Светна чека - веднага ли да ходя на диагностика?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Re: Светна чека - веднага ли да ходя на диагностика?
Нищо страшно- потвърждава се тезата, че чек енжин може да светне поради много причини. Значи трябва да се пуска DIS и да се върви по стъпките на програмата, докато се намери конкретната причина. Или греша?
NikVanov написа:Нищо страшно- потвърждава се тезата, че чек енжин може да светне поради много причини. Значи трябва да се пуска DIS и да се върви по стъпките на програмата, докато се намери конкретната причина. Или греша?

- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
Демирев написа:Вчера реших на една отсечка да настъпя 318-ката ми до 3300 оборота и 100-тина км в час, за първи път, откакто купих колата.
Всичко наред - отзад никакъв пушек, за разлика от 5 цл. дизел. Изтегля си добре за мойте разбирания.
На прибиране в гаража вечерта светна чека и днес сутринта пак свети и продължава да не гасне!
Да покарам ли още 100-ти на км и да изчакам дали сама ще загасне или веднага да търча към комп диагностика?
В жълто свети чека.
При мен тази лампа светна веднъж преди няколко месеца когато ми се прецака клапана за картерните
газове и съответно почна да клати оборотите между 600 - 1000. Докато търсех причината и установих
че съска клапана ,му изкарах маркуча за момент ,мотора съответно се поразтресе доста поради засмукания
паразитен и неотчетен от дебитомера въздух и моментално на таблото светна чека . Причината е банална - нарушено
смесообразуване ,което е извън параметрите и ЕКУ-то веднага осветява чека.
Колега при тебе вероятно е нещо подобно свързано с ламбда ,катализатор . Ако ти е изтърбушен катализатора също
може да ти свети чека ,понеже втората ламбда следи за неговата работа и параметри.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Демирев написа:Малко по спокойно, Моля! Всеки хвали себе си и плюе наред по всички други! Аман вече от самохвалковци! Всички от 30 години се занимават с диагностика и са най-добрите.
Плюенето по колеги е достатъчно тъпо! Помагайте и не плюйте колегите си.
1 - Всеки тенекиджия с лаптоп се мисли за диагностик - факт ! На мен какви глупости са ми гадали пишман майстори не е истина . Така че слушай кво ти се говори .
2- тва с испаренията е глупост - веднъж се унесох да пържа в лютеницата и резервата буквално се изпари за минути . По път към бензиностанцията ми изписваше 2км - демек изпарения . Никакъв чек енжин не ми е светвал.
3 - да проверяваш маслото всяка сутрин

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Аче - аз не съм палачорин - мърляч към колата си или човек, който си пържи собственото возило при всякo сядане зад волана! Както сигурно си разбрал - едва 1000 км съм минал с тази кола и все още не ми е позната, какво не и е наред! -
Затова и проверявам двигателното масло и антифриз всяка сутрин, когато ще я карам! Още повече, че маслото с което е пълна синтетика, а колата е един господ знае на колко реални км. е - вероятно поне 280 000 км...не знам и очаквах да лапка по литър на 1500-2000 км. 5W40 то ама засега да не и е уроки не е мръднала от максимума.
Затова и проверявам двигателното масло и антифриз всяка сутрин, когато ще я карам! Още повече, че маслото с което е пълна синтетика, а колата е един господ знае на колко реални км. е - вероятно поне 280 000 км...не знам и очаквах да лапка по литър на 1500-2000 км. 5W40 то ама засега да не и е уроки не е мръднала от максимума.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
1- бензинова кола обича обороти . Тва не е дизел и 4 до 5500 , след като е загряла си и идват добре
2- няма изправна Е46ца която да гори литър масло на по-малко от 10 000 км . Аз също съм с 5В40 , както казах редовно си я отпускам до по-високи обороти и масло не бара . Надявам се вече и ти си се уверил , че тия коли не са масларки ... за разлика от ония с емблема двоен кенеф
Загубата на охладителна течност е нормална в някаки малки граници , но пак се сети че ще ти светне лампата ако си на по-малко от 90% .

2- няма изправна Е46ца която да гори литър масло на по-малко от 10 000 км . Аз също съм с 5В40 , както казах редовно си я отпускам до по-високи обороти и масло не бара . Надявам се вече и ти си се уверил , че тия коли не са масларки ... за разлика от ония с емблема двоен кенеф

Загубата на охладителна течност е нормална в някаки малки граници , но пак се сети че ще ти светне лампата ако си на по-малко от 90% .
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3