5 години с Е39 - размисли за наследник

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d

Re: 5 години с Е39 - размисли за наследник

Мнение от ALEX_525tds_2000 » 06 Мар 2012, 13:42

Колега b2,

Интересна и пораждаща размисли тема.

Ето и моето лично мнение:

А. По отношение на 5-та серия.

1. Когато човек вече е ползвал Е39, той има един съществен "проблем". Проблемът му е, че вече е ползвал "истинско БМВ" (съдържанието на понятието "истинско БМВ" може да бъде обяснено, но не мисля, че за повечето членове на този форум това въобще се налага). В резултат на този "проблем", Е60 и Е65 директно отпадат от темата. Да, бих помислил по въпросът за М5 Е60, но само и единствено ако е реален М5, а не от рустикалните недоразумения, наречени "М-пакет". Виждам, че в подписът ти пише "Мечтае да кара:E60 M5 interlagos blue". Ако имаш възможност да поддържаш и ползваш М5 Е60, няма какво да мислиш - просто си реализирай мечтата и се наслаждавай. Ако не - просто забрави за Е60 и Е65, за да не замениш "истинското БМВ" с "квази-БМВ американизми".

2. Ако по някаква причина не можеш да си реализираш мечтата за E60 M5 interlagos blue, но искаш да имаш нещо, което е много по-близо до понятието "истинско БМВ", мини директно на Ф10. Стига да можеш да си го позволиш, разбира се.

B. По отношение на 3-та серия.

1. Когато седнеш от 5-та в 3-та серия, ще преживееш такива разочарования от 3-ката, каквито не могат да бъдат компенсирани по никакъв начин. Не си го причинявай.

2. Неоправдано много пари за прекалено малък автомобил.

C. По отношение на 7-та серия.

1. От 5-та към 7-ма серия - да, но от 5-та към 3-та - в никакъв случай.

2. "Най-истинското БМВ" въобще произвеждано някога е Е38. Почти всички други БМВ-та и почти всички други автомобили изглеждат пред Е38 като дръгливи магарета пред изящен жребец.

D. По отношение на джиповете.

1. Гласувам с две ръце за Х5.

2. Х6 е малко по-голямо разочарование от Е60 и Е65.

3. Х1 и Х3 не могат да бъдат предмет на обсъждане между сериозни хора с БМВ-опит.

Бъди здрав и успех :yes:

П.П. Имам пряк и личен опит с всеки един от горепосочените модели.

Потребител
Аватар
Кара: E39 530D estate

Мнение от zegher » 06 Мар 2012, 16:04

Колега b2,

Много интересна тема. И аз от известно време доста обмислям въпроса. По презумпция по-новата кола би трябвало да е по-евтина за поддръжка от 10-12 годишен автомобил, но тук се вклинява фактора "сполучлив модел", а е39 се оказа такъв.

Впечатленията от е60 наистина са доста смесени и тия прословути "детски" болести малко ме притесняват. Опитвам се да си отговоря на въпроса дали в крайна сметка колата е по-проблематична от е39, като изключим факта, че е голяма дозата късмет на какво конкретно возило ще попаднеш. Наскоро обсъждах въпроса с един познат, голям фен на марката и с доста опит при това (има 3 тройки от различни поколения и сервизи, където се ремонтират основно BMW-та) и той смята, че е60 е доста сполучлива като техника, ако се купи читава кола и се експлоатира правилно. Е, никой не е застрахован от някоя и друга неудача, особено в началото. С една кола втора употреба винаги минава около година докато всичко тръгне по масло.
Като дизайн е малко странна от вътре, но от вън да си призная ми харесва още от момента, когато се появи, дори повече от f10! :oops: (по вкус и цвет товарищ нет :D ).

F 07/10/11 определено изглежда добре и има чудесни ТТ характеристики, но освен че ми миришат краката :lol: за такава кола са минали само 2-3 години от излизането на модела и никой не може да каже все още дали е сполучлив. Има си хас ново BMW да започне да се чупи и да създава проблеми още от магазина.

