Съвет за музика - какво МП3, какъв бас?

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Съвет за музика - какво МП3, какъв бас?

Мнение от amd » 06 Юни 2006, 0:58

И аз много се увлекох по музика и реших да избуша Е30-ката :lol: Въпроса е следния : имам около 350 лева, а трябва да си взема МП3 плеърче + някакъв бас. В момента имам AUDI GAMA касетофонче - 2 оригинални колони до краката от Е30-ката и 2 BLAUPUNKT-a отзад на кората (от АУДИ 100). ДОста съм доволен, приличен звук вади касетофончето, но не е нещо особено, няма сила, въпреки готиния звук и приятното трептене на седалките. Спрял съм на на 2-3 модела МП3-ки, по 200-тина лева, защото повече мисля няма смисъл да давам, ДВД не ща.

http://www.technopolis.bg/big_prod.php? ... cat=23&o=c

Тези 3 модела са на най-ниската цена, а като екстри не виждам нищо повече при плеърите по 300-400 лева. ПИОНЕРА най ме кефи, защото е симпатичен на вид, а има MOSFET - това доколкото знам е як плюс за очаквания звук? LG-то може да съм му объркал модела, но имаше дистанционно, 2 години гаранция (1 година за ПИОНЕРА) и е 20 лева по-евтино. JVC-то най-слабо ме влече, но ако смятате, че е по-добро? Много ще съм благодарен ако чуя мнение, ще се взима от Технополис плеърче, защото втора ръка не получих добра оферта, а все пак друго си е ново с гаранция.

Относно баса - да приемем, че ми остават 150 лева - ако взема ТУБА ще е супер за тия пари, но няма да имам пари за усилвател, а плеъра няма да захрани 200-400 вата туба. Минаваме на вариант 2 10" бас говорители на задната кора и да си оставя сегашните 4 колонки за да вадят средни и високи тонове. Мисля, че ще стане добре, но дали елипси (корави, HERТZ примерно) няма да вадят по-добър звук? Благодаря!
BMW only!

Потребител
Аватар
Кара: ex. Alfa Romeo 155 2.0 8V 141hp
Детайли за колата: http://www.youtube.com/results?search_q ... type=&aq=f

Мнение от vfti » 06 Юни 2006, 1:29

Такааа...За ЦД забрави ЛЖ!! JVC то се е доказало като много добро плеарче което не създава проблеми, но пък щом пайнера е там по добре си вземи пайнер ;) ;) ;)

Иначе...Лошото е че паричките ти са малко..Аз си мисля да не бързаш със субове усилватели и т.н сложи си за тия пари една хубава предна линия и ако можеш да отделиш и финанси за елипси...Защото парите наистина са малко.. Но това за 2 броя 10" басове на кората е лоша идея..Аз ако съм на твое място ще направя един голяяям копромисен вариант...купувам една хубава предна линия на ХЕРЦ и си намирам някъво субче за временно в голяма кутийка и вързано към ЦД то..ще свирне доволно и ще вади бас ;)

Помисли ако може да отделиш още парички :roll:

клавиатурен мунингист
Аватар

Мнение от amd » 06 Юни 2006, 1:55

150 лева - точно колкото 2 перфектни елипси ХЕРЦ. Прав си, че ми трябват първо много добро високи и средни тонове и баса накрая, но за жалост дори тези пари ми идват в множко, ех, няма ли да почна и аз да си изкарвам :uups: Предна линия? оригиналните колони не стигат ли, та да взимам по-хубави:( Ще видя, но ако взема елипси няма да има пари за бас каса.
BMW only!

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 06 Юни 2006, 1:58

Ако ще взимаш елипси ти препоръчвам като тези, които аз си взех преди месец на ПАЙНЕР. И бас със тях може и да не ти трябва 8)
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Frenz0 » 06 Юни 2006, 20:58

за 100 лева зимаш плейар НИПОН с мп3 и сичко 100 лева усилвател на тъндър и за 150 лева едно 306 двс
Yeah money and cars, Life of a gangsta in world of stars

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 06 Юни 2006, 21:03

плеара и тъндъра не се връзват с пайнера. ако ще е такава конфигурацията, най-добре да си вземе благоевградски бас :mhihi:

клавиатурен мунингист
Аватар

Мнение от amd » 07 Юни 2006, 1:12

Оказа се, че може и 450 лева да събера. То и още 8000 лева май ще има, но те ще са за ремонт на автомивката, няколко борча, още едно БМВ (ей сега умуваме :lol: ), джанти, рекаро и някои подобрения по предницата на Е30-ката.

