Препарат за почистване на кожен салон

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: е30 325ix

Препарат за почистване на кожен салон

Мнение от Xao » 16 Яну 2012, 3:45

Здравейте колеги.
Въпросът ми е следният:
Салонът на колата ми е черна и бяла кожа и естествено бялото много лесно се цапа, особено на предните седалки.Бихте ли ми препоръчали някой препарат за почистване на кожа.
Благодаря предварително.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Re: Препарат за почистване на кожен салон

Мнение от CTORH » 16 Яну 2012, 11:04

Последна промяна CTORH на 16 Яну 2012, 15:06, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 16 Яну 2012, 11:28

Аз си купих от Дару препарат за почистване на кожа. Флакон под налягане, пръскаш седалките и те стават целите в пяна, като на безконтактно миене. Изчакваш малко (според препоръките за употреб на флакона) и бършеш с чиста кърпа.
Моя салон е целия черен и след "прането" не можах да видя някаква фрапираща разлика, единственото по което съдя, че работи е чернилката по кърпата, с която бърсах.
Но препарата си е нa BMW и е за почистване на естествена кожа.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 16 Яну 2012, 11:39

Дам, препаратите на BMW за кожа са много добри... Бих ти препоръчал и други, но не ги внасят в BG... :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 03 Фев 2012, 16:53

Аз си купих,като бях в Германия но от магазин за мото-аксесоари.Препарата го ползвам за якетата.но става и за кожен салон.Много е добър!Имат доставки и до България.

http://www.louis.de/_306425aa1eaf10506e ... r=10038881
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Потребител
Аватар
Кара: Е36

Мнение от animo » 09 Мар 2012, 15:28

Знаете ли дали за изкуствена еко кожа е по-добре да се използва препарат различен от тези за естествената? Взел съм 1-2 препарата, на които пише, че са за почистване/освежаване на кожа, но дали в моя случай не ми трябва нещо по-различно?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 12 Мар 2012, 12:44

В общия случай изкуствената кожа е вариант на полиестер - не попива нищо, но за почистване няма проблем да ползваш този за естествената.
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар
Кара: E36 320I Automatic

Мнение от colisia » 30 Мар 2012, 11:31

По принцип най-добре е да се ползва препоръчаната от производителят козметика, но тъй като тя в общия случай не е от най-евтините, по типично български маниер преминаваме към възможно най-евтините и в същото време най-качествени заместители. Моят опит с почистването на бял кожен салон на 18 години е следният:
Първо, цялостно почистване на кожата с Vario Clean, това е препарат на Salamander, който се продава в магазините за обувки. Представлява бистра течност, която след нанасяне върху пореста гъба се превръща в пяна. Почиства идеално мръсотията, която се наслагва в порите на кожата. За съжаление от известно време не мога да го открия в тези магазини, в които преди това го имаше. Ето линк към препарата, не знам дали разполагат с наличност, цената му е към 8 лева.

http://shopthebest.eu/product/1408/sala ... petna.html

Стъпка втора, след като почистя с горният препарат минавам отново целия салон с препарата на Turtle за кожа. Струва към 12 лева и се намира навсякъде. Създава мазен филм, който след няколко минути попива и омекотява кожата. Ето линк и към този препарат:

http://www.rivazone.bg/index.php?route= ... duct_id=50

Много е важно да работите с чисти и подходящи гъби и кърпи.

Надявам се да съм бил полезен. Лично аз съм много доволен от тази комбинация.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520d

Мнение от popov_chris » 24 Май 2012, 0:56

Ей това чудо направо ме изуми - с половин опаковка (ок. 250 мл) изчистих идеално целия кожен сало заедно с корите на вратите:

http://www.aviatrans.bg/catalog/index.p ... pe=product

Само където изчисти и ваксата която циганетата бяха намазали по седалките да им скрият забележките. Ама така е като човек купува евтин и на пръв поглед запазен салон.
Препарата за почистване на кожа с марка BMW е пяна 300 мл и едва стигна за корите и една седалка, просто не си заслужава при пожение че е и над 2 пъти по-скъп а като ефект по-слаб.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 28 Май 2012, 14:01

Колеги, чета във форума на Фолксваген, че ползват маркови кремове, за да подхранват кожата. Вие пробвали ли сте този метод? Логиката подсказва, че не би трябвало да навредят, но все пак... :dunno:
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 28 Май 2012, 14:34

Хубаво е да внимаваш с тия кремове, че понякога ефекта е точно "нежелания"... Но и вместо да се търсят какви ли не по-евтини варианти, добре е човек да провери какво наистина върши работа и просто да го използва :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520d

Мнение от popov_chris » 28 Май 2012, 19:51

В тази връзка някой ползвал ли е препарата на BMW за подхранване на кожа. В Дарукар го продват за 17 лв което е горе долу поносимо стига да върши работа. След като почистих кожата се оказа че доста изсъхна и се притеснявам да не се нацепи и олющи ако не взема мерки.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е 53

Мнение от dackooo » 28 Май 2012, 20:25

Преди 1 год.взех някакъв крем за кожа от метро италиански май беше ( свърши и хвърлих шишето ) след като почистих тапицерията намазах с него и ефекта е невероятен кожата стана мека и еластична абе като нова даже намазах и дивана в хола.
Та според мен е задължително след почистване да се третира с некъв крем .
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 28 Май 2012, 20:46

popov_chris написа:В тази връзка някой ползвал ли е препарата на BMW за подхранване на кожа. В Дарукар го продват за 17 лв което е горе долу поносимо стига да върши работа. След като почистих кожата се оказа че доста изсъхна и се притеснявам да не се нацепи и олющи ако не взема мерки.

Драсни ми един ЛС и да видим тая кожа как ще се почувства след нанасяне на един от моите препарати :)

Назад към Сервизно обслужване на БМВ