525d моля за помощ !
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: 525d моля за помощ !
Andrey.Savov написа: Печката отдавна съм установил че не работи, но нея ще я мисля за другата зима.
E при това положение няма как да ти загрява бързо колата

А дали ти работи термостата, можеш да установиш като влезеш в скритите менюта и си следиш температурата, особено като се спускаш по дълъг баир. В тази тема ще намериш как се влиза в сервизните менюта на малък и голям борд viewtopic.php?f=35&t=13124
Истинското работещо виско си е шумно, не знам какво вземаш за даденост и го сравняваш с твоето, но съм на 99% сигурен, че там проблем нямаш.
- Adrian.Savov
- Потребител
-
- Кара: e34 520i
А в какъв диапазон трябва да се движи температурата ? Какви си максимално допустимите и минимално допустимите стойности ? Имам приятел с тдс който работи значително по тихо от моя двигател. Когато е в покой моята работи перфектно, но когато влиза в обороти е прекалено шумна. при 3000 оборота работи буквално като самолет.. Вариантите са два, или 525д–ката която чух ония ден е била с не работещо виско или моята не е в ред.
искам да всичко да остане в добрия тон и благодаря отново за отзивчивостта ! н

Това е профила на сина ми.. той кара 520 е34 но скоро се регистрира и не е взимал участие все още във форума

Това е профила на сина ми.. той кара 520 е34 но скоро се регистрира и не е взимал участие все още във форума

- Andrey.Savov
- Потребител
-
- Кара: e39 525d 2000g
- Мечтае да кара: Самолет
Днес направих тест през 7 меню и температурите които отчете бяха в диапазона от 77 градуса при дълго спускане до 88 в града и стръмни изкачвания. Това нормално ли е колеги ?
Андрей Савов
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Andrey.Savov написа:Днес направих тест през 7 меню и температурите които отчете бяха в диапазона от 77 градуса при дълго спускане до 88 в града и стръмни изкачвания. Това нормално ли е колеги ?
Не! Смени си термостата, както ти го написахме всички в тази тема, но ти така упорито отказваш да ни повярваш

- Andrey.Savov
- Потребител
-
mad_presley написа:Andrey.Savov написа:Днес направих тест през 7 меню и температурите които отчете бяха в диапазона от 77 градуса при дълго спускане до 88 в града и стръмни изкачвания. Това нормално ли е колеги ?
Не! Смени си термостата, както ти го написахме всички в тази тема, но ти така упорито отказваш да ни повярваш
Аз благодаря на всички, особено на тебе ! щом трябва при първа възможност ще го сменя, но ти така и не ми казваш каква температура трябва да държи термостата ? Трябва ли да достигне определена температура и да не мърда при никакви условия температурата ?
Андрей Савов
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
При мен със сменени термостати, измит радиатор и ново виско държи 92-96* (това при по-топло време пролет/лято есен). Лятото към банско, при изкачването на предела е стигала до 103*, но това беше при 38-40* външна температура
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Andrey.Savov написа:mad_presley написа:Andrey.Savov написа:Днес направих тест през 7 меню и температурите които отчете бяха в диапазона от 77 градуса при дълго спускане до 88 в града и стръмни изкачвания. Това нормално ли е колеги ?
Аз благодаря на всички, особено на тебе ! щом трябва при първа възможност ще го сменя, но ти така и не ми казваш каква температура трябва да държи термостата ? Трябва ли да достигне определена температура и да не мърда при никакви условия температурата ?
Трябва да държи 88 до 95,96 някъде в зависимост изкачване или спускане, градско или извънградско, топло или студено време. А на уреда на таблото не трябва въобще да я виждаш да играе наляво или надясно, загрява и стрелката забива центъра.

- Andrey.Savov
- Потребител
-
Ivo_Borisov мерси колега ! Точно от такава информация имах нужда. От профила ти виждам че караш 520д, и двата двигателя ли работят на една и съща температура ?
Андрей Савов
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
От това което съм чел и по другите форуми като Е60 например, при тях също това е оптималната температура. Мисля че на всички дизели това трябва да е диапазона в който трябва да се движи температурата а и може би на бензовите мотори.

- Andrey.Savov
- Потребител
-
Благодаря за информацията ! А има ли начин да се разбере каква е водната помпа, в смисъл с метална или пластмасова перка ? Сигурен съм че е сменена точно преди да я купя
Андрей Савов
- uBaH
- кандидат ентусиаст
-
Сваляш и гледаш 

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2