Гасне по време на движение 725ТДС
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
55 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Гасне по време на движение 725ТДС
bobiE38 написа:Я си провери умната дюза за всеки случай:)
А това как по точно да го направя?
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Вероятно с времето ще става по-зле и по-зле.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
Развитието по въпроса е следното, имах съмнение че колата е имала допълнителен имобилайзер и реших да се позанимая, колега ме посъветва че в повечето случаи тази блокировка се връзва към клапана на помпата, сложих един кабел и изкарах контролна лампа която да ми показва кога се прекъсва тока към него! След като я покарах се установи че колата продължава да гасне но лампата си свети, което изолира теорията ми за прекъсване на горивото от съответния клапан!
Колеги какви са вероятностите това да се случва от умната дюза, датчика на коляновия вал или самата електронна плочка на помпата, просто стинах до тях и ми трябва съвет, какви симптоми показва колата когато едно от тези неща не е в ред?
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
doom написа:Колеги какви са вероятностите това да се случва от умната дюза, датчика на коляновия вал или самата електронна плочка на помпата, просто стинах до тях и ми трябва съвет, какви симптоми показва колата когато едно от тези неща не е в ред?
За умната дюза трябва да ти светне лампичката с пружинката дето пише DDE мисля.
Датчика на коляновия вал симптомите са както написах по горе,гасне по светофарите,после като завъртиш си пали без проблем,преди да угасне се разтриса.Така беше при мене с Е39 ТДС.
За плочката на помпата не знам,друг да се изкаже

Всичко това е свързано със светването на лампата , но ти нищо не споменаваш за нея , да не е изгоряла . Иначе често има разлика в поведението на тдс-а макар и еднакви датчици да са дали фира и това защото някои се дублират в данните които може да ползва ДДЕ . И умната дюза и датчик кол. вал може да ги пробваш като ги откачаш поотделно да видиш каква промяна в работата на мотора има ама после грешки ще трябва да триеш и не знам колко рентабилно ше излезе. Има още един момент с това гаснене сега се сетих едно кабелче излизащо от ГНП то е от авансатора , ако има в него прекъсвания понякога пак ще гасне или поне виж му буксичката и пръскай с контактен спрей както и това направи и с буксата на датчик кол. вал , случвало ми се е и след почистването й се оправиха нещата понякога неше много. Успех.
Благодаря колеги, до сега съм проверил и датчика на кол. вал, не е той, след като го извадих колата започна да се форсира сама, намаля си оборотите и пак форсира, умната дюза за сега не съм я пипал ама в другата почивка идва нейния ред, за въпросната лампичка не съм сигурен, нищо не ми свети при гаснене на колата, един познат ме посъветва да погледна и педала на газта, ама от какъв зор, нещо не мога да направя връзка, каза че самия четец можело да създава проблем!
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
колега умната дюза я записва като грешка ако е проблемна датчик колянов вал излишно си го проверявал проблема ти идва според мен или от електрониката на ГНП-то или от помпата в резервоара насочи се на там
Барай шишарката Минкеее ....
Колеги днес си дойде един приятел и я закачи, излезе ми грешка 00 и fuel injekcion sistem, някой ще удари ли едно рамо при разшифроването на тези грешки ?
Смених и клапана на помпата, за съжаление не е от там, скапаната умна дюза не мога да стигна до нея за да я изключа от кабелчето на работеща кола, не би ли трябвало ако е тя да няма мощност колата и да не работи равномерно? Според мен вярно ще излезе предположението на колегата за електроника на помпата, ама как да я хвана нея и как да я проверя, не е много ясно, проблема ми е че трябва да отстраня повредата сам, карах я на 3ма диагностици и в два сервиза, всеки говори наизуст, без реално доказване на проблема, смени това, смени онова, аз ще изпосменя скоро цялата кола!
То, май само аз си пиша в тая тема
, проверихме и умната дюза, датчика на Хол и ГНПто, не е в тях проблема, колата продължава да си гасне и да ми създава проблеми, може би започвам да си внушавам но като че ли се появи някаква странна миризма от към двигателния отсег, една такава остра и задушлива, последното което ми идва на акъла е проблем в ЕКУто, от каква кола мога да взема за проба, има ли някаква специфика?

Има много неща от които може един тдс да гасне, с оглед на това което си проверил,виж и помпата в резервоара ,горивния филтър.......предварение и другите неща около гнп-то.....
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
Залагам на управлението на гнп-то.... плочката....имал сьм сходни проблеми...
Понеже темата стана малко разкъсана, изброявам нещата проврени на 100%:Помпа в резервоара, горивен филтър, клапан на ГНП, умна дюза, датчик на колянов вал, ГНП- механична част и електроника(това в специализиран сервиз), дебитомер, проверих също и кутията където влизат всички кабели, тази под подгревните свещи, грешки не са записани или поне няма кой да ги прочете, колеги мисля че колата ми е омагьосана!
55 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4