лампата на акумолатора ми свети ! BMW Е39 520i

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E39 520i
Мечтае да кара: M5

лампата на акумолатора ми свети ! BMW Е39 520i

Мнение от m5power » 09 Яну 2012, 12:11

Здравейте! Много четох в форума ,но така и не открих отговор на моят проблем. Надявам се някой от Вас да ми помогне.Като започна ходене по мъките и харчене на пари... Светна ми лампата на акумолатора преди 2 месеца,след което отидох до жичкаджия... Той свали динамото ,сложи го на някакъв си негов уред и ми каза че динамото е наред ,след което какво бара какви кабели добавя ,а в крайна сметка всичко си остана същото по колата. И така човека си прибра едни 40лв в джоба и аз си тръгнах с мисълта че всичко е наред. На другия ден паля автомобила и тази същата лампа свети.Спрях двигателя,след което пак запалих и пак свети,пак угасих и след като запалих 3-4 път тогава лампата ми угасна и така до сега ,всеки ден.Онзи ден пътувах от Ямбол към Свищов и колата ми угасна след Велико Търново ,а преди това ми е светнала тази лампа по време на движение и аз не съм я забелязал заради напичащото в таблото слънце.Сложихме друг акумолатор и я закарах до Свищов (който и него е изхабила).От там в сервиз и свалихме динамото и ми казаха пак че е наред.Купих си реле-регулатор (което смених преди 2 месеца ),но ми казаха че може да е от него.Сложихме новото реле сглобихме колата и пак същата история.Хората в сервиза дори се опитваха да изгасят лампата ,а аз им обяснявам ,че дори и да я изгасят акумолатора няма кой да го зарежда и ми е все тая дали ще свети или не ,а въпроса е да се направи така че тя сама да си угасне и да си зарежда нормално динамото.Е ако може някой да пусне мнение по въпроса нека го направи ,ще бъда много благодарен. :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Re: лампата на акумолатора ми свети ! BMW Е39 520i

Мнение от ivoo » 09 Яну 2012, 14:30

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от m5power » 11 Яну 2012, 21:24

Благодаря много за този линк! Утре ще проверя дали ще се оправят нещата от това :) :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от caningam » 31 Яну 2012, 20:25

Колеги прожерих бушоните но се оказа, че не е от тях можете ли да ме насочите към някой който може да погледне другите неща генератор, реле,четки..... В София.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 31 Яну 2012, 20:29

caningam написа:Колеги прожерих бушоните но се оказа, че не е от тях можете ли да ме насочите към някой който може да погледне другите неща генератор, реле,четки..... В София.

На кръстовището Раковска/Сливница, посока Люлин, но трябва да го свалиш и занесеш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 01 Фев 2012, 17:02

Добре де,като се премери с обикновен уред,дали зарежда,какво показва?Ако показва 14,2-4В,значи зарежда и проблема е в самото индикиране и "меренето" на това напрежение от автомобила (пък и няма да се страхувате дали се зарежда акумулатора).Тогава може да се търси по предпазители,релета и т.н.Ако няма поне 13,5В тогава проблема е в самото зареждане,очевидно.Така ще разделите проблема на двете възможни места.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 03 Фев 2012, 13:46

и при мен беше до скоро така, оказа се че ми е заминал статора на алтернатора. Смениха ми го в Овча Купел - "Братя Пеневи" и сега съм :)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от m5power » 13 Мар 2012, 22:52

Приятели , след толкова дълго време си оправих лампата ,а проблема ми се реши след като ми беше прекаран отделен кабел ,които бе заменен с стария от динамото до кутията с бушоните.Това беше моят проблем ! :)

Потребител
Аватар

Мнение от m5power » 06 Ное 2012, 19:15

Колеги извинявам се, че пиша толкова късно ,но все пак имаше развръзка на проблема.Всъщност смених реле-регулатора,динамо ,ходих по ел.сервизи и оставях все някакви пари ,а всъщност не е бил проблема в тях.В последният сервиз ми пуснаха нов (допълнителен) кабел от динамото към бушонното табло (до двигателя). От което индикацията в автомобила се изчисти ,че имам проблем с лапмата на акумулатора.Преди това тествахме зареждаше си ,но си светеше докато не ми добавиха кабел за обратен ток към таблото. Значи на кратко - Ток отива до динамото - то произвежда и зарежда акумолатора ,но не отива нищо към таблото за да угаси тази лампа! :) Успех !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 08 Ное 2012, 6:54

Е как ти е изтощила два акумулатора тая кола, след като проблемът е бил само в индикацията на таблото и казваш, че си е зареждал през цялото време алтернаторът?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Потребител
Аватар

Мнение от m5power » 26 Ное 2012, 9:20

Преди това съм имал проблем с динамото. Отстраних проблема и след това въпросната лампа продължи да си свети и така.

Назад към E39