Светна чека - веднага ли да ходя на диагностика?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Re: Светна чека - веднага ли да ходя на диагностика?
Малко по спокойно, Моля! Всеки хвали себе си и плюе наред по всички други! Аман вече от самохвалковци! Всички от 30 години се занимават с диагностика и са най-добрите.
Плюенето по колеги е достатъчно тъпо! Помагайте и не плюйте колегите си.
Плюенето по колеги е достатъчно тъпо! Помагайте и не плюйте колегите си.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Сигурен съм,че Slitter ще отговори и за да не възприемете отговора му за хвалба,нека аз да го похваля!
А иначе по същесво: как може да се влиза в сервиз ,за да се трият грешки,без да се търси от къде идва проблема!
Ако "майстора" не знае какво трие е направо за смяна(
)!Как ще трие грешка от "общ характер"!
Както каза Жоро ,има 5-6 датчика на този двигател!Това да не е мозъчна хирургия?!
p.s.имам приятел,дето си взе Е39 за 2000лв и всяка седмица ме моли да ходя да му трия грешките!

Луда работа-вместо да вземе да вкара някой лев в тази кочина,да му трия грешките,че лампите по таблото го притесняват!

А иначе по същесво: как може да се влиза в сервиз ,за да се трият грешки,без да се търси от къде идва проблема!
Ако "майстора" не знае какво трие е направо за смяна(

Както каза Жоро ,има 5-6 датчика на този двигател!Това да не е мозъчна хирургия?!
p.s.имам приятел,дето си взе Е39 за 2000лв и всяка седмица ме моли да ходя да му трия грешките!

Луда работа-вместо да вземе да вкара някой лев в тази кочина,да му трия грешките,че лампите по таблото го притесняват!

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
ама тая тема от къде тръгна, до къде я докарахте, не е нужно за ушите да се хващаме, slitter се бил хвалил друг не знам си какво, да не се лъжем има си хора от форума които са сериозно подготвени и с много опит slitter е от тях и силно се съмнявам да се фука (да не го приеме някой като четкане- просто е факт) аз лично бих се доверил повече на тях от колкото на прехвалените оторизирани сервизи където само дерат кожи.
да го даваме по-леко идва уикенда
Мисля си че темата е към края си
да го даваме по-леко идва уикенда
Мисля си че темата е към края си

- Демирев
- ентусиаст
-
Не знам вече, от какво може да е?! Надявам се Оци, като дойде към Варна, да ми обърне внимание
- в крайна сметка той поне има от доста по-дълго време Е46 318и и вече е опознал модела.
Аз съм пресен на 4 седмици за първи път собственик на баварец и то бензинка. Сега и да ме питат - има ли проблем с колата...набира ли? Отговарям - за мен си набира....какво да кажа друго като 7г. карах дизелово Мондео 1.8 90 коня - половината куци.
- в крайна сметка той поне има от доста по-дълго време Е46 318и и вече е опознал модела.
Аз съм пресен на 4 седмици за първи път собственик на баварец и то бензинка. Сега и да ме питат - има ли проблем с колата...набира ли? Отговарям - за мен си набира....какво да кажа друго като 7г. карах дизелово Мондео 1.8 90 коня - половината куци.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Слитърче, лъжеш се. Изключи си едната бобина от кабела и влез в колата да видиш няма ли да ти светне чека. Ще ти свети, и ще мига с по три повторения на интервал.
Така че не си съвсем прав.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
Archangel написа:Слитърче, лъжеш се. Изключи си едната бобина от кабела и влез в колата да видиш няма ли да ти светне чека. Ще ти свети, и ще мига с по три повторения на интервал.
Сметаш ли, че не съм пробвал???