Е65 ..... ех. Свободата, Санчо....... :mhihi: Много ми харесва тая кола! И външно, но дори повече като интериор. Тя прилича повече на кораб от вътре, а аз съм малко деформиран в това отношение, защото освен коли "карам" и кораби. Така, че габаритите и само ме радват. Убедих се, че една маневрена голяма кола (BMW) се паркира по същия начин на същото място като по-малка кола с предно предаване, че и по-лесно. Вече мина доста време, откакто излезе модела и отзивите като цяло са доста добри (по отношение на надеждност и експлоатационни разходи) ...... хм, май ще си взема такава....

Мисълта за тройки въобще не ми минава през акъла. Наскоро приятел си купи е90, доста често се возя в нея и я карам понякога. Доста добре обурудвана е за класа си, но в сравнение с петиците (дори и е39), да не говорим за седмиците е меко казано постна. А, и тясна!

Джип? мммммммм, не. Безмислено количество пари за закупуване и поддръжка само за едната гъзария (не съм ловец, фермер, геодезист, изкупвач на яйца.... и каквото там се сетите... :kuku: ) Освен това по нормалните пътища шофирането на лек автомобил е много по приятно.

Май най важно е за какво ще служи колата, да е надеждна на пътя, достатъчно комфортна при по-интензивно ползване и до колкото е възможно да не създава скъпи проблеми.

Ще следя темата с интерес, успех на всички с избора, М
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от sinhron123 » 07 Мар 2012, 4:22

е53, да гледаш от високо. джипа си е джип.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530 D Хафтомат
Мечтае да кара: 740D

Мнение от dosko » 07 Мар 2012, 11:19

Тройките са ми малки , а джиповете нямат возия(не случайно съм с Е39).
Е38 си е демица , а каквото и да си говорим - седмицата си е седмица :) .
Лично за мен продължението на сагата Е39 - ще е Е65.
Напълно завършен автомобил - стойка , комфорт, пространство , возия, музика.
По стечение на обстоятелствата карам служебна Е65ца 760 LI ,и относно паркирането не съм съгласен с колегите.
Да дълга е , но пък е доста маневрена , и с много добър парктроник , не съм имал проблем до сега.
Друго си е да се ръгат скорости! - Ръгай си , Доско ръга на директна и отива на цвичка си майчина , пък нека му е зле.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 07 Мар 2012, 11:38

Мда, само че проблема с тази е65-ца е поддръжката. За мен лично е неоправдано да наливаш толкова много пари за 10+ годишна кола, защото категорично ще има много голяма разлика между поддръжката на е39 и е65. Ако ще е кола, около годините на е65 гласувам с две ръце за X5. Джипа си е джип, солиден, не се плаши от сняг и малко по-груб терен. А за здравината и качествата на X5 мисля, че няма какво да говорим. :yes:
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 07 Мар 2012, 12:45

Николай Диянов написа:Мда, само че проблема с тази е65-ца е поддръжката. За мен лично е неоправдано да наливаш толкова много пари за 10+ годишна кола, защото категорично ще има много голяма разлика между поддръжката на е39 и е65. Ако ще е кола, около годините на е65 гласувам с две ръце за X5. Джипа си е джип, солиден, не се плаши от сняг и малко по-груб терен. А за здравината и качествата на X5 мисля, че няма какво да говорим. :yes:

Ти какво си мислиш, че подржката на Е53 е като на Е39?
На джипа само гумите му струват от четирицифрена сума нагоре за втора употреба гуми, нови са колкото една Е36ца :mhihi:
Е53 и Е65 са на кантар по подръжка!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d 05
Мечтае да кара: F10 M550D

Мнение от dmxl » 07 Мар 2012, 19:16

ALEX_525tds_2000 написа:Колега b2,

Интересна и пораждаща размисли тема.

Ето и моето лично мнение:

А. По отношение на 5-та серия.

