как да проверя дали ми работи вътрешното огледало
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Re: как да проверя дали ми работи вътрешното огледало
Ето това е, слязох да го снимам чак:
http://tronixxxx.snimka.bg/tuning/skoro ... 2.26637699
Какво е това?
http://tronixxxx.snimka.bg/tuning/skoro ... 2.26637699
Какво е това?
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Това е сензора за автоматичните фарове

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- frizzante
- младши ентусиаст
-
mustang1986 написа:Това е сензора за автоматичните фарове
Може ли малко по-подробно да обясниш как точно действа колега? Оня ден го забелязох това

- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
mustang1986 написа:Това е сензора за автоматичните фарове
Сензора за автоматични фарове е в сензора за дъжд на стъклото !
Retrofit написа:mustang1986 написа:Това е сензора за автоматичните фарове
Най-накрая едно точно мнение.
Тези датчици на самото огледало са само за затъмняването му. Прави се диференциална разлика между двата датчика, за да се определи степента на осветяване пред и зад огледалото. По този начин огледалото "познава" дали има условия за заслепяване, за да подаде определено електричество на гела в стъклото, който да се затъмни.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- frizzante
- младши ентусиаст
-
как да проверя дали ми работи вътрешното огледало
JTD написа:Retrofit написа:mustang1986 написа:Това е сензора за автоматичните фарове
Най-накрая едно точно мнение.
Тези датчици на самото огледало са само за затъмняването му. Прави се диференциална разлика между двата датчика, за да се определи степента на осветяване пред и зад огледалото. По този начин огледалото "познава" дали има условия за заслепяване, за да подаде определено електричество на гела в стъклото, който да се затъмни.
Моето огледало не е затъмняващо, на стъклото нямам това око, но имам това нещо по горе от снимката. Все още не ми е ясно какво всъщност е това?
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
gido написа:става въпрос за затъмняващото огледало вътре в купето,искам да го пробвам през деня че ми се струва че през деня стои тъмно.
На по-сенчесто място се загледай - ако вътрешното огледало отразява в по-тъмно от страничните , значи ти стои постоянно затъмнено . Затъмняването на средното огледало е във зеленикаво , страничните стоят постоянно синкави , но пак ще забележиш разликата .
На мен ми остава тъмно , когато вечер са светели зад мен и съм паркирал в гаража . Сутринта като изляза първите няколко сек е затъмнено , та от тази гледна точка ти казва какви са разликите .
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
А когато колата няма сензор за дъжд,а има автоматични фарове сензора къде е?

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
JTD написа:Тези датчици на самото огледало са само за затъмняването му. Прави се диференциална разлика между двата датчика, за да се определи степента на осветяване пред и зад огледалото. По този начин огледалото "познава" дали има условия за заслепяване, за да подаде определено електричество на гела в стъклото, който да се затъмни.
Точно така. И за да се пробва през деня просто се слага пръст на окото от задната страна (към външното стъкло) и с фенерче се светва във другото око което е на самото огледало посредата. На мене лично затъмняването ми се вижда синкаво, но може и аз да не виждам

mustang1986 написа:А когато колата няма сензор за дъжд,а има автоматични фарове сензора къде е?
Пак на същото място, залепен на самото шоф. стъкло около/под огледалото. И това дали имат фаровете функция за автоматично включване спрямо заобикалящата светлина зависи изцяло и само дали лайт модула го поддържа и дали има сензор. Това дали са ксенон фаровете е без значение.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
в крайна сметка явно може да с еприеме, че огледалата със затъмняване имат врътка за местене на позицията , имат 2 датчика отпред и отзад, и независят от това дали имаш датчик за чистачки и фарове, огледалата без затъмняване имат врътка отдоло за местене на позицията, имат датчик отзад но защо го имат един господ знае, но нямат отпред.
- aqa_boy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d Sport '04
- Мечтае да кара: 14 етажна панелка
iv4o9999 написа:в крайна сметка явно може да с еприеме, че огледалата със затъмняване имат врътка за местене на позицията , имат 2 датчика отпред и отзад, и независят от това дали имаш датчик за чистачки и фарове, огледалата без затъмняване имат врътка отдоло за местене на позицията, имат датчик отзад но защо го имат един господ знае, но нямат отпред.
Колега, моето е електрохроматично и няма врътка за местене на позицията (то и няма смисъл да има, защото в такъв случай ще трябва да се сложи втори механизъм, във вече дебелото огледало)
От гъзария се умира!
- shitizreal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е91
- Детайли за колата: 325i Automatic
И аз имам ел. хр. огледало и съм го тествал по описания по-горе от колегите начин (запушва се датчика отзад на огледалото и светиш отпред със светкавицата на телефона примерно).
Относно AUTO на лайт модула на мене при палене ми ги пуска фаровете и при гасене ги спира,но май нямам датчик да не го прави това по светло или трябва да се програмира модула....!?
Относно AUTO на лайт модула на мене при палене ми ги пуска фаровете и при гасене ги спира,но май нямам датчик да не го прави това по светло или трябва да се програмира модула....!?
$ anotha day anotha dollar $
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
shitizreal написа:И аз имам ел. хр. огледало и съм го тествал по описания по-горе от колегите начин (запушва се датчика отзад на огледалото и светиш отпред със светкавицата на телефона примерно).
При теб е програмиран daytime running lights - това няма нищо общо с Ауто позицията,която пали фарове САМО и единствено когато ,стане идея по тъмно...при теб така е програмирано...за да го спреш - само препрограмиране

Ауто и дневни светлини са различни неща
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
Моето също има датчик на пластмасата и не е електрохроматично.
Значи това е за автоматично пускане на фаровете, А?
Има ли възможност за софт. настройка или трябва и Лайт модул с бутон Ауто ?
Значи това е за автоматично пускане на фаровете, А?
Има ли възможност за софт. настройка или трябва и Лайт модул с бутон Ауто ?

- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
Аз на лайт модула имам позиция ауто, сензор за дъжд и датчик в пластмасата на огледалото. Фаровете се палят само когато си сложа ръката на сензора за дъжд. Този датчик в огледалото нищо не включва
. Във фаровете (фабричен ксенон) точно до ел. магнита който прилича на моторче и движи пластинката ограничаваща заслепяването има сензор, който също не ми е ясно за какво е.

Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3