Гасне по време на движение 725ТДС

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Гасне по време на движение 725ТДС

Мнение от doom » 07 Мар 2012, 14:10

bobiE38 написа:Я си провери умната дюза за всеки случай:)

А това как по точно да го направя?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 07 Мар 2012, 14:11

Вероятно с времето ще става по-зле и по-зле.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Потребител
Аватар

Мнение от doom » 09 Мар 2012, 11:30

Развитието по въпроса е следното, имах съмнение че колата е имала допълнителен имобилайзер и реших да се позанимая, колега ме посъветва че в повечето случаи тази блокировка се връзва към клапана на помпата, сложих един кабел и изкарах контролна лампа която да ми показва кога се прекъсва тока към него! След като я покарах се установи че колата продължава да гасне но лампата си свети, което изолира теорията ми за прекъсване на горивото от съответния клапан!

Потребител
Аватар

Мнение от doom » 10 Мар 2012, 11:36

Колеги какви са вероятностите това да се случва от умната дюза, датчика на коляновия вал или самата електронна плочка на помпата, просто стинах до тях и ми трябва съвет, какви симптоми показва колата когато едно от тези неща не е в ред?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 10 Мар 2012, 12:03

doom написа:Колеги какви са вероятностите това да се случва от умната дюза, датчика на коляновия вал или самата електронна плочка на помпата, просто стинах до тях и ми трябва съвет, какви симптоми показва колата когато едно от тези неща не е в ред?

За умната дюза трябва да ти светне лампичката с пружинката дето пише DDE мисля.
Датчика на коляновия вал симптомите са както написах по горе,гасне по светофарите,после като завъртиш си пали без проблем,преди да угасне се разтриса.Така беше при мене с Е39 ТДС.
За плочката на помпата не знам,друг да се изкаже :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 10 Мар 2012, 13:32

Всичко това е свързано със светването на лампата , но ти нищо не споменаваш за нея , да не е изгоряла . Иначе често има разлика в поведението на тдс-а макар и еднакви датчици да са дали фира и това защото някои се дублират в данните които може да ползва ДДЕ . И умната дюза и датчик кол. вал може да ги пробваш като ги откачаш поотделно да видиш каква промяна в работата на мотора има ама после грешки ще трябва да триеш и не знам колко рентабилно ше излезе. Има още един момент с това гаснене сега се сетих едно кабелче излизащо от ГНП то е от авансатора , ако има в него прекъсвания понякога пак ще гасне или поне виж му буксичката и пръскай с контактен спрей както и това направи и с буксата на датчик кол. вал , случвало ми се е и след почистването й се оправиха нещата понякога неше много. Успех.

Потребител
Аватар

Мнение от doom » 11 Мар 2012, 11:36

Благодаря колеги, до сега съм проверил и датчика на кол. вал, не е той, след като го извадих колата започна да се форсира сама, намаля си оборотите и пак форсира, умната дюза за сега не съм я пипал ама в другата почивка идва нейния ред, за въпросната лампичка не съм сигурен, нищо не ми свети при гаснене на колата, един познат ме посъветва да погледна и педала на газта, ама от какъв зор, нещо не мога да направя връзка, каза че самия четец можело да създава проблем!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 11 Мар 2012, 17:57

колега умната дюза я записва като грешка ако е проблемна датчик колянов вал излишно си го проверявал проблема ти идва според мен или от електрониката на ГНП-то или от помпата в резервоара насочи се на там
Барай шишарката Минкеее ....

Потребител
Аватар

Мнение от doom » 12 Мар 2012, 17:18

Колеги днес си дойде един приятел и я закачи, излезе ми грешка 00 и fuel injekcion sistem, някой ще удари ли едно рамо при разшифроването на тези грешки ?

Потребител
Аватар

Мнение от orbital » 15 Мар 2012, 13:18

умната дюза провери ли ? много е вероятно да е от там .

Потребител
Аватар

Мнение от doom » 18 Мар 2012, 18:19

Смених и клапана на помпата, за съжаление не е от там, скапаната умна дюза не мога да стигна до нея за да я изключа от кабелчето на работеща кола, не би ли трябвало ако е тя да няма мощност колата и да не работи равномерно? Според мен вярно ще излезе предположението на колегата за електроника на помпата, ама как да я хвана нея и как да я проверя, не е много ясно, проблема ми е че трябва да отстраня повредата сам, карах я на 3ма диагностици и в два сервиза, всеки говори наизуст, без реално доказване на проблема, смени това, смени онова, аз ще изпосменя скоро цялата кола!

Потребител
Аватар

Мнение от doom » 30 Мар 2012, 10:18

То, май само аз си пиша в тая тема :D , проверихме и умната дюза, датчика на Хол и ГНПто, не е в тях проблема, колата продължава да си гасне и да ми създава проблеми, може би започвам да си внушавам но като че ли се появи някаква странна миризма от към двигателния отсег, една такава остра и задушлива, последното което ми идва на акъла е проблем в ЕКУто, от каква кола мога да взема за проба, има ли някаква специфика?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E53 4.6

Мнение от bobiE38 » 30 Мар 2012, 14:30

Има много неща от които може един тдс да гасне, с оглед на това което си проверил,виж и помпата в резервоара ,горивния филтър.......предварение и другите неща около гнп-то.....

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 30 Мар 2012, 19:27

Залагам на управлението на гнп-то.... плочката....имал сьм сходни проблеми...

Потребител
Аватар

Мнение от doom » 30 Мар 2012, 22:58

Понеже темата стана малко разкъсана, изброявам нещата проврени на 100%:Помпа в резервоара, горивен филтър, клапан на ГНП, умна дюза, датчик на колянов вал, ГНП- механична част и електроника(това в специализиран сервиз), дебитомер, проверих също и кутията където влизат всички кабели, тази под подгревните свещи, грешки не са записани или поне няма кой да ги прочете, колеги мисля че колата ми е омагьосана!

ПредишнаСледваща

Назад към Е38