5 години с Е39 - размисли за наследник

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d 05
Мечтае да кара: F10 M550D

Re: 5 години с Е39 - размисли за наследник

Мнение от dmxl » 08 Мар 2012, 16:56

напълно си прав колега, човек не трябва да става роб на една кола,има доста по-важни неща в този живот,и още ни е много далече стандарта от на белите хора за да сменяме коли през 3-4 години
DIESEL POWER
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: му се E39
Мечтае да кара: Е39

Мнение от ALiGaToR » 09 Мар 2012, 12:34

Аз като човек който все още няма Е39, си мисля, че има два фактора които биха ме накарали да сменя колата.
Първия е това че колата ти е взела да се разваля прекалено много и вече не си струва да наливаш пари за ремонти по нея, като при положение, че има за не много пари нещо по-здраво или по-ново което може да си позволиш.
Другия фактор е това, че не ти харесва колата която си в момента, а си видял в по-нов модел нещо което ти харесва и искаш да го имаш. Тогава щом разполагаш със средства за закупуването и поддръжката, отиваш и си я взимаш.

Така погледнато първия фактор не важи за теб, при положение че караш една не лошо изглеждаща, здрава и имаща доста екстри кола произведена след 97-ма година. Този фактор се отнася за хора като мен дето карат коли с набор 89 които вече заради годините си нито са съвършенни, нито икономични, нито удобни, нито пък имат каквито и да е удобства.Но това не е важно за някой хора. Но като сложим това, че заради годините си не са вече в добро техническо състояние и трябва за да се вкарат в някакво добро състояние трябва да се налеят пари които са близки до продажната цена на същия модел в добро състояние, някак си не си струва да се прави упражнението.

За теб важи втория фактор. Обаче ти вече притежаваш кола която както споменах по-горе има всичко необходимо. Проблема при теб е че искаш кола която да е под 10 годишна. Но пък вариантите са малко.
Както си казал ако е BMW по-ново то трябва да е Е60. Да но там въпроса е, че влизаме в групата коли под 10 годишна възраст. Това автоматично означава, че частите са по-скъпи, само защото това все още е в графата нови коли. А също така до скоро това беше последен модел BMW 5-та серия.
Другия вариант както каза е преминаване към 7-ма серия. Само дето там поддръжката е наистина малко по-скъпа защото вече си в клас луксозни автомобили. Лошо е обаче, че Е38 се произвежда до 2002-ра година. А Е65 със сигурност е по-скъпо за поддръжка от Е60.
Друг вариант който на теб си мисля, че няма да ти хареса е да смениш марката. Ако си се решил, че задължително трябва да е по-нова генерация. Но според мен единствената екстра на другите марки коли е това, че цената им ще е по-ниска от цената на BMW със същата година. Но пък със сигурност разликата във поддръжката им с BMW-то от същата година, ще е минимална. По простата причина, че това е кола от по-нова генерация.

Според мен ако си решил да е BMW и да е по-ново задължително, моя съвет е да си вземеш пак Е39 но от 2002 - 2003-та година.
Това смятам за момента е по-печелившия ход. Нека ме поправят колегите ако греша.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 09 Мар 2012, 13:38

....огледай се за 535Д на Е60 след 2008- мисля, че няма да съжаляваш! аз лично ако имам парици бих сменил моя автомобил точно за този.
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 е70 4.0d
Мечтае да кара: Валяк

Мнение от Niko88 » 09 Мар 2012, 13:56

alexsch написа:....огледай се за 535Д на Е60 след 2008- мисля, че няма да съжаляваш! аз лично ако имам парици бих сменил моя автомобил точно за този.

Че няма да съжалява то е ясно, но там говорим за едно 40-50к лева мисля това ще го спре, иначе битурбото и на мене ми е мечта
Изображение

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 09 Мар 2012, 17:11

Всичко важно го каза Elesar74 ;). Аз лично ще сменя сегашната си Е39-ка когато се счупи (бог да и даде още достатъчно живот :bowdown: :lol: ), просто не виждам никакъв смисъл от наливане на кинти само за да знам или другите да ме гледат, че съм в по-нова кола. Предпочитам парите ми да отиват за бъдещото образование на детето ми или да ги изпия с приятели по "локалите на Букурещ, Белград и Шумако", дано се сещате от къде е този лаф :). Идеята ми е, че наследник - само в краен случай. А щом се налага, надявам се да е F10. Разбира се, това са си лично мои размисли и страсти и какво ще направи колегата трябва да бъде лично негово решение, за да няма после: "Абе подлъгах се от форума/хората."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: i3 120ah 2019

Мнение от DaveMF » 09 Мар 2012, 17:31

Бях резервиран, от снимки и други субективни впечатления за е60.
Обаче такова чудо като е60 535д фейслифт с хубав пакет и хубаво изпълнение няма - тази кола е божествена. Двигателя е сигурно най-приятното нещо, което съм чувал, окачването е в пъти по-добро от моето (пак М), Dynamic Drive е абсолютно задължителен и внася тотална сигурност при висока скорост, волана (който намирах за странен) е перфектен, по-удобен от моя м волан, с правилното покритие на лайсните човек се чувства в супер луксозна кола.

Да обсъждаме без да сме карали изражда малко темата - коя кола ти харесва на външност.
Оттогава, с мои приятели болни за БМВ сме се разбрали - не се плюе никое БМВ, не знаеш кога ще ти се наложи да го караш като собствено :) С подходящия пакет, окачване и двигател, БМВ кара да настръгваш...

