Смяна вътрешна дръжка без демонтаж на кора

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 520i e39
Мечтае да кара: с бензин от 1лв/л

Смяна вътрешна дръжка без демонтаж на кора

Мнение от nashku » 09 Мар 2012, 22:20

Здравейте,колеги! Доста време карах със счупена вътрешна дръжка на шофьорската врата , но си е мъка всеки път да свалям прозореца, за да си отворя вратата!Бях чел, че един колега я сменил без да сваля кората, но първия път не успях от притеснението да не счупя нещо. Но днес бях много надъхан и бях решен да го направя, каквото и да ми коства. Реших да споделя с Вас и ако на някой му се наложи, да не се вайка да сваля кората и да чупи щипки , става наистина бързо, ако знаеш как. В темите няма точно обяснено как да я демонтираш и по какъв начин да вкараш леглото на жилото в дупката(голяма мъка днес). След доста изредени майки и бащи,чудото стана!

1. Отвивате болта на корпуса на дръжката
2. Издърпвате целия корпус напред и изваждате куката на жилото (куката на жилото излиза достатъчно да можете да оперирате и да я освободите от корпуса). Не знам защо, но ако някой Ви държи външната дръжка дръпната,вътрешното жило излиза мааааааалко повече,което е плюс.
3.Закачате новата дръжка за куката
Тук идва трудната част! Как да вкарате дръжката в дупката на кората , след като леглото на жилото пречи адски много и изглежда невъзможно да се пъхне обратно ( само на пръв поглед)
4. Самата дръжка преди да бъде пъхната трябва да стои в нормалното си положение, само че да е извън дупката т.е леглото на жилото да сочи 9ч., след което хващате дръжката и бавно я завъртате ОБРАТНО на часовниковата стрелка... така че леглото на жилото от 9ч. да сочи 6ч или 3ч (зависи кога ще влезе вече леглото в дупката).
5. След като леглото на жилото влезе в дупката внимателно, завъртате обратно до нормалното състояние на дръжката.
6. Вкарвате жилото в леглото ( при мен стана съвсем лесно, почти от самосебе си)
7. Завивате болта и слагате капачето! ;)

Надявам се да съм бил полезен за тези, на които им предстои смяна на вътрешна дръжка.
Ако имате питания по въпроса моля пишете ми!

П.С. Ако темата се сметне за ненужна моля да бъде изтрита!

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Re: Смяна вътрешна дръжка без демонтаж на кора

Мнение от kraininski » 12 Мар 2012, 13:43

добре описано колега, мойта я взех със супена, някой ми каза да свалям кората, но си я смених за 2мин без тая процедура :)
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

Назад към E39