Колеги помогнете

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i 1996 I BMW 316i 1993
Мечтае да кара: BMW X5

Колеги помогнете

Мнение от Karamanski_9191 » 11 Мар 2012, 13:33

Днес ми светнаха две лампи на таблото,оранжеви едната е на абееса а другата за тракъшана и не загасват.Пробвах тракъшана дали работи,не работи ни включва.Вазможно ли е да е замръзнал датчика понеже вчера минавах през локви и тази нощ беше доста студено.Ако не е възможно да е замръзнал датчик какво може да е ? Моля помогнете !
Sheer Driving Pleasure
BMW

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Re: Колеги помогнете

Мнение от goguma » 11 Мар 2012, 14:12

То при всички положения е датчик, може и вода да е влязла, може просто да е заминал. Извади го, забърши го хубаво и го сложи пак. Ако не изгаснат символите на таблото значи е изгорял и просто си взимаш нов датчик. Няма какво друго да е, не се притеснявай :P

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Karamanski_9191 » 11 Мар 2012, 15:59

goguma написа:То при всички положения е датчик, може и вода да е влязла, може просто да е заминал. Извади го, забърши го хубаво и го сложи пак. Ако не изгаснат символите на таблото значи е изгорял и просто си взимаш нов датчик. Няма какво друго да е, не се притеснявай :P

Благодаря ти колега ще пробвам така както казваш,а да те питам лесно ли се сменя този датчик могали сам да го сменя ?
Благодаря !
Sheer Driving Pleasure
BMW

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Karamanski_9191 » 11 Мар 2012, 16:12

Колега би ли ми казал каде се намират тези датчици ако знаеш ?
:dunno: :dunno: :dunno:
Sheer Driving Pleasure
BMW

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 520i Е39

Мнение от mihon » 11 Мар 2012, 16:24

Karamanski_9191 написа:Колега би ли ми казал каде се намират тези датчици ако знаеш ?
:dunno: :dunno: :dunno:

Датчиците се намират на главините.Погледни им кабелите дали не са прекъснати или самите датчици да не са замърсени.Вадят се като развиеш болта който ги държи към главините

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 12 Мар 2012, 10:59

ако показанието на километража играе, или спира съвсем, се насочи директно към заделн ляв датчик, скоростомера взима данни от него ;)
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 52Oi

Мнение от Николай К » 12 Мар 2012, 11:52

Това е колега номер 24 в диаграмата на БМВ http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... 30&lang=ru
Развиваш болт 25 и издърпваш датчика!
:yes:
Поздрави!
Николай Кадийски

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Karamanski_9191 » 13 Мар 2012, 14:29

Колеги възможно ли е да ми дава някаква грешка в компютъра защото от време на време проработва и АБС са и Тракшъна и лампите угасват и после пак светкат и спира да работят и АБС са и Тракшъна. Очаквам вашата помощ !
Sheer Driving Pleasure
BMW

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 730 d
Мечтае да кара: X5

Мнение от mpp82 » 13 Мар 2012, 19:25

При мен правеше така и се оказа акумулатор за смяна,после всичко си дойде на мястото.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 TDS '97

Мнение от mmc » 14 Мар 2012, 12:40

колега, виждам, че не си се занимавал с тези датчици и малко трудно ще се ориентираш. За да ти спестя главоблъсканицата , ще ти нахвърлям по-подробно няколко идеи, виждам , че имаш нужда :)

Най-лесното е да провериш акумулатора, както казаха колегите вече. Замери си го. Виж си и алтернатора, може да има утечка, причини много. Разтършувай се из нета на тази тема, има инфо.
Ако се окаже, че немаш проблем с тоците, те съветвем да не вадиш веднага датчиците. Не знам защо веднага колегите те насочиха към задните, не видях да си споменавал да имаш проблем с километража, който е индикатор за заден ляв датчик. Силно ме съмнява да изкараш този датчик от леглото му, без да го повредиш. Аз те съветвам първо да видиш колата на диагностика, тя ще си каже кво и къде я боли. Ако се окаже датчик, виж живите данни, в движение. Може да се окаже, че имаш проблема с модула, ако ти е 001. Може да се окаже, че имаш проблем с кабелите. Може да се окаже, че имаш проблем с главината, както беше при мене. Само дето аз го оправих след смяната на 2 датчика, и накрая излезя че моя ,14 годишния ми датчик си е бачкал чудесно. Като видиш колко струва нов, ще разбереш защо е необходимо да се подходи по-внимателно, вместо директно да се сменят датчици без да е сигурно че проблема е в тех :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Karamanski_9191 » 15 Мар 2012, 8:23

Колеги ходих на диагностика и компютъра откри грешка в заден дясен датчик,но като свалиха гумата се оказа,че накладките са ми износени почти до желязо а и индикатора за износване на накладките беше съсън.Оказа се ,че целия проблем е идвал от датчика които сигнализира за износени накладки,тои биши скъсан и е опирал в главината и незнам как но ми обесниха,че е окасил и е повлиял на датчика на АБС е е отчело грешка в компютъра.Смених си накладките и сензора които предопреждава за износване на накладките кзчистиха ми грешката на компютъра и всичко се оправи,сега всичко е ОК ! :lalala: :lalala: :lalala:
Sheer Driving Pleasure
BMW

Изображение

Назад към E39