Новина за 2.5 ТДС

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Новина за 2.5 ТДС

Мнение от GERMAN POWER » 13 Мар 2012, 23:57

Здравейте колеги ,от известно време се интересувам от Е38 2.5 ТДС та говорих с един препатил 2 пъти с такава кола ,човека не е от клуба и е далеч от форума,та самия той ми разправя че като купувал БМВ то си преди време му прегряло ,последвало ремонт съответно случката се е случила поради необслужване на колата и обичайните заподозряни-водна помпа,капачка на казанчето,антифризи и радиатори. Като се повторила историята човек препатил му дал съвет да сложат глава от Рейндж Роувър уш същия мотор но главите имали разлика няколко микрона ,което било по удачния и благоприятен вариянт за е38цата и нямап повече проблеми.
Интересува ме вие като притежатели на тези коли и патили какво ще кажете по въпроса има ли логика в обяснението му.
Поздрави . Благодаря :ok: :bchug: :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T

Re: Новина за 2.5 ТДС

Мнение от ELZAGG » 14 Мар 2012, 10:57

Колега, всички знаем, че ТДС-ите страдат от тази болест, но само ако не потдържаш колата и не четеш какво ти пише на чека!!! Защото има много хора, които чакат да им светне, някъква лампа, а не да изписва изречения на неразбираем за тях език.... :dummy: Аз карам такава от 2 год., и не е на 100 х. километра, както се сещаш, и двиг. работи добре! Така че, ако се обслужва ТДС-а, като хората проблеми едва ли ще имаш, но да знаеш колата не е за състезания, а за да изпитваш удоволствието да караш такъв клас автомобил! :driving:
От цървул, бална пантофка НЕ става!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GERMAN POWER » 14 Мар 2012, 12:37

Така е колега подкрепям те напълно за всичко казано от теб но ,темата е за всеобщо благо и за хора който в момента имат проблеми ,за да им се помогне и да добият една полезна информация :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 14 Мар 2012, 17:36

Някой от форума беше написал,че главата на ТДС-а не е слабо място,просто е слаба главата на собственика на колата !
Карал съм Е39 ТДС 4-5 години май,е ако си я поддържаш колата,ако не се правиш на състезател преди да е загряла колата....няма как да се прецака ТДС-а.Поне при мене беше така.
Макар че вече не я карам,аз съм изцяло с положително мнение за 2.5 ТДС двигателя :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GERMAN POWER » 15 Мар 2012, 11:29

:yes: :bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от orbital » 15 Мар 2012, 13:12

Аз съм имал вече 3 TDS -а , карам ги като бензин и не са ми направили никакъв проблем . Поддържа ли се няма грижи ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 15 Мар 2012, 16:28

Само за информация,няколко микрона са хилядни части от милиметъра!Това според мен едва ли е разлика.Те от завода едва ли излизат с точност до микрон!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 16 Мар 2012, 5:39

GERMAN POWER написа:Здравейте колеги ,от известно време се интересувам от Е38 2.5 ТДС та говорих с един препатил 2 пъти с такава кола ,човека не е от клуба и е далеч от форума,та самия той ми разправя че като купувал БМВ то си преди време му прегряло ,последвало ремонт съответно случката се е случила поради необслужване на колата и обичайните заподозряни-водна помпа,капачка на казанчето,антифризи и радиатори. Като се повторила историята човек препатил му дал съвет да сложат глава от Рейндж Роувър уш същия мотор но главите имали разлика няколко микрона ,което било по удачния и благоприятен вариянт за е38цата и нямап повече проблеми.
Интересува ме вие като притежатели на тези коли и патили какво ще кажете по въпроса има ли логика в обяснението му.

Звучи ми като някоя дападжийска история. И аз спадам в графата-навьртели над 100к км без проблеми.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GERMAN POWER » 18 Мар 2012, 0:17

Ами колега разбирам мнението ти с дападжийската история,ама аз като интересуващ се в момента мисля че е нормално да събирам информация подробна от всякаде ,е някаде естествено ще има 100 % вярност ,в друга ще има разминаване но смятам че това е една не напразна приказка ,но щом така смяташ твоя воля ,а и за всички каращи тези коли никога няма да е в излишък каквато и да било информация относно ТДС :driving:

