Питане за проверка на турбо и дебитормер с Инпа
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Питане за проверка на турбо и дебитормер с Инпа
Здравейте, някой може ли да каже как мога да си проверя в какво състояние са турбото и дебитомера с Инпа или дис. И какви трябва да са стойностите или там в какво ги измерва, къде точно в Инпа и т.н

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Re: Питане за проверка на турбо и дебитормер с Инпа
В инпа като влезеш Ф3 е46, после двигател избираш подменю 5, ако не се лъжа и даваш Ф1 Ф2 Ф3 ... и ще видиш air mass sensor гледаш показанията на работещ двигател. Ще видиш обороти на двг, темп. на охл. течност и на двг, работа на цилиндрите... , но нека Жоро и Димитров да дадат подробни пояснения какви стойности трябва да дадат изправни дебитомер и турбо ...
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Мерси колега, а трябва ли да давам гас или колата да е в движение, или само запалена става 

- spower
- старши ентусиаст
-
MuTaJlaKo написа:Мерси колега, а трябва ли да давам гас или колата да е в движение, или само запалена става
В движение се гледа ама ти трябват стойности на здрави дебитомер и турбо да направиш сравнение

Ясно, ще се надявам тогава някой колега да сподели стойностите. Мерси 

MuTaJlaKo написа:Ясно, ще се надявам тогава някой колега да сподели стойностите. Мерси
Най-добре е с ДИС да го направиш това нещо, защото тогава няма да има нужда някой да ти казва колко и какво трябва да бъде, а реално се включват опции за живи данни "искано - давано", т.е. дис ти показва в конкретния момент колко трябва да бъдат и колко са измерени в действителност. Отделно от това си има тестове и за двете в сервизните функции, където дис сам те направлява какво точно да правиш, на колко оборота и колко време да държиш колата и ти дава резолюция в края на теста има или няма проблем и ако има на какво би могло да се дължи!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Защо не кажеш какви стойности ти дава с ИНПА и тогава да ги коментират тези, които знаят?
Si non confectus, non reficiat.
- spower
- старши ентусиаст
-
Te не са константа менят се с подаването на газ постоянно, едва ли ще може да се диагностицира успешно с ИНПА като гледам ...

Днеска пробвах да влезна в живите данни с Инпа, но нещо живите данни ми ги изписва на немски и мн мн не се ориентирах та ... видях Luftmasse [kg/h] което при запалена кола стоеше на 33-5 г/д, а като я карам и дигна оборотите скочи до 83-4. Това ли трябва да е дебитомера и нормална ли е тази стойност ? също гледам че на бутон F8 май можеш да избирам още елементи да ми гледа така ли е, че с този немски никак не ме бива 

Някой може ли да ми каже как се влиза в живите данни с DIS 55 EN 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
viewtopic.php?f=34&t=206596
Виж второто мнение в темата!
Виж второто мнение в темата!

Това го видях и по него се водех на като натисна Function selection и никъде не ми излиза "Drive/Diesel Engine Electronics " излиза ми да избера в ляво "special vehcle" ,complete vehcle" и още две само че ги забравих, къде трябва да го търся това Drive/Diesel Engine Electronics 

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2