Скъсан ремък

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Re: Скъсан ремък

Мнение от slitter » 19 Мар 2012, 12:04

Archangel написа:Наобед ще щракна една снимка.
А конденз в маслото? Тя колата е прясна, прясна след смяна на масло, та и аз вече не знам какво да мисля.
Пяната беше жълтеникаво-бяло-кафява, и не беше все едно щеката е потопена в пяна само, а имаше налеп на едно две места.

Да получава се такъв конденз, баш във време като това сега мисля, заради температурите и тук говорим за нещо, което е съвсем безобидно като нормална реакция и аз мисля, че ти точно за това говориш и затова те накарах да снимаш... айде ще коментираме като пуснеш една снимка.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 19 Мар 2012, 13:03

покарай, остави я да изстине и гледай нивото на маслото къде е щот може да е умешала.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 19 Мар 2012, 13:36

IMAG0011.jpg

IMAG0010.jpg

IMAG0009.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 19 Мар 2012, 13:38

IMAG0012.jpg

IMAG0016.jpg

Никъде няма наслагвания, както се вижда, освен по щеката. Като по нея са в долната част и в най-горната. По средата маслото е чисто.
Нивото на маслото е на макс, както се очаква след като е сменяно скоро.
Антифризът също не е спаднал.
Двигателят работи нормално.
Попушва иззад него, но това е проблем отдавна, несвързан със загряването и наскоро разбрах, че е т.нар. CVV или Oil separator.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M sport
Мечтае да кара: черно ламбо по прашните улици

Мнение от besnia_ » 20 Мар 2012, 17:56

И аз имах същия проблем :bang: скъса ми ремъка и датчика, после нов и него скъса и накрая смених шайбата и се оправи :D това по щеката балончета ли са :smoke:
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 20 Мар 2012, 18:17

Да, балончета са, странното е че се оказа че са засъхнали балончета. Вчера след снимките изчистих щеката и оттогава не са се появявали.
Ще изчакам да мина поне 100км. с новия ремък, за да видя дали меша маслото и антифриза.
Между другото може би името на темата не е съвсем точно и подвежда към размисли за блокирала ролка.
Според мен няма блокирала ролка - гледах всичките, паразитните са износени(лагерите са сухи и се чува характерния шум), но се въртят без проблем.
Останалите също изглеждат ок, нямат луфтове и не запичат.
По паразитните имаше остатъци от ремъка, натрупани с годините, изстъргах ги с пръсти(да не издера ролките) и сега пак са гладки.

Та моят ремък не се "скъса" в точния смисъл на думата. По-скоро се разполови по дължина. Едната му част беше цяла и непрекъсната, другата беше на парчета из двигателния отсек - на конци и гума.
Не съм сигурен тоя ремък въобще сменян ли е. Аз не съм го сменял от 2008 лично, а оттогава на колата има 50 000 км, преди това май също не е бил сменян.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 20 Мар 2012, 19:36

Значи за мен това си чист конденз и няма връзка със позагрелия мотор. Според мен, ако се беше сетил да вдигнеш щеката преди загряването пак щеше да видиш това, което си видял, ако мога така да те успокоя. Кондензът ще се изпари от самосебе си с карането и с оглед вече по високите темеператури няма да го видиш скоро. Залагам 90% в твърдението си и оставям едни 10 да сълзи съвсем леко в мотора от гарнитурата, ама не ми се вярва все пак. Следи маслото не дали се качва, щото, ако е малко теча в зависимост от наклона, когато мериш няма да можеш да го хванеш, а дали ще се пресече в някой момент.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 23 Мар 2012, 18:21

