E46- не е стъбилно!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Beamer_NN
- Потребител
-
- Кара: E46
E46- не е стъбилно!
Колеги, автомобилът е 320 дизел 2004-та година седан! Проблемът на колата е че при скорост над 140-150 км/ч, колата става изклиучително нестъбилен, а при 180 имам чувството че ще литне от пътя. Колата е със 16-ки 205, гумите са добри. Мислих че два противоположни амортесиора са изтървали, но след като ходих на няколко сервиза ми казаха че окачването на колата е в добро състояние и няма нищо за смяна. :banghead:
Re: E46- не е стъбилно!
Здравеи колега аз имах същия проблем,само малко да има неравност по пътя и колата ставаше неуправляема.Проблема се оказаха предните амове,макар и да не бяха видимо изтървали.След смяната няма никакви проблеми,колата си стои перфектно на пътя.Поздрави.
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
Здравей колега. Ще се възползвам от темата ти, за да не пускам подобна такава във форума. Не знам дали имам проблем с колата, но напоследък прекалено много се накланя в завоите. Амортесьорите не са изпуснали и е стабила при високи скорости, но в завои се накланя прекалено много. Има ли начин да разбера дали пружините са се прецакали нещо? колата е купе. Благодаря Ви предварително.

Re: E46- не е стабилно!
Стабилен, стабилно...
при 170/км.ч
Колата е стабилна, когато ходовата част е в ред, гумите са в ред и с еднакъв размер, освен в случай задните да са по- широки от предните гуми- тогава стабилността е по- голяма за сметка на разхода. По- високите - 195/65 в сравнение с по- ниските 205/50 не дават същото чувство за нестабилност. Остават три дни до време за смяна на гуми. Вижте си ходовата част и гумите. Аз вдигнах на няколко места висока скорост, но колата не даде каквито и да е признаци за нестабилност. Още не съм сложил летните гуми. Пружините държат купето на автомобила на височина, а амортисьорите допринасят за натиска върху пътя. Ако купето много се клати, значи е редно да се види дали не са за смяна амортисьорите. Колата има и динамичен център на тежестта и не е ненормално да се навежда в завой, но зависи колко се навежда. Това не е кола с предно предаване, за да имаш чувство , че ще излетиш, а центробежната сила тласка вътре в завоя. Мисля, че не са наред гумите или амортисьорите. Пружините, когато имат силно износване, правят колата като полегнала и претоварена. Тогава, също, отчетливо се губи чувството за стабилност.
при 170/км.ч
Колата е стабилна, когато ходовата част е в ред, гумите са в ред и с еднакъв размер, освен в случай задните да са по- широки от предните гуми- тогава стабилността е по- голяма за сметка на разхода. По- високите - 195/65 в сравнение с по- ниските 205/50 не дават същото чувство за нестабилност. Остават три дни до време за смяна на гуми. Вижте си ходовата част и гумите. Аз вдигнах на няколко места висока скорост, но колата не даде каквито и да е признаци за нестабилност. Още не съм сложил летните гуми. Пружините държат купето на автомобила на височина, а амортисьорите допринасят за натиска върху пътя. Ако купето много се клати, значи е редно да се види дали не са за смяна амортисьорите. Колата има и динамичен център на тежестта и не е ненормално да се навежда в завой, но зависи колко се навежда. Това не е кола с предно предаване, за да имаш чувство , че ще излетиш, а центробежната сила тласка вътре в завоя. Мисля, че не са наред гумите или амортисьорите. Пружините, когато имат силно износване, правят колата като полегнала и претоварена. Тогава, също, отчетливо се губи чувството за стабилност.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Това, че амортисьорите не са изпуснали не значи, че работят като нови. Вероятно е да са омекнали. Ходовата част казваш, че е здрава. Гумите - добри, ама ти ли прецени, че са добри, или ходи да ти ги слагат (балансират) и се видя, че са ок? Ако не си - бягай на гумаджия да ги врътне на машината, да не се окаже някоя крива гума.
- Beamer_NN
- Потребител
-
- Кара: E46
Re: E46- не е стaбилно!
И зимните и летните ми гуми са нови и хубави, и балансирани на оригиналните 16-ки, за това предполагам че може амортесьорите просто да не са заминали на цяло, въпреки че в няколко сервиза ми казват че са добре ;) Благодаря за съветите!
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Новите съвремени автомобили както казва един познат са със два предни моста
, тоест и двата търпят реглаж. Скоро брат ми имаше подобен проблем на мерцедес и се оказа едно тампонче на задният мост.
Моят съвет е да отидеш във свестен диагностичен център със хубав стенд. Твърде вероятно е да си хлопнал в някоя прекрасна БГ дупчица и да е мръднала геометрията.
Съвет-вземи бързо мерки защото не отдавна тук в Плевен пробата на едно такова нестабилно БМВ завърши със смъртен случай!!!

Моят съвет е да отидеш във свестен диагностичен център със хубав стенд. Твърде вероятно е да си хлопнал в някоя прекрасна БГ дупчица и да е мръднала геометрията.
Съвет-вземи бързо мерки защото не отдавна тук в Плевен пробата на едно такова нестабилно БМВ завърши със смъртен случай!!!
- niki_eeeo
- Потребител
-
- Кара: 320D 150hp
- Мечтае да кара: M3
Преди няколко месеца имах подобен проблем. Карах си по равен път на магистралата и колата си се онасяше ту вляво ту вдясно. Регулирах задния мост (10лв) и проблема се оправи
Сега от време на време усещам леко дръпване в ляво. Джантите ми са балансирани и подозирам амортисьорите 

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Dirty M5 driveR написа:Това, че амортисьорите не са изпуснали не значи, че работят като нови. Вероятно е да са омекнали. Ходовата част казваш, че е здрава. Гумите - добри, ама ти ли прецени, че са добри, или ходи да ти ги слагат (балансират) и се видя, че са ок? Ако не си - бягай на гумаджия да ги врътне на машината, да не се окаже някоя крива гума.
Прав е колегата. И моите на стенда ги дава, че са в нормите, а всъшност ми се струва, че са една идея по-меки от желаното. Просто с времето прогресивно си губят динамичните характеристики.
"Чемодан, вокзал, Москва"
- niki_eeeo
- Потребител
-
bai_ILIA написа:Dirty M5 driveR написа:Това, че амортисьорите не са изпуснали не значи, че работят като нови. Вероятно е да са омекнали. Ходовата част казваш, че е здрава. Гумите - добри, ама ти ли прецени, че са добри, или ходи да ти ги слагат (балансират) и се видя, че са ок? Ако не си - бягай на гумаджия да ги врътне на машината, да не се окаже някоя крива гума.
Прав е колегата. И мойте на стенда ги дава, че са в нормите, а всъшност ми се струва, че са една идея по-меки от желаното. Просто с времето прогресивно си губят динамичните характеристики.
Колега на какъв стенд се проверяват амортисьорите (простете за невежеството)

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
в Пловдив има един стенд за амортесьори на Закс и там съм карал всички коли за информация. Вади разпечатка за работата на амортесьорите. Моите примерно предните ги дава в нормата ама мен ми се струва, че са една идея по-меки.
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
© написа:Колега това в Д и Н ли е или някъде другаде?
там е да. 10-12лв май беше проверката.
- NIKMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46i
Тези стендове за проверка на амортисьорите не дават вярна информация. Не си давайте парите на вятъра.

- niki_eeeo
- Потребител
-
Дайте някакви насоки, как да разберем дали все още ги бива амортосьорите ни 

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2