара: X5 3.0d
Абе колеги, нищо не сменяйте! Приеми 15 литра за минимум и стигнеш ли до това деление дозареждаш. След това забравяш за проблемите. Е, ако искаш винаги да караш до 0 литра, тогава даваш една торба пари а диагностики и ненужна смяна на помпи и продължаваш да гаснеш на 15 литра
=

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Лошото е че понякога ще гасне и на 20 л
Ще прецака помпата за високо налягане, ще прецака и комън рейл помпата. То ако беше толкова лесно хората нямаше да я монтират тая помпа в резервоара и щяхме и ние да си спестяваме по 150 лв 
п.п. Аз пак приемам че 15 ми е резерва и не карам под 15, но системата си е изчислена да си работи с всички помпи. А и представи си че някъде закъсаш и нямаш възможност да заредиш! Ще си стоиш с 15 л в резервоара и ще има да чакаш някой да ти сипе
А ако всичко ти работи, просто си продължаваш докато заредиш и това е. за 100 хил км един път съм карал с под 15 л, повярвай ми налага се понякога и предпочитам помпата да си ми работи 

п.п. Аз пак приемам че 15 ми е резерва и не карам под 15, но системата си е изчислена да си работи с всички помпи. А и представи си че някъде закъсаш и нямаш възможност да заредиш! Ще си стоиш с 15 л в резервоара и ще има да чакаш някой да ти сипе

- vgeirgiev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520
- Мечтае да кара: X5 3.0d
Ама ако помпата ти доказано не работи, то добре, сменя се, но виж, в повечето случай, както и в моя и на други колеги всичко работи, а понякога - и то не всеки път когато съм под 15 л колата гасне. И съвета ми е да не харчите излишни средства.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
vgeirgiev написа:Ама ако помпата ти доказано не работи, то добре, сменя се, но виж, в повечето случай, както и в моя и на други колеги всичко работи, а понякога - и то не всеки път когато съм под 15 л колата гасне. И съвета ми е да не харчите излишни средства.
Смени си майстора колега,не е нормално да ти гасне колата с под 15л. гориво

- RhythmiX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525d '02г.
- Мечтае да кара: S65 AMG
Днеска пак ми го направи този номер,сложих 10 литра и запали.
Ще отида да я сменя пак,ако се оправи оправи,ако не ще влизаме пак в приключение...
Ще отида да я сменя пак,ако се оправи оправи,ако не ще влизаме пак в приключение...
здравей те колеги.по този проблем който дискотирате реших да взема участие и аз да изкажа мнение.според мен проблема не е в помпата а в поплавака в резервуара до колкото съм запознат има графитна скала която започва да се изхабява в основата си.от там идва грешна иформация към компютъра и естествено колата гасне
Joro_dj написа:здравей те колеги.по този проблем който дискотирате реших да взема участие и аз да изкажа мнение.според мен проблема не е в помпата а в поплавака в резервуара до колкото съм запознат има графитна скала която започва да се изхабява в основата си.от там идва грешна иформация към компютъра и естествено колата гасне
Хубаво , ама май няма да е това . Защо примерно кмпа да гаси двигателя ако отчете нула гориво . То ако се скъса единия проводник от поплавъка за отчитане на нивото би спирал двигателя ама има случаи такива и пак си бачка , не е мисля това. Иска си подкачване на горивото до нагнетателната помпа иначе засмуква въздух и удря на камък , с повече гориво и без помпа си работи двг .
13 мнения
• Страница 1 от 1