Какво е общото м/у ABS и показание температура
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Какво е общото м/у ABS и показание температура
След смяна на мотора М40 с М43 всичко заработи добре, но ми светна АБС-а и неотчита показание на темп. на таблото. Вече съм в шах /преди мат
/ Предполагам проблема ще е в инсталацията, може би някоя маса иили плюс??? Не знам, ако някой може да ме посъветва какво да проверя ще съм благодарен. Бирата от мен 

Re: Какво е общото м/у ABS и показание температура
viewtopic.php?f=7&t=285085&p=3192961#p3192961
Тук се пише за нещо подобно.
Нищо не ти пречи да го провериш тоя захранващ кабел.
vinio написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=7&t=285085&p=3192961#p3192961
Прочетох темата, но уви неможах да намеря впросния кабел. Ето и снимки на снопа под задната седалка, ако някой знае точно кой е кабела да каже.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
при тебе акумулатора е отпред, търси го там
пусни снимка на акумулатора

Има един плюсов кабел който влиза в купето минава под кутията където е компютъра и АБС-а мисля че е другото. Но го пипам с ръка до там където влиза в купето - няма нищо. Да не би да е под жабката? М/у другото като го откача изгасват плафоните в купето и май радиото спираше. Ще го снимам утре и ще пусна снимката.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Смени температурния датчик.. сложи си този от М40-то.. сигурно си със старото табло.
Ненко Вранков написа:Смени температурния датчик.. сложи си този от М40-то.. сигурно си със старото табло.
Мисля че са различни. М40 е с два датчика на главата, а М43 с един, но с повечко кабелчета, поне доколкото можах да го погледна без да свалям колекторите.. А й буксите са различни. Освен да режа кабелите и да слагам букса от другата инсталация?
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Нещо грешиш.. и на М40 са 2 датика - един за уреда на таблото и един за компютъра, и на М43 са така, самое датика най-вероятно е двупинов... не знам как сте го връзвали.. едното кабеле ти отива директно вътре на таблото, а другото на маса.
Един е датчика,но с четери кабелчета. Цветовете са същите като на другата инсталация. Кафяво/лилаво и кафяво/жълто са кабелите който са за показание в таблото, поне до такъв извод стигнах.
9 мнения
• Страница 1 от 1