Оригинално бавно падане на обороти.Защо?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Stennli
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i 98г.
- Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW
Оригинално бавно падане на обороти.Защо?
Колеги,всеки собственик на тази марка е разбрал че бавно падат оборотите спрямо другите автомобили.Сигурно всеки си е задавал въпроса защо,както и аз.Един майстор ми говори че това е направено нарочно,за да нямало внезапно забиване на задните колела при хлъзгав път,дет се вика за безопасност.То добре,ама аз цял живот карам коли с задно,дори кога бях млад шофер с на бащата ладата съм нямал тия проблеми.Дали по някакъв начин умишлено неможе да се направи така че да падат по бързо.Аз съм и свикнал,но примерно като кара жената,като сменя скоростите имаш чувството че не отпуска педала за газта.Сами разбирате колко много ще падне разхода на
гориво ако това изрязване между всяка смяна на скоростите се премахне.Някои замислял ли се е по този въпрос?
гориво ако това изрязване между всяка смяна на скоростите се премахне.Някои замислял ли се е по този въпрос?
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: Оригинално бавно падане на обороти.Защо?
ми кат улекотиш маховика и ще почне да ги сваля по-бързо. и по-бързо ще ги дига. тва обаче незначи че разхода щи падне 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Това падане на оборотите на двигателя е принудителен празен ход и гориво не се харчи. Наблюдавай си разходомера и виж, че инжекторите почват да пръскат пак чак при обороти малко над минималните на празен ход.
Това даже си е страхотна екстра - да ти падат по-плавно оборотите. Например, въобще не ми е приятно като карам някоя изнервена бензинка с рязко спадащи обороти. А пък разхода едва ли е повишен заради това. Най-много 100 милилитра на 100 километра.
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
редовият шестак трябва да се научиш да го караш...това изфорсирване на мотора нежду предавките говори, че или неможеш да натискаш съединителя спрямо педала на газта, или имаш проблем с колата. По-бавното падане на оборотите е много добре сметнато, за да не губиш между певключването на скорости.освен това кажи ми коя бензинова , четирицилинтрова кола върви на 5-та без газ с 30 км/ч. без да ти счупи вратът от сецане!
както каза и колегата по-горе... когато си във високи обороти и пуснеш газта,инжекторите спират да впръскват гориво докато оборотите не паднат близки до тези на празен ход или докато не подадеш газ отново.
както каза и колегата по-горе... когато си във високи обороти и пуснеш газта,инжекторите спират да впръскват гориво докато оборотите не паднат близки до тези на празен ход или докато не подадеш газ отново.
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
Като падат по-бавно оборотите,съединителя работи по-малко,защото оборотите на мотор и скоростна кутия са горе-долу еднакви(ако си избрал точния момент за смяна разбира се)След като превключиш на следващата предавка,не е нужно толкова преплъзване на феродовия диск,за да ги изравни.От там по-плавна возия да го речем по нашенски
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
и мене проблема ми се вижда в задкормилното устройство 

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i '96
- Мечтае да кара: non-stop
NAPSTERS написа:редовият шестак трябва да се научиш да го караш...това изфорсирване на мотора нежду предавките говори, че или неможеш да натискаш съединителя спрямо педала на газта, или имаш проблем с колата. По-бавното падане на оборотите е много добре сметнато, за да не губиш между певключването на скорости.освен това кажи ми коя бензинова , четирицилинтрова кола върви на 5-та без газ с 30 км/ч. без да ти счупи вратът от сецане!

8 мнения
• Страница 1 от 1