Колега, гледам се мъчиш с отлаганията по щеката, та да споделя, че и аз се мъча с тях.
Историята ми е малко по-различна обаче.
Същият двигател, колата е купена на 17ти март.
Смених маслото, на другия ден вдигам щеката и виждам ей това същото като на твоята щека, само дето бяха чисто бели и си бяха по-малко.
Оттам на 2ма майстора, гледане, пулене и нищо досега.
Вчера съм я оставил на 3ти майстор да я види, обади се ,че засега не може да ми каже от какво се получава, да карам, да следя нивата и така...
Ако е гарнитура, знам, че маслото се пресича доста бързо...
Обадих се на един колега майстор от форума, той каза, че най-вероятно е конденз, получава се при запушен клапан на картерните газове и не е опасно. Все пак можел да се изчисти и повече да го няма.
Ще следя темата и ще те държа в течение какво се случва при мен и да се надяваме да не е най-лошото :) :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 30 Мар 2012, 18:14

Смениха ми маслото и уж са ми сменили клапана на картерните газове, а след 1 ден каране пак се появиха тия бели налепи. Само си дадох парите на вятъра...
Дано е конденз, щото ако не е ... лошо.

Колега, при теб оправиха ли се нещата? Има ли развитие някакво?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92 Lci N55 /CBR 1100 XX/S1000RR

Мнение от Mitiracing » 30 Мар 2012, 21:49

Аз не мога да разбера какво се мъчите с тоя конденз,няма начин да си я прегрял колега за толкова кратко време,карай си спокойно и не се занимавай да сменяш масла и тем подобни,ако влиза антифриз в маслото ,ще го точиш като мармалат отдоло.При бензиновите мотори е нормален този конденз.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 15 Апр 2012, 21:32

Mitiracing написа:Аз не мога да разбера какво се мъчите с тоя конденз,няма начин да си я прегрял колега за толкова кратко време,карай си спокойно и не се занимавай да сменяш масла и тем подобни,ако влиза антифриз в маслото ,ще го точиш като мармалат отдоло.При бензиновите мотори е нормален този конденз.

А не изчезва ли при извънградско каране...да кажем 6 часа нон стоп, щото при мен не изчезва. Пак си има капчици бяло по маслото.
Някакви идеи? Антифриза и маслото не са мръднали...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 15 Апр 2012, 22:27

преди два месеца и на мене ми се скъса ремъка и я карах до като не изгасна от само себеси. Колите н8и имат защита и при определена температура изклучват двигателя. При мене беше отишло в червеното. След това си смених ремъка(беше се скъсал защото една ролка се беше счупила) и нямам никакви проблеми. Върви си същото както преди :yes:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 16 Апр 2012, 16:13

adovet написа:...

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Е60 М54

Мнение от stuci_ir » 17 Апр 2012, 12:00

Не търсете под вола теле. Следете си антифриза и маслото. Ако няма промяна в нивата им карайте смело. Ако е духнала гарнитура - много бързо ще разберете. Можете и на леко загрял двигател - около 50гр да отворите капачката на приливното казанче и да си сложите лист хартия отгоре. При подавани на газ ако има изгорели газове в охл. С-ма трябва да духа или да има мехури в казанчето.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i N42

Мнение от Mariga » 17 Апр 2012, 20:50

Колеги, да споделя и аз своя "опит" с конденза.
Аз съм с същия мотор (318 N42), конденза зимата беше много, сега пак го има но е значително по-малко. Преди около месец някъде смених клапана на картерните газове, ефект 0. Клапана беше пълен с конденз, маркучите също. Здрав беше и нямаше никъв смисъл от смяната му, беше оригиналния от 2004г и сега бас давам, че за няколко месеца зимата ще стане същия, както и че лятото ще е в пъти по-чист. Висях на майстора на главата и ще ви кажа, че от това което видях конденз в маслото НЯМА, конденза е по самите тръбички където влиза щеката(топло масло....студена тръба...вода....разлика в температурите....конденз) и тъй като тя се извива доста сериозно в тях от там идва това бялото само отдолу и отгоре, просто като се вади тя минава и убира конденза и затова по средата няма, най-тясна е. Малко на 2 на 3 го обясних, но това е и ще видите че ако си източите маслото ще е чисто без нищо бяло в него :)
При мен конденза е бял без мехурчета, малко по-различен от този на снимката, така че незнам дали при колегата Archangel е чист конденз. :dunno:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46