След удар не иска да пали

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

След удар не иска да пали

Мнение от Next » 15 Мар 2012, 23:00

Колеги леко ударих колата 2 прeдни бега хвръкнаха колата изгасна и си включи авариините, има си ток като дам контакт, но не пали само чатка все едно акумулатора слаб. Някъде има ли копче да се натисне да запали или има натрупани грешки.
И вижте ми подписа някой, ако има някакви части да помогне нека ми пише.
Последна промяна Next на 16 Мар 2012, 1:22, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Re: След удар не иска да пали

Мнение от koleto_78 » 15 Мар 2012, 23:22

Може ли пиропатрона на акумулатора да бърка работата?Не знам дали спира цялото напрежение или при голям товар демек стартер изключва.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Next » 15 Мар 2012, 23:32

И мен това ми съмнява, но къде се намира? Моя акумулатор е отпред.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koleto_78 » 15 Мар 2012, 23:36

А такаа.Това вече е интересно :) .Ако някой не даде инфо тръгвай по плюса и дано излезе някъде.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 323i

Мнение от guiltyboy86 » 15 Мар 2012, 23:45

трябжа да се пада отдясно на акумулатора над двигателя една 4ерна кутиика в която влиза червен кабел

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 15 Мар 2012, 23:46

Пиропатрона е на плюсовата клема на акумулатора - една малка черна кутийка.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Next » 15 Мар 2012, 23:47

Zagy написа:Пиропатрона е на плюсовата клема на акумулатора - една малка черна кутийка.

Да сетих се и какво се прави нов ли да търся ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koleto_78 » 16 Мар 2012, 0:04

Next написа:
Zagy написа:Пиропатрона е на плюсовата клема на акумулатора - една малка черна кутийка.

Да сетих се и какво се прави нов ли да търся ?

Аве то като при тия отзад.Що ме шашкаш като ти е отпред акумулатора :lol: .Разгледай го дали може да го елиминираш и дали ще запали като не минава през него.Нямам спомен на каква връзка беше.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 16 Мар 2012, 0:22

Някои навиват рапидка между полюсите и така карат... можеш спокойно да разкараш кабела с пиропатрона и да си сложиш най-обикновен непрекъснат кабел. А можеш и да потърсиш в обявите във форума и да си вземеш тва чудо от някоя кола на части :)
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i m43
Мечтае да кара: X6 --- ----

Мнение от StelllsKi » 16 Мар 2012, 0:44

Next написа:Колеги леко ударих колата 2 прдни бега хвръкнаха колата изгасна и си включи авариините, има си ток като дам контакт, но не пали само чатка все едно акумулатора слаб. Някъде има ли копче да се натисне да запали или има натрупани грешки.
И вижте ми подписа някой, ако има някакви части да помогне нека ми пише.

кабела се разделя на две когато гръмне патрона и от едната страна е конус от другата страна отвор просто го съединяваш и притискаш добре,и това е без да монтираш нищо допълнително.След това по твое желание си намираш здрав пиропатрон и го слагаш на мястото на стария.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 16 Мар 2012, 0:58

Aбе ако не се лъжа като гръмне патрона спира всички тоци към колата и изобщо нема никой, а ти казваш, че таблото свети и чатка при запалване като на поизхабен акумулатор. Допускаш ли, че е възможно да е паднал акумулатора от седене на аварийни светлини докато чакаш помощ на произшествието примерно? Нека някой ме поправи, ако бъркам, ама няма смисъл да подава ток като работата му е да спре тока при такова нещо. Провери патрона дали от предишен удар не е с навита рапидка или изобщо с нещо изолиран и си пусни скритото меню и си виж напрежението колко е на контакт и при палене, за да се ориентираш в него ли да търсиш проблема или някъде другаде! А части бол за тези коли, предполагам бързо ще я оправиш само си прибави към списъка с частите нова централа на бега или търси някой да префлашне твоята, за да изтрие краш датата! Успех!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Next » 16 Мар 2012, 1:04

Това с краш дата ми се вижда проблем? Тези централи скъпи ли са? Аз имам кабел с инсталирани инпа и дис
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 16 Мар 2012, 1:10

slitter написа:Aбе ако не се лъжа като гръмне патрона спира всички тоци към колата и изобщо нема никой, а ти казваш, че таблото свети и чатка при запалване като на поизхабен акумулатор. Допускаш ли, че е възможно да е паднал акумулатора от седене на аварийни светлини докато чакаш помощ на произшествието примерно? Нека някой ме поправи, ако бъркам, ама няма смисъл да подава ток като работата му е да спре тока при такова нещо. Провери патрона дали от предишен удар не е с навита рапидка или изобщо с нещо изолиран и си пусни скритото меню и си виж напрежението колко е на контакт и при палене, за да се ориентираш в него ли да търсиш проблема или някъде другаде! А части бол за тези коли, предполагам бързо ще я оправиш само си прибави към списъка с частите нова централа на бега или търси някой да префлашне твоята, за да изтрие краш датата! Успех!

прекъсва подаването на гориво,мисля до следващото подаване на контакт,но спира ток към алтернатора и в колата всичко работи - но няма да запали,според е46фанатиците можеш да опиташ да сложиш,кабела върху +-а и да запали...но в колата има ток..прекъсва някакво основно захранване - не съм много наясно,но трябва да отвори вратите и да пусне аварийни при удър :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 16 Мар 2012, 1:14

Next написа:Това с краш дата ми се вижда проблем? Тези централи скъпи ли са? Аз имам кабел с инсталирани инпа и дис

Проблем - проблем, колко да е проблем, тук в Сф вървят по 50 тина лв. тия по-старите централки за преди 2001 г. коли. Тогава няма да има нужда от префлашване, а само от едно препрограмиране евентуално, ако еърбег екипировката се различава от твоята, ама и това не ми се вярва. Тогава ще са ти от полза твоите програми и то конкретно НЦС Експерт, щото иначе за префлаш не стават. Нека колегата оци, ако прочете темата да каже дали няма да има нужда и намеса със Скенер, че не помня централите пзеха ли инфо за ВИН номер, а той е вече спец по централите втора ръка! Та не е толко голям проблем, споко! И хубавото на Е46 е, че таблото е така направено, че не се къса нищо, а само махаш-слагаш бегове и заспива!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 16 Мар 2012, 1:19

Gqbriel написа:прекъсва подаването на гориво,мисля до следващото подаване на контакт,но спира ток към алтернатора и в колата всичко работи - но няма да запали,според е46фанатиците можеш да опиташ да сложиш,кабела върху +-а и да запали...но в колата има ток..прекъсва някакво основно захранване - не съм много наясно,но трябва да отвори вратите и да пусне аварийни при удър :yes:
ю

мислиш, ама аз мисля, че спира всекакви тоци... поне на няколко пъти тук във форума съм чел мнения от ударили се колеги, че немат никакви тоци, дорде не окъсиш с рапидка патрона, ама не съм на 100% сигурен и не се подписвам под това мнение :) Мислех, че логиката на на нещата е да спре всички тоци, за да предотврати пожар от разлято гориво и оголени кабели след произшествие!

Следваща

Назад към E46