как да почистя тавана без да се отлепи
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- petko.belakov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525 tds
как да почистя тавана без да се отлепи
как да почистя тавана без да се отлепи с какьв препарат,някои ако го е правил да даде идея
Re: как да почистя тавана без да се отлепи
По автомивките съм виждал да чистят с някакви спрейчета на пяна...но колко са ефикасни 

- shumito
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525D Turing
- Мечтае да кара: 530xd Turing
На автомивка, но изчакай лятото.
- Бай Митьо
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сувалка
Препарата е на Сонакс като спрей, ако не го намериш ми кажи и ще ти го потърся, защото ми остана малко и е някъде в мазето, за да ти кажа точно името. Той е специално за тавани, пръска се и след това се минава със сух микрофибърен парцал. Лятото изсъхна за 20 мин сигурно. Препарата е меко казано вълшебен, защото след ремонт на шибидаха имах и малко от маслото на 3-4 места. Изчисти ги.
Струваше около 10лв.
Струваше около 10лв.
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!
- popov_chris
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520d
Аз ползвах препарат на MAFRA от Бриколаж за 7 лв. на същия принцип като се пръска покрива с обемиста пяна повърхноста. Така почистих колонките непосредствено под тавана и не се разлепиха дори след повтаряне, а и препарата е силно ароматизиран. Но при коллонките плата е залепен директно за пластмасата, докато при таваните може между тях да има тънък слой дунапрен или нещо от сорта (мисля се води мек таван, но не съм сигурен дали в случая е такъв на Е39) и в такива случаи трябва да се внимава с почистването. Ако някой може да каже кой е по ефективен ще е супер. И умната защото едно залепяне на таван при тапицер доколкото разбрах струва около 100 лв!
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Аз с това изчистих тавана на колата на татко ми,като в нея се пуши. http://www.offex.bg/showproduct-9719.html
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Драгослав написа:Аз с това изчистих тавана на колата на татко ми,като в нея се пуши. http://www.offex.bg/showproduct-9719.html
С Меглио?

- popov_chris
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520d
Лелеее, това Меглио е доста драстичен подход да не кажа хамалски подход?! И още не си отлепил тавана? Явно твоя таван е лепен с много яко лепило или е на косъм да се отлепи. Сериозно се замисли дали да го ползваш в бъдеще, говорил съм с приятел от автомивка и те уверявам че трябва да си много внимателен с тавана и колонките че с това Мелио все едно на лов за зайци с базука! А и още нещо колеги дори при сухото пране със спрейовете никаква прахосмукачка по тавана ни на сухо, ни на напръскано!
- dackooo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 53
CTORH написа:Драгослав написа:Аз с това изчистих тавана на колата на татко ми,като в нея се пуши. http://www.offex.bg/showproduct-9719.html
С Меглио?Аз с това си мия двигателя.
От опит ти казвам само НЕ с Меглио и на двете ми коли таваните ми паднаха от него и после

- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
След смяна на пълен комплект люк,тавана ми беше като лаборатория на криминална полиция.
Чисто нова кухнеска кърпа и КН7
Пръскаш на кърпата и търкане.Без вода,изплакване и тем подобни
Сега свети като нов.
Чисто нова кухнеска кърпа и КН7
Пръскаш на кърпата и търкане.Без вода,изплакване и тем подобни
Сега свети като нов.
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
Моите тавани до сега не са били много мръсни,затова лятно време разтвор на вода и Vanish с микрофибърна кърпа се почиства перфектно,като естествено се изтисква до състояние в което кърпата е само влажна.
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
mpp82 написа:Моите тавани до сега не са били много мръсни,затова лятно време разтвор на вода и Vanish с микрофибърна кърпа се почиства перфектно,като естествено се изтисква до състояние в което кърпата е само влажна.
а същия тип кърпа говоря и аз.Пръскам върху нея.Не по тавана.

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Аз съм чистил над 20 тавана на нови БМВ та все пак с пара....Една машинка дето еголяма като прахосмукачка, но духа пара. Перфектна работа...Само веднъж един таван леко се разлепи, и то там където е дръжката над шофьорското място...
- animall
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Влака
В Сандански на авто мивката има една глупост която наричат "торнадо". Един вид пръска препарат или въздух, който въздух го завихря и се получава ефекта на торнадото изсмуква всичките боклуци и не мокри тавана, супер интересно е и каква работа върши не можете да си представите просто а да ти висне тавана шанс няма. Представлява нещо като вувузела в умален размер, в която има тръба тръбичка дълга колкото самата вувозела и копче с което се регулира дали да пръска препарат или да завихря въздуха. значи пръскаш минимално количество препарат и после минаваш на въздух, заради ефекта "торнадо" всички боклуци се събират във фунията, която потапяш в кофа за да се измие и пак продължаваш. Точно след 1 час имаш чисто нов таван, прани са на половината град колите и няма никакъв проблем досега. Ако някой има интерес мога да снимам и евентуално да кажа от каде е закупен и на какви пари. Върши работа доказано 

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Казва се обаче Торнадор, и точно затова говорех
С такова съм чистил е просто перфектно, и то говоря за скъпи и нови коли...
http://www.youtube.com/watch?v=4cGP88W5 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=FgmFjGxC ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=4cGP88W5 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=FgmFjGxC ... re=related
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2