Отопление на изпарител
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i '96
- Мечтае да кара: non-stop
Отопление на изпарител
Колеги , да запитам. Сложиха ми BRC Sequent Plug&Drive в един сервиз , но има някакъв проблем с потока на антифриза през изпарителя. Мисля , че са го свързали пред дросела. На празен ход антифриз не минава нито през изпарителя , нито през дросела и по този начин не ми се загрява датчика който е на изпарителя и съответно не превключва на газ. Над 2000 оборота започва циркулация , не ми се вярва да е нормално това. Идеи или съвети ?
Колата е от подписа
Поздрави и се извинявам ако има тема с този проблем/търсих/
Колата е от подписа
Поздрави и се извинявам ако има тема с този проблем/търсих/
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: Отопление на изпарител
И при мен първоначално се опитаха през дросела да ми подгряват газта, но не се получи. Аз все си мисля, че дебита е достатъчен като гледам маркучите, предполагам, че може да е проблем с обезвъздушаването на колата. Сега в момента ми се подгрява от тръбите за парното.
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
в повечето случаи се свързва към входящия маркуч на парното.
- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
ще погледна двигателя и ще кажа със сигурност.
връзва се към маркуча дето излиза от двигателя,и отива към парното.,
режеш изходящия маркуч от двг към парното,поставяш трипътник,мажеш вс краища на трипътника с малко грес,и връзваш маркучите,като към този трипътник връзваш и входящия за изпарителя.по същия начин правиш и с входящия маркуч към двг от парното.режеш слагаш тройник,и стягаш скобите.към втория маркуч връзваш изходящия от изпарителя.
дано си ме разбрал.
успех
връзва се към маркуча дето излиза от двигателя,и отива към парното.,
режеш изходящия маркуч от двг към парното,поставяш трипътник,мажеш вс краища на трипътника с малко грес,и връзваш маркучите,като към този трипътник връзваш и входящия за изпарителя.по същия начин правиш и с входящия маркуч към двг от парното.режеш слагаш тройник,и стягаш скобите.към втория маркуч връзваш изходящия от изпарителя.
дано си ме разбрал.
успех
- kener
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E39
Lawmaker написа:по-точно?
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DD11&mospid=47537&btnr=64_0676&hg=64&fg=18
С тетки от маркучи 5 и 12.
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
след като си продадох Е39-ката, новия собственик (мой много близък приятел) и монтира газова инжекция, подгрева на изпаритела е взет от подгрева на дпосела и няма никакви проблеми.
когато се вземе подгрева от входящия маркуч на парното, циркулацията пада драстично през радиаторчето и парното вече не духа така топло като преди. моя съвет е да провериш дали е обезвъздушена системата като хората, и дали в изпарителя не се получава въздушна възглавница.
когато се вземе подгрева от входящия маркуч на парното, циркулацията пада драстично през радиаторчето и парното вече не духа така топло като преди. моя съвет е да провериш дали е обезвъздушена системата като хората, и дали в изпарителя не се получава въздушна възглавница.
- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
NAPSTERS написа:когато се вземе подгрева от входящия маркуч на парното, циркулацията пада драстично през радиаторчето и парното вече не духа така топло като преди.
Ами ако се блендира изпарителя?
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Само с тройници байпасно на парното.Сичко друго е ала бала за момента по лесния начин.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
NAPSTERS написа:когато се вземе подгрева от входящия маркуч на парното, циркулацията пада драстично през радиаторчето и парното вече не духа така топло като преди.
Няма такова нещо

- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Аз от 4 години съм с ГИ и при мен са го вързали на подгрева на дросела. При ходене на друг газаджия, на който имам много повече доверие ми каза, че е много по-добре да се върже на парното, но на "майсторчетата" дето не им се занимава им е много по лесно да го вържат на дросела. И все пак специално от това проблеми не съм имал за тези 4 год.
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- kener
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E39
Единствения проблем(евентуален) при вързване на водата от подгряването на дросела е, че изпарителя може да замръзне при каране с висока скорост(когато потока газ през изпарителя е голям).
На по маломощните двигатели няма проблем, но при големите двигатели не е така. Лесно се пробва дали има проблем - излизате (зимата) на магистралата настъпвате и гледате (с диагностика) температурата на изпарителя, ако започне да пада (под 30-40 гр.) имате проблем.
На по маломощните двигатели няма проблем, но при големите двигатели не е така. Лесно се пробва дали има проблем - излизате (зимата) на магистралата настъпвате и гледате (с диагностика) температурата на изпарителя, ако започне да пада (под 30-40 гр.) имате проблем.
Не е толкова важно от къде се взима вода за изпаритела,по-важно е той да е ниско разположен в цялата система и съответно циркулацията през него да бъде максимално облекчена (да няма изкачвания,завъртания и т.н. на маркучите).
- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ви , колеги . Тези дни съм малко зает , но скоро ще се заема и ще пиша какво съм направил 

- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
Обещаното ..
Днес се заиграх , възстанових си подгряването на дросела , отклоних с тетки чрез маркуч с ф10 към изпарителя преди помпата и клапаните за парното .
Работата заспа след хубаво обезвъздушаване . Имам си пак хубаво парно и изпарителя ми е топъл на тихи обороти.
Благодаря на всички включили се колеги .
Днес се заиграх , възстанових си подгряването на дросела , отклоних с тетки чрез маркуч с ф10 към изпарителя преди помпата и клапаните за парното .
Работата заспа след хубаво обезвъздушаване . Имам си пак хубаво парно и изпарителя ми е топъл на тихи обороти.
Благодаря на всички включили се колеги .

15 мнения
• Страница 1 от 1