Подходящо окачване за Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Подходящо окачване за Е46
сравнително евтин вариант за качеството, което би трябвало да получаваш е айбах пружини плюс кони спорт амортисьори
Билщайн Б8 съм ги отписал, а пък Б6 не бяха ли за нормално окачване?
т.е. не за скъсени амортисьори и ако е така риска от преждевременна смяна става твърде голям
Билщайн Б8 съм ги отписал, а пък Б6 не бяха ли за нормално окачване?
т.е. не за скъсени амортисьори и ако е така риска от преждевременна смяна става твърде голям
- shitizreal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е91
- Детайли за колата: 325i Automatic
И все пак някой има ли понятие относно въпроса ми:
Да попитам понеже имам това:
226 SPORTS SUSPENSION SETTINGS
Това какво включва:пружини,амортисьори и носачи като разлика от стандартното окачване...или е само настройка...видях колегата Dimitroff e написал отпред М Sport Suspension Settings което малко се различава с това М SPORT!?
Да попитам понеже имам това:
226 SPORTS SUSPENSION SETTINGS
Това какво включва:пружини,амортисьори и носачи като разлика от стандартното окачване...или е само настройка...видях колегата Dimitroff e написал отпред М Sport Suspension Settings което малко се различава с това М SPORT!?
$ anotha day anotha dollar $
- S.D.W
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Старата Дрифтачка
- Детайли за колата: При изключено ASC колата се превръща във кола от старата школа (старата Дрифтачка)
bai_ILIA написа:
аз съм с такава задна пружина - червена и сива маркировка. нямам M Technik окачване, но понеже е 330Cd е със Sport Suspension Settings. до колкото знам всички купета с 3 литрови мотори (без значение бензин или дизел) са с еднакво стоково окачване, което е приятно ниско.
за сведение ако ти е полезно. 100% с тези пружини и амортесьорите са различни. описанието по-горе на английски звучи доста логично понеже предните и задните ми стабилизиращи щанги са от по-големите (Larger diameter anti-roll bars: 23.5 mm front (v. 23.0), 18.5 mm rear (v. 18.0)
Firmer springs (front +6%, rear +8%)
Firmer shocks (Jounce: front +50%, rear +20%), (Rebound: front +35%, rear -8%)
Larger diameter anti-roll bars: 23.5 mm front (v. 23.0), 18.5 mm rear (v. 18.0)
More rigid forward bushings
Lower ride height by 15 mm (.6 inches) utilizing shorter auxiliary springs
-.5 degrees of camber
явно това е описанието за sport suspension settings.
Колеги а мойте са със сини три точки някой може ли да ми каже какви са? Мерси предварително.
- fozio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Колъо
- Мечтае да кара: Е46 М3 CSL
- Детайли за колата: lowrider
Аз съм със "Diederichs" закупен от "Babuna" и да ти кажа честно съм адски доволен и в случай че пак ми потрябва някакво окачване занапред ако не съм се опаричил достатъчно че да троща " KW , D2 ,K-sport и други такива за по над 1000лв" по тези хубави пътища то пак ще си потърся някакво такова от сорта на "Jom,Diederichs,Raceland ..." За моите виждания това с което съм в момента вози стегнато и в същото време не толкова твърдо че да ти става неприятно..Естествено не задължавам никой със мнението си ..
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Моята е с някакво М окачване, не съм гледал какво е точно. Обаче колата стои от януари, защото не става за зимни условия. Където има легнали полицаи обикновено трябва да направя обратен завой, ако влезна в някоя надупчена уличка из кварталите задължително закачам отдолу тук-там. Просто за всекидневна кола не е добре.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Аз,засега съм със сток.окачване,но искам малко да я сваля.
Може ли да стане само с пружини и откъде евентуално да си взема.
Търсих по темите ама нещо не можах да намеря..
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
tani bojilov написа:Аз,засега съм със сток.окачване,но искам малко да я сваля.
Може да стане само пружини но не е особенно добре за сток амортесъори.
Пружини можеш да намериш от много места,вкл. и тук в секцията"магазини,сервизи..."
- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
Моите задни пружини са с 2 зелени точки. Стокови ли са, че ми се виждат доста дебели. Някой има ли някаква таблица за тези точки?
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
oTECa написа:Моите задни пружини са с 2 зелени точки. Стокови ли са, че ми се виждат доста дебели. Някой има ли някаква таблица за тези точки?
точките определят твърдоста на самата пружина,мисля че с бяла точка бяха най-твърди а зелените по спомен бяха среден вариянт на твърдост
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=567701 в първия пост има един пдф смалко описание по цветове и точки
И това което друго намерих :
Front springs –
* M3 springs have 1 yellow stripe
* manual transmissions have 1 white stripe on the sport springs
* auto transmissions have 1 brown or orange stripe on the sport springs
* 330’s have 1 white and 1 red stripe on the sport springs
Rear springs –
* M3 springs have 4 yellow stripes
* 330 sport springs have 3 stripes
* 330 non-sport springs have 2 stripes
* non-330 sport springs have 2 stripes
* non-330 non-sport springs have 1 stripes
* manual transmissions have green stripes on the sport springs
* auto transmissions have blue or white stripes on the sport springs

