Питане за проверка на турбо и дебитормер с Инпа

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Re: Питане за проверка на турбо и дебитормер с Инпа

Мнение от slitter » 20 Мар 2012, 20:03

Тамън щех да кажа, че всеки двигател се храни с различно количество въздух на празен ход и в обороти, като за целта е необходимо колата да е напълно загряла или достигнала поне 75 градуса по целзии на охладителната течност. За да влезеш в сервизните функции първо е необходимо да изчетеш двигателя, а най добре шорт тест на всички модули (бутон шорт тест) и след кат изчете всичко влизаш във функшънс и след тва в сървиз функшънс и си търсиш теста, който ти трябва за да видиш живите данни и искано-давано, както споменах по-нагоре. С тая инпа нищо няма да направиш или по-скоро нищо няма да разбереш, а не се учудвай, че никой не ти казва, щото просто безумно да помниш наизуст за всеки отделен двигател колко въздух му требва в различните обороти, аз помна на моя двигател, че му требват 9 килограма на час на празен ход, а в обороти мога ли да помня са, камо ли за твоя който е дизел, ама кой дизел не си написал, а го разбирам в последствие!!! Значи, за да се понаучи човек трябва да поразцъка програмата, да чете кво му се изписва и така... Аз примерно помна визуално и ми е малко трудно така да ти кажа натискаш това, натискаш онова бутонче, аз вече дори не ги чета, а цъкам по интуиция, щото съм го правил 1000 пъти. И при положение, че има тест, който да ти дава инфо колко трябва да бъде, за кво ми е да помна глупости. И не на последно място ще е хубаво да кажеш за чий х** са ти тия живи данни от дебитомера, защото ако имаш некви съмнения в него и на живи данни ще ти е трудно да ги хванеш проблемите, щото може интерпретацията на данните да е грешна - примерно прецакал се е дебитомера и ти го тестваш, компа казва на празен ход трябва да е от 8.5 кг. - до 10.5 кг. и ти гледаш измерено 9 кг., ааа начи всичко е наред, е да, ама не е така, щото то пише 9, а реално са 5 примерно в действителност, т.е. интерпретира грешно и нема улавяне понякога, т.е. връзката е обратна - дросела е отворен толкова, колкото дебитомера да измери 9, а те влизат 5 и така дебитомера изгледа ок, а не са ок нещата кат седнеш зад волана. Дебитомер много трудно се хваща на диагностика и проблемите са решени емпирично тествано. После баш интерпретацията на данните зависи и от софта, щото ако си с 136 коня и стар софт, пък нов дебитомер, или обратното те тогава не може да разбереш кво е реално и кво не е докато не изчистиш нещата - да провериш кой софт си, кой дебитомер си и тогава да мислиш. Та гледай да не се вкараш в некой филм ей така от гледане на живи данни, щот една патка мислила-мислила , па се удавила.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320D

Re: Питане за проверка на турбо и дебитормер с Инпа

Мнение от MuTaJlaKo » 20 Мар 2012, 20:16

Исках да направя теста да видя дали е наред всичко с турбо и дебитор, щото ми се струваше че не върви както преди. Ама днеска си смених големият термостат че беше отишъл и заграваше само до 72 градуса и много гореше, но сега след като го смених качили си е пак както преди или аз съм си вкарал филм наистина :lol:

Предишна

Назад към E46