20 на 100 разход
Модератор: Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
20 на 100 разход
Колата е Е34 М50 В25 Купих я преди 2 седмици. Знам че това не е икономична кола но чак 20 на 100 разход ми се струва доста. Тази тема мисля доста пъти е дискутирана но на мен мира не ми дава. Колата върви прекрасно няма никакви признаци на нередности освен това. Преди година имах Е34 М50 В20 и никога не ми е качвала разхода над 13 на 100 Предполагах че този мотор ще гори 2-3 литра повече. До 15-16 на 100 изобщо нямаше да го обсъждам но при това положение... Кажете и вие...
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
Re: 20 на 100 разход
И на мен много ми се струва. Провери си ламбда сондата.В 95% от случаите е от нея.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
20/100 градско може да ги докараш ако си постоянно в лютеницата.
Ауспуха има ли ЧЕРЕН нагар ? проверка лули на бобините, свещи, сонда, почистване дюзи на ултразвук.
Ауспуха има ли ЧЕРЕН нагар ? проверка лули на бобините, свещи, сонда, почистване дюзи на ултразвук.

- slavianko
- старши ентусиаст
-
re
Значи вече цяла седмица карам колата съвсем пенсионерски. Даже и голфовете пускам. Представете си какви нерви исхабих да го постигна. смених свещите и кабелите. Сега като казвате ще почистя и дюзите на ултразвук щото колата е имала и "газова уредба" и знам че се задръстват като се кара предимно на газ.stanchev написа:20/100 градско може да ги докараш ако си постоянно в лютеницата.
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
Колега, ако я караш прекалено пенсионерската
пак може да ти дава преразход
смисъл да я караш на прекалено ниски обороти <1500
Иди и на елкон там ще ти кажат най-добре за какво става въпрос, тука само може да гадаем. Но почисти дюзите, смени горивния и въздушния филтър - няма да навреди
я дай малко повече инфо, че ми стана интересно - година, екстри, състояние? И аз си търсих М50Б25, но не намерих читаво 

- slavianko
- старши ентусиаст
-
stanchev написа:Колега, ако я караш прекалено пенсионерскатапак може да ти дава преразход
Иди и на елкон там ще ти кажат най-добре за какво става въпрос, тука само може да гадаем. Но почисти дюзите, смени горивния и въздушния филтър - няма да навреди
![]()
я дай малко повече инфо, че ми стана интересно - година, екстри, състояние? И аз си търсих М50Б25, но не намерих читаво
Значи днес точно това мислех да правя щото досега нямах капка време. Нали знаете какви опашки има навсякъде пред кат а аз триабваше да я прехвърлям, но това е друга тема. Та сега ще сменя филтри масла и всичко каквото триабва. Значи колата е 93г. климатик. пълен ел пакет, темпомат, два аербега отпред, цд и чеинджър за 10 диска два баса отзад магнати 30см. два осилуватела магнат. Колата в цвят сив без грам забележки отвън и отвътре единственниаят кусур е че преди да ми я продадът са сменили предните седалки и са ми сложили еди поокъсани. А и доста важна подробност 16 цола фондметал 9джи. с невероятен борд и много изнесени. Имам за смяна два маншона на задните полуоски един преден ляв шернир дето върви с носача и десен тампон на носача. цената на която я взех е 6500. Тези дни ще я окъпя и ще и пусна снимки в галерията ми.stanchev написа:Колега, ако я караш прекалено пенсионерскатапак може да ти дава преразход
![]()
.
С ЗДРАВЕ,БЕЗ АВАРИИНО И УДОВОЛСТВИЕ ДА СИ Я КАРА6 КОЛЕГА!!!! 

Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!

Части за Е34 - тел.0899 828 626

Части за Е34 - тел.0899 828 626
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
чудесна кола с най-удачния мотор
смени консуматива, изчисти дюзите и тогава ако не се оправи - тръгвай на сервиз 

- His Shadow
- младши ентусиаст
-
Абе хора кое ви е толкова чудно аз на бащата колата тъй като в последните 5-6 месеца все аз я карам с 80 кила нафта минавам точно около 350км а уж е печка ем горят тия бмв-та и тва е слагам нафта разоряваме колата и... ко да напрая сичко уж е 6 по колата пък лапа кат за световно
- slavianko
- старши ентусиаст
-
Колега не е така. Преди две седмици продадох ТДС-ката. Автоматик е и никога не ми е качвала над 12л. на 100 а на мен ми е тежък кракът повярвай ми. Две години имах и 524тд и разходът същият. Абе ще го реша аз този проблем ама... що трябва да ходя по мъките. Тези дни смених масла филтри прочистих и дюзите на ултразвук. И май вече смъкнах до 18. Сега мисля да си сменя и гърнето и да махна и катализатора че нещо ми румоли откъм там.mla86 написа:Абе хора кое ви е толкова чудно аз на бащата колата тъй като в последните 5-6 месеца все аз я карам с 80 кила нафта минавам точно около 350км а уж е печка ем горят тия бмв-та и тва е слагам нафта разоряваме колата и... ко да напрая сичко уж е 6 по колата пък лапа кат за световно
Ама как върви тая пущина чак забравям на моменти за разхода

- BMW5820iA
- младши ентусиаст
-
ами моята е автоматик и в ония адски студове направи 20-так градско, ама сега като се постопли ми гори 15-16 л/100км
казаха ми че при мен е нормално да ми е малко по-висок разхода в града
казаха ми че при мен е нормално да ми е малко по-висок разхода в града
- slavianko
- старши ентусиаст
-
Ами то само това остана да проверя. Тези дни ще я заведа на доктор да я прегледа. А за разхода си прав. 14/16 вече се връзва. И него ще докараме но така е когато вземеш кола втoра употреба не знаеш предният какво е ровил пипал на какви "майстори" я е карал....batevladi написа:нормален разход според мен е за 520i/24 =12/14л градско, 525=14/16л.градско над това ли е или много си я натискал в ограничител или има проблем, най редовно се оказва че е заминала ламбда сондата![]()
![]()
- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
Бензиностанцията дето зареждаш смени първо и тогава чупи колата.
Аз откак зареждам на ОМВ проблеми нямам.
Аз откак зареждам на ОМВ проблеми нямам.

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2