Но! Да приемем, че съм отделил 450 (не искам да прекалявам с парите за аудио). Тогава комбинацията трябва да е балансирана, а не всички да са супер евтини компоненти и един от всичките да е много добър. Ясно е, че ще взема PIONEER DEH-2800, най ме изкефи, нищо, че няма дистанционно и е с 1 година гаранция. Останаха 250 - 2 яки елипси и една бас каса...ама пак не останаха пари за усилвател? Варианта е :

PIONEER DEH-2800 (200 лева) + бас каса (100-тина лева) + усилвател (150 лева) и съм беден :mhihi: Ще позлвам сегашните колонки.
BMW only!

Потребител
Аватар
Кара: ex. Alfa Romeo 155 2.0 8V 141hp
Детайли за колата: http://www.youtube.com/results?search_q ... type=&aq=f

Мнение от vfti » 07 Юни 2006, 1:33

amd написа:Оказа се, че може и 450 лева да събера. То и още 8000 лева май ще има, но те ще са за ремонт на автомивката, няколко борча, още едно БМВ (ей сега умуваме :lol: ), джанти, рекаро и някои по

PIONEER DEH-2800 (200 лева) + бас каса (100-тина лева) + усилвател (150 лева) и съм беден :mhihi: Ще позлвам сегашните колонки.

нещата се нареждат точно ;) от ПЛЕАРА В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ се отказвай... това за нипона за 100лв са смешни изказвания....иначе за бас касата мога да ти предложа хубава бас за 85лв.(говоря за хубав масивен бас -9кг:mhihi: чисто новичък направо не е свирил-в Сф струва по 120-30лв..) и после вече да си направиш касичка...а усилвателя за тоя бас ще ти е 140лв..-тъндър тца 2120;) ;) ;) ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 07 Юни 2006, 9:20

Ето ти една готова бас каса за 90лв. Ако искаш свържи се с Vento да ти предложи някакъв вариянт. Той има и ново и втора употреба Кар Аудио. Ето това му е страницата http://audio.carsbg.net/category.asp?cid=1 ;)

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 07 Юни 2006, 10:13

аз бих те посъветвал да си вземеш първо качествени говорители и чак след това да мислиш за джангъра :lol: иначе ако вземеш първо бас със усилвател ще получиш само едно думтене от което ще те боли глава после, така че по-добре първо да имаш качествения звук ;)
Изображение

Car Audio Expert
Аватар

Мнение от ProInstall » 08 Юни 2006, 19:04

Според мен варианта ти е следния:
Плеара си остава Pioneer-а и за друго за тези пари не мисли
Чифт елипси на DLS против 160лв, които свирят пъти по-добре от Херца от 150лв, за да имаш повечко бас и чист звук.
За 89лв имам двулентови 13-ки също на DLS за предна линия.
С тази система си готов за субуфер, но на второ четене. Когато тази система ти стане слаба и събереш пари ще си вземеш нещо по-добро от
Тундер и Благоевград.
Май пропуснах да спомена, че всички от този клуб имат 5% отстъпка при мен.
Вервайте ми...
R&B Audio.com

Car Audio Expert
Аватар

Мнение от ProInstall » 08 Юни 2006, 19:09

SuPeR_FLY написа:аз бих те посъветвал да си вземеш първо качествени говорители и чак след това да мислиш за джангъра :lol: иначе ако вземеш първо бас със усилвател ще получиш само едно думтене от което ще те боли глава после, така че по-добре първо да имаш качествения звук ;)

Ето един човек, който расъждава правилно.
Иначе имам и компоненти почти за без пари. Мога веднага да те наредя и с усилвател и с суб, че и с предни колони.
Вервайте ми...
R&B Audio.com

клавиатурен мунингист
Аватар

Мнение от amd » 09 Юни 2006, 0:39

Отново благодаря за съветите, вече след изписаното от запознатите имам яснота в главата си, ще изчакам няколко дни да видя как ще се развият нещата със семейните финанси и мисля първо да взема ПИОНЕР-а, а после да се изсиля с някакви качествени говорители.
BMW only!

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 09 Юни 2006, 9:01

ProInstall написа:Май пропуснах да спомена, че всички от този клуб имат 5% отстъпка при мен.

А къде ти се намира магазина или сервиза, там каквото е?

Car Audio Expert
Аватар

Мнение от ProInstall » 09 Юни 2006, 17:01

www.rnb-audio.com
Вервайте ми...
R&B Audio.com

Назад към Car аудио и видео