Проблем с отварянето на стъклото на петата врата

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с отварянето на стъклото на петата врата

Мнение от d-r Janev » 13 Мар 2012, 0:21

Здравейте колеги,
Колата ми е е46 туринг, 1999, 318и. Още в автокъщата забелязах, че стъклото на багажника не се отваря. Опитах се да достигна до заключващия механизъм като махна кората, но се оказа че има два болта под самото стъкло :banghead: и няма как да ги развия.
Само да уточня че централното на задната врата отваря основната ключалка и така мога да си отворя багажника. Задната чистачка също работи. Друг интересен факт е, че бутона на ключа ми за отваряне на багажника също не работи (т.е. като го натисна няма реакция). Аз съм с ромбоидния ключ и останалите му 2 бутона работят.
Въпросът ми е как да отворя прозореца, за да развия болтовете и да стигна до механизма за заключване? :dunno: Има ли някакъв чалъм да се отвори прозореца с някаква тел или да подам ток някъде или дявол знае какво?

Благодаря на всички отзовали се!

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Re: Проблем с отварянето на стъклото на петата врата

Мнение от jbankov » 13 Мар 2012, 9:02

Виж това - viewtopic.php?f=34&t=270749
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330D Touring
Мечтае да кара: BMW E46 330D Touring

Мнение от LoS BanditoS » 13 Мар 2012, 10:35

Колега имах един приятел който по грешка беше сложил управление от купе са ел стъклата и при тях няма малко прозорче и не можеше да си го отваря така. Давам го само като пример но и от управлението да е. Не разбрах само от самото прозорче не можеш ли да го отвориш ??? А ключа се програмира дали да отваря целия багажник или само малкото прозорче.

Потребител
Аватар

Мнение от d-r Janev » 14 Мар 2012, 14:55

Благодаря за линка. Изчетох го но накрая на историята ;) пак не става ясно как да отвориш стъклото за да отвиеш рапидите под него. Да действотелно може да е от управлението защото имах извесни проблеми с лайт модула. От ключа немога да отворя нито багажника нито прозорчето. Останалите бутони си работят (за заключването и отключването на вратите и багажника). Ще проверя бушона но не мисля че е то него защото вече съм ги гледал всички. Може и реле. Аз искам да проверя дали да стига ток до изториите в петата врата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от jbankov » 14 Мар 2012, 15:33

Единствения начин за отвиване на въпросните рапидки е само след като стъклото е отворено...това явно германеца не го е измислил добре. Другия вариант е да счупиш кората и да ги развиеш след това. При мен се получи по друг начин. Пуснаха ми кабел, с който като допра едната и другата жичка се отваря стъклото и след това всичко е ОК. Но това е времено решение. За съжаление нямам никакво време да ходя да се занимавам отново с това :( и си карам така...с кабел. То не ми се и налагало де да отварям стъклото, но все пак ..знае ли човек.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от d-r Janev » 14 Мар 2012, 19:18

Кофти!!! Тия германци :bang: Аз се опитах да стигна до механизма за заключване, но е на толкова гадно място. По нататък пак ще пробвам да подам ток за да го отключа. Някой ако има информация снимки на механизма няма да откажа да ги видя ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от jbankov » 15 Мар 2012, 14:51

d-r Janev написа:Кофти!!! Тия германци :bang: Аз се опитах да стигна до механизма за заключване, но е на толкова гадно място. По нататък пак ще пробвам да подам ток за да го отключа. Някой ако има информация снимки на механизма няма да откажа да ги видя ;)

МОга да ти пратя снимки на кабела ,който ми пуснаха момчетата поне да си го отвориш , за да не чупиш кората :dunno:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от d-r Janev » 15 Мар 2012, 16:56

МОга да ти пратя снимки на кабела ,който ми пуснаха момчетата поне да си го отвориш , за да не чупиш кората :dunno:[/quote]

А! Това ще е интерсно. На мен зора ми е да отворя проклетото стъкло от там ще си направя тестовете на заключването и на релето и т.н.
Така, че ако имаш подробни снимки или описание ще съм ти благодарен много.

Някои хора биха си казали - вие си нямате други проблеми че се занимавате с гезотии, но така е при БМВ - наистина си нямаме други проблеми :yes:

Назад към E46