Е39 бургаски кош няма и няма парно .....

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Re: Е39 бургаски кош няма и няма парно .....

Мнение от Stanchev » 22 Фев 2012, 8:43

stony1 написа:
Stanchev написа:
ALFA155Ts написа:...Пускам таините менюта показва 94градуса с 2000оборота .... пускам по инерция градусите почти моментално падат до 80 и парното почва да духа ....... ... Спирам колата .... пускам rest-a жега ...... не знам вече ....

аз ще ти кажа какво да направиш - тест за наличие на газове в охладителната система.
става и с нова оригинална капачка от бмв, слагаш и ще установиш повишено налягане в охладителната система.
Сори, дано не съм прав...

Това с газовете добре, ама като вдигне 5000 оборота налягането да не би да се понижава и това да е причината за оравяне на нещата? Нещо не ми се вързва, няма как в диапазона 2000-5000 оборота да няма парно и да има повишено налягане в охладителната система, а над 5000 парното да си работи нормално.

Над 5000 оборота водната помпа върти по-бързо водата и гони възхуда - парно.
Как ще обясниш 14 градуса мигновенна разлика? Колегата кара с незатегната капачка, почти 100% съм сигурен.
Радиатора на парното лесно се проверява - вадят се маркучите от клапите и се продухва с уста, примерно ;) Но пак казвам - както си е запушен изведнъж се отпушва и идва жегата, после пак се задръства?
Ако е задръстен на бавна степен на вентилатора на парното ще си има парно (някакво), което НЕ се влияе от оборотите на мотора (даже на високи обороти ще е най-горещо), а като го пусне на макс няма да има топличко.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ALFA155Ts » 27 Фев 2012, 10:22

Stanchev написа:
ALFA155Ts написа:...Пускам таините менюта показва 94градуса с 2000оборота .... пускам по инерция градусите почти моментално падат до 80 и парното почва да духа ....... ... Спирам колата .... пускам rest-a жега ...... не знам вече ....

аз ще ти кажа какво да направиш - тест за наличие на газове в охладителната система.
става и с нова оригинална капачка от бмв, слагаш и ще установиш повишено налягане в охладителната система.
Сори, дано не съм прав...

Да колега това го правихме направих тест за наличие на газове в антифриза :dunno: .... още миналата зима като почнаха дертовете .... и капачка на радиатора пробвах ... карах с капачката на един колега тук от Бургас но може и неговата да е била не както трябва.... между другото ще взема да купя една чисто нова капачка да пробвам . Има идея в това да не може от капачката да вдигне налягане и да не може да си обезвъздуши радяторчето :bchug: лъч проблясък дано да стане това е добра идея и ще продължим темата! :bchug: :bchug: :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ALFA155Ts » 11 Мар 2012, 17:52

Значи колеги .... спирам да нищя отказвам се .... вече съм и с нова капачка и с ново управление на климатроника ..... парното все така си се губи между 2-3000 оборота ... просто се отказвам всичко е сменено даже някои неща по 2 пъти .... не и не .... :( :( :( сигурно има някакво запушване някъде не ми се занимава повече просто няма и къде повече да търся все се надявах за 2 години да изкочи зайчето е няма ....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F01 740d xDrive

Мнение от BMWDream » 11 Мар 2012, 18:31

Сега прочетох всичко и жал даже ми стана...Колко надници си хвърлил :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39

Мнение от braina » 11 Мар 2012, 19:08

а възможно ли е проблема да не е в самото управление а в електрониката на колата ? само като идея да го вмъкна ? щото в край на сметка то си е като дистанционно.
Изображение

Предишна

Назад към E39