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 18 Мар 2012, 2:54

GERMAN POWER написа:Ами колега разбирам мнението ти с дападжийската история,ама аз като интересуващ се в момента мисля че е нормално да събирам информация подробна от всякаде ,е някаде естествено ще има 100 % вярност ,в друга ще има разминаване но смятам че това е една не напразна приказка ,но щом така смяташ твоя воля ,а и за всички каращи тези коли никога няма да е в излишък каквато и да било информация относно ТДС :driving:

Ето ти полезно инфо за тдс..... сменявай маслото на точните км(слагай хубаво масло)редовна профилактика на охладителна система... водна помпа ,виско....измиване на радиаторите...и няма да се занимаваш с глупости....ето ти новина за тдс... :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turbobanana » 20 Мар 2012, 8:51

GERMAN POWER написа:Здравейте колеги ,от известно време се интересувам от Е38 2.5 ТДС та говорих с един препатил 2 пъти с такава кола ,човека не е от клуба и е далеч от форума,та самия той ми разправя че като купувал БМВ то си преди време му прегряло ,последвало ремонт съответно случката се е случила поради необслужване на колата и обичайните заподозряни-водна помпа,капачка на казанчето,антифризи и радиатори. Като се повторила историята човек препатил му дал съвет да сложат глава от Рейндж Роувър уш същия мотор но главите имали разлика няколко микрона ,което било по удачния и благоприятен вариянт за е38цата и нямап повече проблеми.

Вероятно ще стане главата от ROVER-a, разликата от описаните няколко микрона (по скоро са стотин микрона, че чиповете на INTEL са по 0,32 микрона, та това е доста малко :))
Освен това колегите са си прави, но всеки знае, че TDS-a е кекав на глави и дори да го гледаш като писано яйце пак можеш да го изтървеш. Това от една страна, от друга - да има някой първи собственик на TDS, че да каже как си го пази? В крайна сметка това са коли на по 10-15-8 години, с по 100-200-300-400 000км от 1-2-3-4-5-6 собственика, безпроблемни е силна дума.
Поздрави,
Сашо.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turbobanana » 20 Мар 2012, 8:58

И се сетих още нещо, щото ми стана смешно :)

Питане 1) дайте ми линк към тема - колко е хубав TDS-a!
Питане 2) дайте един линк към тема колко е кекав и какви са проблемите?

Все пак като си говоря с Ауди и VW фенове всички признават, че 2.5 TDI моторите а.к.а "Душегуб" са много по-ужасни и на техния фон и други големи дизели от 90-те TDS-a е един много приличен мотор на здравина и вървеж. Не е много икономичен, но това никога не е било ASSET тъй или иначе.
Пазете си колите и не си скубете косите ако се счупят, има много такива! Ние да сме здрави!

Освен това психологически проблем нямам с това да се метне глава от ROVER, LADA (няма да е дизел от тез години :) :) ), Porsche или каквото и да е там, ако е същата (почти) и работи по-добре или е по-надеждна.
CD43 - то в E36-цата и и то е ROVER!
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1180894

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deank » 24 Мар 2012, 22:05

Моята е със сменяна глава поради подобна причина. Предишния собственик (от форума) е изтървал нещата и му се е наложило да мине през неприятния ремонт. Аз я купих 2 месеца след като е сменил нещата (това преди 3 години) и нямам никакви проблеми. Онзи ден установих ИСТИНСКИТЕ километри на колата и е цяло чудо че въобще върви, но при разход 10-11 в града и 7 извън града съм много доволен.

Ето как изглежда сега (вижда се че не е както оригиналната глава/капак):

Изображение

Д
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GERMAN POWER » 25 Мар 2012, 0:54

И на колко километра се оказа колега ако не е тайна :) да не са обиколили галактиката с нея :mrgreen: дай боже да те кара дълги километри иначе ,и мотора да не вземе да се вслушва в километража че лошо инак :driving: :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deank » 25 Мар 2012, 11:52

На таблото пише 233 000, в LCM-a който сменях пишеше 318 000, но колегата който прави диагностиката каза, че истинските км се пазят и на друго място и ми ги показа: 980 000 :) (което не е очудващо за кола '98 набор). Горе долу по 300 000 на 5 години. :) Цифрата не е никак малка, но аз карам много спокойно и внимателно (до 2000-2500 оборота макс) и се надявам двигателя да ме изкара още дооооста време.
Изображение

Следваща

Назад към Е38