БМВ е39 520и гори 16л./100км
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- uBaH
- кандидат ентусиаст
-
Re: БМВ е39 520и гори 16л./100км
Потвърждавам
До 8,5/100 съм го намалял разхода, при това с климатик. Разбира се, на дълъг път и "пенсионерско" шофиране.

Документирано :
София- Бургас 100 - 110 км/ч МаХ.
заредени 40л на OMV Горубляне - остатък след 370 км 15л.
Който може да смята
Невярващите да слагат 1000лв на масата и if they want to go

София- Бургас 100 - 110 км/ч МаХ.
заредени 40л на OMV Горубляне - остатък след 370 км 15л.
Който може да смята

Когато фактите говорят...и боговете мълчат

ПП То е нормално,все пак и колата е на 175к километра.
Последна промяна kalingk на 15 Мар 2012, 16:38, променена общо 1 път
- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: му се E39
- Мечтае да кара: Е39
Аз обаче си мисля, че това цоето е написано Country не означава извън градско. Според мен това е пак градско но в по-малки градове. Или буквален превод провинция. Един вид тук извън градски разход няма. Въпроса е обаче да намерим и таблица с извън градския разход на Е39-тките.
- uBaH
- кандидат ентусиаст
-
Странно, сега погледнах User's Manual-a (PDF-че) и гледам, че при дизели е както си му е реда т.е. City най-висок, Country най-нисък и Total - усреднена стойност на двете.
При всички бензини обаче не е така.
При всички бензини обаче не е така.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
ivoo написа:Документирано :
.........
Това мога да ти го направя и на 540-ка, даже на 5.5 мога да го направя като за снимка. Даже мога да го направя постоянно разхода ми да е 9/100 градско и 5/100 по борд извънградско.
За да е що годе верен разхода по борд се занулява, когато колата е на място, тогава тръгваш и показанията започват от 35/100, а не да си занулиш показанията при 100км/ч по баир надолу

На всичко отгоре, в този подфорум поне половината сме минали през 520i и на такъв разход (подхождащ за тико) едва ли някой ще ти повярва

Винаги ме е човъркал един въпрос, кого аджеба се опитваме да излъжем, все едно да ви кажа, че 540-ката гори 10-12/100 градско...е никакъв шанс

Да вярно е, но явно не си отразил един "маловажен" факт, че това което си дал е за M54B22, за който съм напълно съгласен, че гори почти толкова, колкото си дал

- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: му се E39
- Мечтае да кара: Е39
mad_presley , мен ми е интересно като казваш, че 520-ка под 13 в града не може да гори тогава аз пък не мога да си обясня как така се получава в градски условия от 520i до 528i, да горят еднакво. При извън градско естествено по-може да им се доближават разходите, заради повечето нютони на 528-цата.
Ако е такава работата за 2-литровите двигатели като разход, то аз искам да попитам има ли бензинов двигател межу 1.6 и 2.0 литра който да гори под 11-12 литра в града?
Примерно аз карам едно Голф-че което по книга го дават да гори около 9 литра на градско. Да обаче истината е малко по-друга. Аз лично не съм го виждал да гори под 13-14 литра градско. Компресията му е 10atm. Ами то тогава си правя аз извода че дали е 1.6 дали е 2.0 то все си гори около 13-14 литра в града.
Също така извън градско гореше около 7 литра. Ами то в интерес на истината тя и една 520-ка гори приблизително толкова. Е сега като сложим и твърдението, че 520-ка гори колкото 528-ца то какво излиза. Между 1.6 и 2.8 разликата е около 0.5 литра в разхода, което наистина е пренебрежително малко.
И ако това всичкото е вярно което се твърди, тогава искам някой да ми обясни от защо е толкова малка разликата в разходите като имаме в предвид, че разликата в кубатурата е 1200сс.
Ако е такава работата за 2-литровите двигатели като разход, то аз искам да попитам има ли бензинов двигател межу 1.6 и 2.0 литра който да гори под 11-12 литра в града?
Примерно аз карам едно Голф-че което по книга го дават да гори около 9 литра на градско. Да обаче истината е малко по-друга. Аз лично не съм го виждал да гори под 13-14 литра градско. Компресията му е 10atm. Ами то тогава си правя аз извода че дали е 1.6 дали е 2.0 то все си гори около 13-14 литра в града.
Също така извън градско гореше около 7 литра. Ами то в интерес на истината тя и една 520-ка гори приблизително толкова. Е сега като сложим и твърдението, че 520-ка гори колкото 528-ца то какво излиза. Между 1.6 и 2.8 разликата е около 0.5 литра в разхода, което наистина е пренебрежително малко.
И ако това всичкото е вярно което се твърди, тогава искам някой да ми обясни от защо е толкова малка разликата в разходите като имаме в предвид, че разликата в кубатурата е 1200сс.
- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i '96
- Мечтае да кара: non-stop
mad_presley написа:... тогава тръгваш и показанията започват от 35/100...
39.5 даже

mad_presley написа:
Винаги ме е човъркал един въпрос, кого аджеба се опитваме да излъжем, все едно да ви кажа, че 540-ката гори 10-12/100 градско...е никакъв шанс
Има има шанс