Разбира се, това не променя факта, че нямам 35 евра за тази е60-ка и с удоволствие ще си карам моята е39 още поне няколко години, просто съм си перфектно доволен. ф10 с достатъчно добро оборудване ще струва прекалено много, за да мога скоро да си го позволя, а честата практика в БГ да се кара "нова" кола, която е произведена в първата година от излизането на модела със серийно оборудване, is simply not what BMW is about.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 10 Мар 2012, 11:56

Само 1 път съм карал Е60 и то беше точно 535d М-пакет фейслифт изглеждащо досущ като йеМка - с калниците, огледалата, отзад 4-те ауспуха... с всякакви екстри - head up display, сервотроник и т.н. и т.н. и аааадски много се изкефих от вървеж, ергономия, усещане и т.н. Нито едно нещо не ме издразни и не ми направи лошо впечталение... освен, че притриса при палене и гасене /кахъри :mhihi:/
Но вариантите, които съм описал са с таван примерно ~ 25k лв и такива "топ" модификации не разглеждаме :D
Качвал съм се в няколко други и въобще не се впечатлих и изкефих..
Затова и не изразявам крайно мнение за Е60 специално, а по-скоро съмнение, че при така зададен бюджет може би Е65 примерно или X5 ще ме радват повече..

Доста интересни мнения прочетох. Аз специално не-БМВ-тата не ги гледам, но не пречи за ползата от дискусията да се споменават и обсъждат достойни наследници на "истинското" BMW E39 от други марки :)
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 10 Мар 2012, 12:18

Абе факт е че ти се иска едно 535d :mrgreen:
Погледнах ги набързо У Германия и така на пръв поглед мисля,че спокойно си вземаш едно такова около 2005 година на прилични километри и си влизаш в бюджета 25к лева.
Я се напъни и скачай в едно такова :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 10 Мар 2012, 20:16

На мен пък не ми се иска нито 535d, нито 530d нито какъвто и да е друг дизел. Да върви добре, но тракането не мога да го преглътна.
Карах преди E34 520i с малко екстри, сега карам E39 530d с много екстри и в резултат реших, че искам E34 540i с ръчни скорости. Ако някой има такова и му се продава нека ми пише.
За E60 особено фейса мога да кажа, че е много красива кола. Лошото й като за всички нови коли от висок клас е, че трябва да си я купиш поддържана и на малко километри, ако не го направиш ще работиш за колата и ще посещаваш сервиза през ден.
Е65 също много ми харесва. Издутите му форми ми напомнят на тлъста хлебарка, но въпреки това ми харесва отвънка и отвътре. Може да е сполучлив модел, но и за него важи същото като горното, само с разликата, че малко карани такива коли са още по-голяма рядкост.
От новите BMW-а аз лично бих си взел 1 M. Страшно ми харесва дизайна, особено вътре. Харесва ми, че е с ръчни скорости и 6 цилиндров двигател, макар че е с турбо. Раздутите калници и компактните размери ми напомнят Е30 М3.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза

Мнение от RORO » 10 Мар 2012, 22:10

Колеги всеки е различен по своему.Лично аз карах(притежавах) доста Е30-ки (от 94 съм в сектата) кратко бях притежател на Е34 ,кола която изобщо не ме грабна с нищо.Карам в момента Е38(мечтата ми) от година и нещо вярно хубава кола е но,не и най здравата по нищо не може да бие Е30-та по здравина все иска нещо да се пипа ,да се прави(неща които мен ме дразнят).Съвсем смело мога да заявя ,че след 92 година здрави коли няма.Щом разни части като турбо , клапан картерни газове и др. се таксуват като консуматив.....а какво говорим.....а тия по новите със още повече модули дори от моята направо не ми се мисли колко диагностики ще има....
На 40 години съм по цял ден съм в трафика у София но все още най се кефя като седна у Е30-та (която,подарих на синът ми) и като усетя камъчетата по пътя :D това е истински красивото БМВ чета го в погледите на хората с които се разминавам....не ,че съветвам някой да мине на Е30 просто споделям мнението си.
Успех с марката. :lol:

Потребител
Аватар
Кара: 523

Мнение от FiFo_E_TyK » 11 Мар 2012, 1:49

Силно се оглеждам за е65 има за по 6-7к паунда хубави имаи за 4-4500 ма кой знай каква маймуна ги е карала. Тая кола много силно ме респектира но на 100про ще си карам е39-ка още една годинка не ми е омразнала просто харесвам си я и тя мене ссъщо :kuku:

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 11 Мар 2012, 8:34

FiFo_E_TyK написа:Силно се оглеждам за е65 има за по 6-7к паунда хубави имаи за 4-4500 ма кой знай каква маймуна ги е карала. Тая кола много силно ме респектира но на 100про ще си карам е39-ка още една годинка не ми е омразнала просто харесвам си я и тя мене ссъщо :kuku:

viewtopic.php?f=35&t=286157&p=3183720#p3183687

Ти май не знаеш какво искаш ? :mhihi:

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 11 Мар 2012, 11:21

Ilko Ivanov написа:
badsharki написа:
Не пренебрегвай жипката обаче. Мислиш, че нямаш нужда от джип докато не се качиш на такъв. ;)

:yes:

:yes: :yes: :yes:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730d G11 2018

Мнение от nedkoo » 11 Мар 2012, 11:52

Колеги ако е39 е по добро от е60 то по тая логика е34 или е21 са истинските бмв-та :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d 05
Мечтае да кара: F10 M550D

Мнение от dmxl » 11 Мар 2012, 12:53

за по-добри не знам ,но със сигурност са по-здрави,преди имах Е34 3 години го карах и нищо не пипнах по него, при Е39 тва тропне,онова тропне,рейки,модули,а Е60 съм сигурен че ще е по-зле и от Е39.Колкото по-сложна и с повече технологии и повече екстри е една кола толкава повече се разваля.
DIESEL POWER
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39