И това което друго намерих :
Front springs –
* M3 springs have 1 yellow stripe
* manual transmissions have 1 white stripe on the sport springs
* auto transmissions have 1 brown or orange stripe on the sport springs
* 330’s have 1 white and 1 red stripe on the sport springs
Rear springs –
* M3 springs have 4 yellow stripes
* 330 sport springs have 3 stripes
* 330 non-sport springs have 2 stripes
* non-330 sport springs have 2 stripes
* non-330 non-sport springs have 1 stripes
* manual transmissions have green stripes on the sport springs
* auto transmissions have blue or white stripes on the sport springs
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Колега, от опит мога да споделя следното: бях със стокови 226 sport susspension settings пружини и амортисъори. Колата е фабрично снижена, не знам точно с колко в сравнение със нормалното окачване. Амротисьорите бяха оригиналните на BMS Sport.
Преди 2 месеца счупих предна пружина благодарение на нашите "страхотни" пътища. Това на което лично аз се спрях за пружини Eibach Pro Kit+Кoni Sport. Какъв е резултата от цялото упражнение: стойката на колата е същата като преди, минавам спокойно през легнали полицай, макар и да внимавам доста
По отношение на возията: когато купих колата беше стегната като топка, усещането в завойте е несравнимо! Със новото окачване усещането е за доста по-комфортно возене като в същото време колата е още по-устойчива в завойте от преди, предполагам че това се дължи на прогресивното втвърдяване на пружините. Дажеи се чудя дали да не я втвърдя малко, найстина сега вози по-мело от преди а е по-стабилна Честно казано за цена качество мисля че това е оптимален вариант. Ако искаш да имаш спортно усещане и стойка, взимай спортни пружини и къси амортисъори но бъди готов да караш по-внимателно в малките улички а и през зимата в коловозите.
Дано съм помогнал поне малко.
Преди 2 месеца счупих предна пружина благодарение на нашите "страхотни" пътища. Това на което лично аз се спрях за пружини Eibach Pro Kit+Кoni Sport. Какъв е резултата от цялото упражнение: стойката на колата е същата като преди, минавам спокойно през легнали полицай, макар и да внимавам доста

- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Някой знае ли какви са черните с двете сиви точки.Става въпрос за задните пружини на е46 323ци.
новият ми номер: 0877787835
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
marto853. написа:Някой знае ли какви са черните с двете сиви точки.Става въпрос за задните пружини на е46 323ци.
Според документа,в първия пост който съм пуснал се цитира 323 (grey sport)
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Аз гледам това дето си дал
:Задни пружини -
* М3 извори има 4 жълти ивици
* 330 спортни пружини има 3 ивици
* 330 не-спортни пружини има 2 ивици
* Не са-330 спортни пружини има 2 ивици
* 330 не-спортни пружини има 1 ивици
* Ръчни трансмисии имат зелени райета на спортните пружини
* Auto трансмисии имат сини или бели ивици на спортните пружини
От тук си вадя извода,че не са за 330 но са спортни.
защото са с две ивици.
От пред съм със черни със червена и сива точка и се чудя за от зад какви да сложа,че имам оферта за един куп пружини с каквито си поискам точки и цветове.Искам да си го направя така както си е с тези от пред какви вървят за от зад.
:Задни пружини -
* М3 извори има 4 жълти ивици
* 330 спортни пружини има 3 ивици
* 330 не-спортни пружини има 2 ивици
* Не са-330 спортни пружини има 2 ивици
* 330 не-спортни пружини има 1 ивици
* Ръчни трансмисии имат зелени райета на спортните пружини
* Auto трансмисии имат сини или бели ивици на спортните пружини
От тук си вадя извода,че не са за 330 но са спортни.

От пред съм със черни със червена и сива точка и се чудя за от зад какви да сложа,че имам оферта за един куп пружини с каквито си поискам точки и цветове.Искам да си го направя така както си е с тези от пред какви вървят за от зад.
новият ми номер: 0877787835
dillian написа:Колега, от опит мога да споделя следното: бях със стокови 226 sport susspension settings пружини и амортисъори. Колата е фабрично снижена, не знам точно с колко в сравнение със нормалното окачване. Амротисьорите бяха оригиналните на BMS Sport.
Преди 2 месеца счупих предна пружина благодарение на нашите "страхотни" пътища. Това на което лично аз се спрях за пружини Eibach Pro Kit+Кoni Sport. Какъв е резултата от цялото упражнение: стойката на колата е същата като преди, минавам спокойно през легнали полицай, макар и да внимавам достаПо отношение на возията: когато купих колата беше стегната като топка, усещането в завойте е несравнимо! Със новото окачване усещането е за доста по-комфортно возене като в същото време колата е още по-устойчива в завойте от преди, предполагам че това се дължи на прогресивното втвърдяване на пружините. Дажеи се чудя дали да не я втвърдя малко, найстина сега вози по-мело от преди а е по-стабилна Честно казано за цена качество мисля че това е оптимален вариант. Ако искаш да имаш спортно усещане и стойка, взимай спортни пружини и къси амортисъори но бъди готов да караш по-внимателно в малките улички а и през зимата в коловозите.
Кони спорт или кони FSD?
Между другото и аз съм се засилил за кони спорт, обаче това изказване за "доста по-комфортното" возене малко ме изненадва