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Да вярно е, но явно не си отразил един "маловажен" факт, че това което си дал е за M54B22, за който съм напълно съгласен, че гори почти толкова, колкото си дал
Тази картинка я снимах от книжката, която ми беше в колата и я дадох, защото в нея е вярно градско, извънградско и среден разход, като понятия.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
turbo написа:Тази картинка я снимах от книжката, която ми беше в колата и я дадох, защото в нея е вярно градско, извънградско и среден разход, като понятия.
Съгласен съм, но тази книжка е за М54 двигатели, а ние обсъждаме М52В20. Виж останалите в книжката.
Тази, която съм дал на предната страница е за М52.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
ALiGaToR написа: mad_presley , мен ми е интересно като казваш, че 520-ка под 13 в града не може да гори тогава аз пък не мога да си обясня как така се получава в градски условия от 520i до 528i, да горят еднакво. При извън градско естествено по-може да им се доближават разходите, заради повечето нютони на 528-цата.
Колега аз мисля че ако сравняваш кубатури, то би било добре да сравняваш само на един модел и марка, че иначе различни коли, различни мотори, различни неща.... А за това 2.0 и 2.8 как горят е добре да пише някой който е карал и двата мотора, при еднакъв стил на каране.

- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
Ivo_Borisov написа:ALiGaToR написа: mad_presley , мен ми е интересно като казваш, че 520-ка под 13 в града не може да гори тогава аз пък не мога да си обясня как така се получава в градски условия от 520i до 528i, да горят еднакво. При извън градско естествено по-може да им се доближават разходите, заради повечето нютони на 528-цата.
Колега аз мисля че ако сравняваш кубатури, то би било добре да сравняваш само на един модел и марка, че иначе различни коли, различни мотори, различни неща.... А за това 2.0 и 2.8 как горят е добре да пише някой който е карал и двата мотора, при еднакъв стил на каране.
Ами аз да пиша тогава , че съм минал по тоя път ... Горят еднакво двата мотора при нормално каране, но при пържене много ясно, че 28-цата гори повече. Може би е еднакъв разхода при 20-ска , на която е сложен 2,8 мотор и оригинална 2,8-ца понеже скоростите и дифа на 20-ската са по къси и върви с по малко газ

Само да споделя , че ми е супер тъпо когато няколко човека тука , които сме минали по тоя път твърдим , че горят еднакво и все се намира някой да спори . Вземете ги сменете тия мотори и ще видите как разхода е същия

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Ivo_Borisov написа:Колега аз мисля че ако сравняваш кубатури, то би било добре да сравняваш само на един модел и марка, че иначе различни коли, различни мотори, различни неща.... А за това 2.0 и 2.8 как горят е добре да пише някой който е карал и двата мотора, при еднакъв стил на каране.
Аз нали писах на предната страница. Аз си го обяснявм по следния начин, по-мощния мотор потегля много по-леко, без много затормозяване и спокойно вдига до 60. По-слабия, в случая 2.0 има нужда от много гориво, за да подкара 1.5т купе от място до 60км/ч.
Наблюдавал съм разходомерите и на двата мотора 2.0 и 2.8 по един и същ участък в града. При потегляне до достигане на 60км/ч (не говорим за изтрелване, а при нормално каране), 2.0 не отлепя от 20-25/100 по разходомера под оборотомера, а 2.8 след първоначалното потегляне не вдига над 15/100. Това при идентично каране на един и същ участък.
Общо взето, големия разход идва при самото потегляне от място. Ако колата не спира, дори и с 20км/ч да се кара, разхода сериозно спада, но става ли въпрос за град с много светофари, като Сф и Варна, нещата стават брутални.
Разликите горенето от 1.6 до 2.0 са толкова малки, защото 2.0 при 120км/ч не усеща че се движи и е много под максималното натоварване. 1.6 при 120км/ч си е вече в сериозен работен режим.