Спортни пружини е34 малко помощ

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Re: Спортни пружини е34 малко помощ

Мнение от M10 » 10 Мар 2012, 21:12

staev10 написа:FK много го плюят в форума, на мен лично не ми се струва нещо лошо да го сложиш, а при кола струваща 2 хил. да слагаш окачване за 2 хил. е абсурдно, поне според мен,
идеята е че ФК е по-нисък клас, но пак ще ти издържи няколко години, а возията не е лоша, внимавай и какво купуваш, дали ще са спортни амортисьорите или не!!

Идеята на спортното окачване принципно е колата да има по-добро поведение при спортно каране, да е по-директна, да няма забавяне и изненади...
Пружините на ФК са "твърди" колкото стоковите, но по-ниски - колата става ниска, но си остава с гадно поведение.
И след като не вършат работа за спортно каране, според мен са пари на вятъра - същия ефект (визуален) ще има ако се срежат оригиналните :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 11 Мар 2012, 11:13

Извода е да си купиш за около 250лв Weitec, Eibach и тн. Аз съм с първите и съм много доволен :) (35/35)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 14 Мар 2012, 10:02

От вчера съм с Вайтех - не знам колко свалят ама изглеждат ето така. Не съм ги купувал нови така, че не знам и колко струват.
Изображение
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 14 Мар 2012, 10:26

KPETEH написа:От вчера съм с Вайтех - не знам колко свалят ама изглеждат ето така. Не съм ги купувал нови така, че не знам и колко струват.
Изображение

Вайтека е чудна пружина , ама ще трябва и лятна 17ка да обуеш да я усетиш..аз лично с 15ките и ниските пружини ми е много странна колата , се едно са ми омекнали капачките :)
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 14 Мар 2012, 12:18

Имам лятна 16-ка 9ж с 225/50 та ще видим как е. Другото по колата е, че тампоните на двата носача и на щангата са лилави поверфлекс. От англичанка кола бяха. Най странното е, че почнаха да скърцат гумите(както скърца зимна гума на топъл асфалт), като че ли тежестта се е преместила по напред. Отделно волана се втвърди и сега като мина през дупка повече отива към волана. Но пък колата е по залепнала за пътя - просто следва неравностите, без излишни подскачания. Да видим колко ще издържат шарнирите. Смених всичко накуп директно от 540-то. Четирите носача, макферсоните, амортисьорите(идея нямам какви са), пружините и щангата с тампоните. Остана задната 18мм + полиуретановите тампони.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Предишна

Назад към E34