.... по диагностиката, а аз съм му ученик по климатиците

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
slitter написа:Archangel написа:Слитърче, лъжеш се. Изключи си едната бобина от кабела и влез в колата да видиш няма ли да ти светне чека. Ще ти свети, и ще мига с по три повторения на интервал.
Сметаш ли, че не съм пробвал???Като го казах, визирах моторната екектроника на М43, провери хубаво какво съм написал, за другите двигатели и електроники важи друго!!! Така че много съм си прав даже, но не това е най-важното, най-важното е, че ме разбрахте погрешно, може и аз да не съм се изразил добре, защото понякога стилът ми е леко груб. Значи пояснявам за Н-ти път в тоя форум, че аз не съм майстор, нито имам сервиз, работя коренно различно нещо. Занимавам се чисто любителски и за удоволствие, за да се разтоварвам от напрегнатото ми ежедневие понякога с диагностика и предполагам не случайно, че през уикендите ме посещават доста хора от форума и им благодаря за уважението и признанието. Пак казвам, не претендирам да съм най-добрия майстор, щото просто не съм майстор, но така или иначе с годините придобих доста опит и се радвам да го споделям с колегите, а вие ако искате ми се сърдете, ако искате ме мислете за самохвалко, квото искате и бъдете живи и здрави. А до колегата, пуснал темата - като дойде ОЦИ го питай за мене, па да видиш кво ще ти каже, дали съм самохвалко или съм просто човека, който ще ти даде най-добрия съвет и би ти спестил доста нерви, усилия и пари хвърлени на вятъра
Нищо сериозно й няма на колата ти, вероятно ОЦИ ще ти каже за какво иде реч, все пак ми е ученик хахахахахахахахах
.... по диагностиката, а аз съм му ученик по климатиците![]()
![]()
Едно нещо съм се убедил във форума от годините до сега в него, че от спорове файда няма, но едно е сигурно, че хората които са наясно с диагностиката и могат да свършат работа във форума са едни от най добрите и то е така защото преди всичко са фенове на марката и се ровят доста по колите и за съжаление се броят на пръсти.
абсолютно си прав Жоре аз доста съм научил от теб за което съм ти благодарен много, а относно темата тя вече е приключена като се видим с колегата след две седмици ще видим и съм на 99 процента сигурен че ще намерим проблема то на този модел само купето не съм рязал вече

- Демирев
- ентусиаст
-
slitter написа: Нищо сериозно й няма на колата ти
А дано! Златни ти уста! Че не ми се сменя дебитомер този месец че и другия - ако е много зле.

Иначе гледам 800-900 гр. антифриз ги няма за 20-тина дни - около 1000 км. - долях с нов до капачката.
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Това не е нормално, ако се повтори. Търси някъде теч на антифриз. Проучи въпроса за ,,тройник'', пипни на студено зад главата на двигателя, там ще го напипаш, дали не е мокър. Проследи и другите маркучи на антифриза.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
тук започнаха дискусии от общ характер 

- NikVanov
- ентусиаст
-
По принцип е така, само че преди месец ми изби този тройник, потече антифриз и ми светна чека?? След смяната повече не светна.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
NikVanov написа:По принцип е така, само че преди месец ми изби този тройник, потече антифриз и ми светна чека?? След смяната повече не светна.
колега да не си се объркал с другата жълта лампа тази за нивото на антифриза до сега не бях чувал да свети чека затова че няма антифриз в радиаотра

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
oci написа:NikVanov написа:По принцип е така, само че преди месец ми изби този тройник, потече антифриз и ми светна чека?? След смяната повече не светна.
колега да не си се объркал с другата жълта лампа тази за нивото на антифриза до сега не бях чувал да свети чека затова че няма антифриз в радиаотра

А за спора, колкото и да е лют, се ражда и истината! Нали затова е спор.

За твърдоста на Слитер... ми така трябва да е. Все някой трябва да клати кораба...

п.п.1. Както от целият форум, така и от двамата- Oci и Sliter, съм научил много, за което БЛАГОДАРЯ.

п.п.2. Можем да бъдем благодарни на всички, които са съпричастни, дори и с една снимка в помощ на Нас!
п.п.3.Отивам за кърпички...

- NIKMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46i
Нали към маркуча за антифриза е и другия към клапана на картерните газове. Като са се откачили и му светнал чека.

- NikVanov
- ентусиаст
-
Не, тя светна и за нивото, разбира се, но светна и чека. Вероятно за кратко да е загряла и чека е оттам? Макар че стрелката за температурата не беше в червеното, но случката беше в големия сняг, след третата обиколка на квартала в търсене на място за паркиране, половин час на I и II, може и да е стигнала в червената зона, просто като спрях почна да дими и тогава установих проблема с антифриза.
Последна промяна NikVanov на 17 Мар 2012, 14:37, променена общо 1 път
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3