На таблото светна за проблем с фара
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
На таблото светна за проблем с фара
Светна ми лампата, че има проблем предния ляв фар. На къси не иска да свети, но на дълги всичко е наред. 100 % ли е изгоряла крушка ? Колко струва смяната ?
- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI
Re: На таблото светна за проблем с фара

- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
mumford написа:Светна ми лампата, че има проблем предния ляв фар. На къси не иска да свети, но на дълги всичко е наред. 100 % ли е изгоряла крушка ? Колко струва смяната ?
Колега, вероятно си с крушки H4, те са на такъв принцип. Струват по 15-25 лв, зависи от марката. Смяната е елементарна, сам можеш да го направиш.
Ебати малоумните теми се пускат вече... много падна нивото, ЗА ЖАЛОСТ!
- Flipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
- Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
- Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!
абе малоумна, малоумна, но да добавя и един въпрос аз към нея, за да не слагам нова тема аз, а тази си идва подходяща...
Имам ксенон на Е46-цата и свети супер, но до тях са жълтите дневни светлини, което леко ме дразни...няма да питам как се сменят, елементарно е наистина, но да попитам има ли опция за сменяне с бяла светлина подобна на тази на ксенона със същия тип крушки или трябва ъпгрейд към енджъли или други системи?
Имам ксенон на Е46-цата и свети супер, но до тях са жълтите дневни светлини, което леко ме дразни...няма да питам как се сменят, елементарно е наистина, но да попитам има ли опция за сменяне с бяла светлина подобна на тази на ксенона със същия тип крушки или трябва ъпгрейд към енджъли или други системи?
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Аз съм със Osram Night Braker 55W на късите и обикновенна халогенна крушка Bosch 55W на дългите.
Найт брейкъра свети прекрасно силно в бяло - няма жълтеене като халогенния Бош.
Мразя цигании по фаровете.
Найт брейкъра свети прекрасно силно в бяло - няма жълтеене като халогенния Бош.
Мразя цигании по фаровете.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Flipz
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!
това, за което говоря май не са нито късите (защото на късите са ксеноновите крушки), нито на дългите, а в отворът, където се намират дългите има една малка крушка, излиза като лека пъпка отгоре в страни и свети чисто жълто. Мисля че се водят дневни светлини - при мен не са програмирани да светят постоянно, дори и когато съм изключил късите, но по принцип е това им е идеята. Ето ги на снимка:
http://img226.exs.cx/img226/5270/citylights21vf.jpg
- NIKMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46i
Flipz написа:това, за което говоря май не са нито късите (защото на късите са ксеноновите крушки), нито на дългите, а в отворът, където се намират дългите има една малка крушка, излиза като лека пъпка отгоре в страни и свети чисто жълто. Мисля че се водят дневни светлини - при мен не са програмирани да светят постоянно, дори и когато съм изключил късите, но по принцип е това им е идеята. Ето ги на снимка:
Това са габаритните светлини.

- Flipz
- младши ентусиаст
-
Ок, габарити да са..има ли начин да са по-близки като цвят до ксеноновото бяло с този цокъл крушки или само с ъпгрейд на системата до друг вид крушки и цокъл?
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
На тези пъпки им се вика габарит и за тях като не искаш жълти има и пернишко сини габаритни лампи.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Flipz
- младши ентусиаст
-
ако ще е синьо да си остава по-добре жълтото...просто се чудех дали има опции примерно с диодна крушка или нещо от сорта и дали ще дава грешки по борда...
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Можеш и да ги извадиш.
Като ги извадиш ще получиш грешка на таблото, че не работят, но мигачите ще светят вместо габарити. Само трябва да отидеш при някой, който има софтуер и да ти изтрие грешката от габаритите. При мен е точно така направено..
Като ги извадиш ще получиш грешка на таблото, че не работят, но мигачите ще светят вместо габарити. Само трябва да отидеш при някой, който има софтуер и да ти изтрие грешката от габаритите. При мен е точно така направено..
- Flipz
- младши ентусиаст
-
е тази грешка като се изтрие при стартиране на колата не се ли записва пак наново и да светва чека?
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Flipz написа:е тази грешка като се изтрие при стартиране на колата не се ли записва пак наново и да светва чека?
Не. Маха се за постоянно.
- Flipz
- младши ентусиаст
-
Всъщност май ми помогнахте много с дефинирането на термина, защото аз ги търсех като дневни светлини, а не габарити и се оказа че за 10 лева има диодни крушки точно за този цокъл в чисто бяло...друга седмица ще отида да ги пробвам:
http://www.avto.bim.bg/t77/Diodni-Svetlini/Diodni-gabariti/
http://www.avto.bim.bg/t77/Diodni-Svetlini/Diodni-gabariti/
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3