как да проверя дали ми работи вътрешното огледало

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: как да проверя дали ми работи вътрешното огледало

Мнение от Gqbriel » 19 Мар 2012, 17:54

overclock написа:Аз на лайт модула имам позиция ауто, сензор за дъжд и датчик в пластмасата на огледалото. Фаровете се палят само когато си сложа ръката на сензора за дъжд. Този датчик в огледалото нищо не включва :dunno: . Във фаровете (фабричен ксенон) точно до ел. магнита който прилича на моторче и движи пластинката ограничаваща заслепяването има сензор, който също не ми е ясно за какво е.

Toзи датчик ,не помня кой по-нагоре, служи за затъмняване на огледалото - по някакъв начин мери осветеността при него и този на самото огледало при оределена стойност - затъмнява огледалото....когато е тъмно и няма кола отзад или каквото и да е си е нормално ..в момента в който светне отзад потъмнява...каот се изключва при задна скорост
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е91
Детайли за колата: 325i Automatic

Мнение от shitizreal » 20 Мар 2012, 13:20

Gqbriel написа:
shitizreal написа:И аз имам ел. хр. огледало и съм го тествал по описания по-горе от колегите начин (запушва се датчика отзад на огледалото и светиш отпред със светкавицата на телефона примерно).
Относно AUTO на лайт модула на мене при палене ми ги пуска фаровете и при гасене ги спира,но май нямам датчик да не го прави това по светло или трябва да се програмира модула....!?

При теб е програмиран daytime running lights - това няма нищо общо с Ауто позицията,която пали фарове САМО и единствено когато ,стане идея по тъмно...при теб така е програмирано...за да го спреш - само препрограмиране :yes:
Ауто и дневни светлини са различни неща

Ясно колега предполагах че е нещо такова ,просто имам ауто на копчето за вкл. на фаровете и се чудех дали или.Относно спирането е ясно че само с препрограмиране,но аз карам целогодишно на фарове,винаги си седи на ауто :lol:
$ anotha day anotha dollar $

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 20 Мар 2012, 13:24

shitizreal написа:
Gqbriel написа:
shitizreal написа:И аз имам ел. хр. огледало и съм го тествал по описания по-горе от колегите начин (запушва се датчика отзад на огледалото и светиш отпред със светкавицата на телефона примерно).
Относно AUTO на лайт модула на мене при палене ми ги пуска фаровете и при гасене ги спира,но май нямам датчик да не го прави това по светло или трябва да се програмира модула....!?

При теб е програмиран daytime running lights - това няма нищо общо с Ауто позицията,която пали фарове САМО и единствено когато ,стане идея по тъмно...при теб така е програмирано...за да го спреш - само препрограмиране :yes:
Ауто и дневни светлини са различни неща

Ясно колега предполагах че е нещо такова ,просто имам ауто на копчето за вкл. на фаровете и се чудех дали или.Относно спирането е ясно че само с препрограмиране,но аз карам целогодишно на фарове,винаги си седи на ауто :lol:

На Ауто- не светят фаорове през деня.....точно това е идеята на Ауто - да светват само ,когато стане по-тъмно затова е екстра да не се занимаваш да пускаш фаровете :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d Sport '04
Мечтае да кара: 14 етажна панелка

Мнение от aqa_boy » 20 Мар 2012, 14:12

Gqbriel написа:
shitizreal написа:
Gqbriel написа:
shitizreal написа:

На Ауто- не светят фаорове през деня.....точно това е идеята на Ауто - да светват само ,когато стане по-тъмно затова е екстра да не се занимаваш да пускаш фаровете :yes:

В началото супер много се радвах на тая "екстра" ама сега само ме дразни едната позиция повече, защото зимата е безполезна :mrgreen:

Според мен щеше да е екстра, ако беше направено зимата да работят постоянно фаровете, а пък само лятото да светят като се стъмни :driving:
От гъзария се умира!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 20 Мар 2012, 15:07

aqa_boy написа:
Gqbriel написа:
shitizreal написа:
Gqbriel написа:
shitizreal написа:

В началото супер много се радвах на тая "екстра" ама сега само ме дразни едната позиция повече, защото зимата е безполезна :mrgreen:

Според мен щеше да е екстра, ако беше направено зимата да работят постоянно фаровете, а пък само лятото да светят като се стъмни :driving:

Да бе видиш ли 2003 бмв са мислели,абе дали ще е приложимо за българия :mhihi: а има и дневни светлини - програмира се,хората са го измислили и това..слагаш ги на фарове,палиш - светват - гасиш - спират :yes:

Потребител
Аватар
Кара: Е46 320D 2003

Мнение от pekicha » 20 Мар 2012, 16:55

Както каза колегата Gqbriel, на задна скорост се изключва затъмняването на огледалото, така че ако е прецакано и е постоянно затъмнено - това е вариант да се тества. Но само ако е фабрично с такова огледало, понеже брат ми си сложи електрохроматично, но не е вързано за задната скорост и ток му се подава от жица от плафона :) .

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 20 Мар 2012, 22:23

Какво му е трудното да се тества на огледалото ?!?!

Ми светнете го с едно фенерче и е готово !!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320D,150к.с /комби бегачка

Мнение от nazis » 11 Окт 2014, 23:22

Да питам и аз нещо че не ми е ясно
Аз имам електрохроматично огледало и на него има 3 копчета -натискам ги и немога да разбера за какво са
иначе огледалото се затъмнява нощем
Голямата цица разсейва добрият ебач !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 16 Окт 2014, 16:09

nazis написа:Да питам и аз нещо че не ми е ясно
Аз имам електрохроматично огледало и на него има 3 копчета -натискам ги и немога да разбера за какво са
иначе огледалото се затъмнява нощем

Тези са за гаражна врата води се HomeLink
Изображение

http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=384653

Предишна

Назад към E46