Проблем с е34 километраж и багажник

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с е34 километраж и багажник

Мнение от sag9765 » 31 Май 2006, 9:24

Здравейте колеги
Възникна проблем с таблото на автомобила ! :shock: Както работи започва да мига неколкократно и изключва всички контролни уреди
Колата е 525 тдс 93 г.Също ми се загуби захранването на машинката за отключването на багажника.Проверих я ,до нея не достига захранване иначе самата тя работи.На втората машинка за отключване на стъклото няма проблеми.Моля ако някой може да ми помогне

Потребител
Аватар

Мнение от Romario » 31 Май 2006, 10:05

За машинката - доколкото разбирам от скормното ти описание, колата би трябвало да е комби. Ако е така, провери дали нямаш някой прекъснат кабел на връзките. С годините и от високи температури изолацията се втвърдява и пречупва кабелите на свивките. Кабелите се намират от страни, след като отвориш само стъклото, под него има една пластмасовка, вадиш я, но внимавай да не счупиш копчетата от горе (аз мойте ги счупих :uups: ) Там вляво са кабелите в един тектилен маркуч, заедно с тръбичката на водата за задната чистачка. Внимателно прерязваш текстилния маркуч, като гледаш това да стане около местата кадето кабелите са били прегънати. Отдолу ще видиш най-вероятно няколко скъсани кабели съедини ги по цветове, но задължително ги калайдисай, че токовете са слаби и без калай не става добре.
Пак повтарям кабелчето за машинката на задната врата на комбито се намира от ляво. Там търси скъсани кабелчета.
Ако не се справиш иди при обикновен жичкаджия, кажи му какво съм ти писал, той ще те оправи за хич пари.
БЛагодаря. :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vipers » 31 Май 2006, 18:59

Колега за таблото си прегледай предпазителя. Ако е от прозрачните (китайскои) направо го изхвърляй. Сложи си читав немски и няма да имаш проблеми. Аз го имах същия проблем като купих колата. Смених предпазителя и се оправи. По принцип китайските предпазители ако не стопят пластмасата ще са прекъснати вътре. Иначе видимо нищо им няма.

Потребител
Аватар

Мнение от sag9765 » 02 Юни 2006, 17:49

Не е проблем предпазителя защото мойте са оригинални, а не китайски.Вчера взех едно друго табло за проба също като мойто и нещата за сега се укротиха, но молбата ми е някой ако има електрическа СХЕМА НА 525 ТДС да ми я изпрати на адрес sag9765@abv.bg (благодаря предварително)
Помогнете от къде да си намеря плочка за ГНП са мо да не е от BOSH, те вече не работят с тях имат невероятно много дефекти от новите !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34, М20В25+
Детайли за колата: Черен

Мнение от Van » 02 Юни 2006, 17:56

Горе във ,,Важни и полезни...'' има ел. схеми.

Потребител
Аватар

Мнение от sag9765 » 05 Юни 2006, 16:05

И новото табло не помогна. Изглежда някоя връзка в инсталацията прави проблеми и не контактува добре ! Май ще ходя в ДАРУ КАР за преглед на инсталацията .

Назад към E34