1. Когато човек вече е ползвал Е39, той има един съществен "проблем". Проблемът му е, че вече е ползвал "истинско БМВ" (съдържанието на понятието "истинско БМВ" може да бъде обяснено, но не мисля, че за повечето членове на този форум това въобще се налага). В резултат на този "проблем", Е60 и Е65 директно отпадат от темата. Да, бих помислил по въпросът за М5 Е60, но само и единствено ако е реален М5, а не от рустикалните недоразумения, наречени "М-пакет". Виждам, че в подписът ти пише "Мечтае да кара:E60 M5 interlagos blue". Ако имаш възможност да поддържаш и ползваш М5 Е60, няма какво да мислиш - просто си реализирай мечтата и се наслаждавай. Ако не - просто забрави за Е60 и Е65, за да не замениш "истинското БМВ" с "квази-БМВ американизми".

2. Ако по някаква причина не можеш да си реализираш мечтата за E60 M5 interlagos blue, но искаш да имаш нещо, което е много по-близо до понятието "истинско БМВ", мини директно на Ф10. Стига да можеш да си го позволиш, разбира се.

B. По отношение на 3-та серия.

1. Когато седнеш от 5-та в 3-та серия, ще преживееш такива разочарования от 3-ката, каквито не могат да бъдат компенсирани по никакъв начин. Не си го причинявай.

2. Неоправдано много пари за прекалено малък автомобил.

C. По отношение на 7-та серия.

1. От 5-та към 7-ма серия - да, но от 5-та към 3-та - в никакъв случай.

2. "Най-истинското БМВ" въобще произвеждано някога е Е38. Почти всички други БМВ-та и почти всички други автомобили изглеждат пред Е38 като дръгливи магарета пред изящен жребец.

D. По отношение на джиповете.

1. Гласувам с две ръце за Х5.

2. Х6 е малко по-голямо разочарование от Е60 и Е65.

3. Х1 и Х3 не могат да бъдат предмет на обсъждане между сериозни хора с БМВ-опит.

Бъди здрав и успех :yes:

П.П. Имам пряк и личен опит с всеки един от горепосочените модели.

колега с теб сме на един акъл :yes:
DIESEL POWER
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 07 Мар 2012, 20:10

omegaart написа:Интересни разсъждения имаш , но специално за М5 ( е39 ) а също и М3. Смея да твърдя че е неоправдано скъпо като поддръжка и мощност. За едно 1000 $ една 540-ка я правиш с 50 коня по-бърза ( стандартен пакет ) от всяка е39 М5 и поддръжаш нормално е39 а не М вариант където само заради буквата цените са х3. За хората с въпросителни от типа " как така 50 коня повече " , еми елементарно , купува се суперчарджъра използван от Америка и се докарва с познат или фирма за доставки и му се плаща евентуално ддс-то. В bimmerforum-a има доста често оферти на тия цени и тоя чарджър + един по добър диф за около 1000лв и колата става доста по-добра от М5
:mhihi: :mhihi:
Пич, не че нещо ма няма много общо между М и неМ кола. и има доста примери за това.. + едва ли подръжката на М5 е x3 спрямо обикновена, да не говорим за В8 ;)
според мен обаче да си купиш Мкола от същата серия като тази която си имал ми е малко странно ;)
за мен на този етап следващата ще е е92 или ф10.. ма ще поживеем, ще видим..

Явор написа:има една поговорка..не барай евридейката :mhihi:
:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 07 Мар 2012, 22:46

sinhron123 написа:е53, да гледаш от високо. джипа си е джип.

Така е ,аз имам един Реиндж Р38 с тдс-че матор,е какво да приказваме ,зимата няма равно .
Та по темата Х5 ,маи привлича и като визия и като качество и маи по добре от е65 ,за което ще трябват доста пари.А Х-а мяза в доста неща на е39.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 07 Мар 2012, 23:08

Мен само автомата на GM ме плаши при е53 , иначе направо ме грабва !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i

Мнение от zlobicar » 08 Мар 2012, 0:04

х5 ще е моят ъбгреид когато му доиде времето разбирасе.
обичам BMW

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 08 Мар 2012, 7:57

nightdriver написа:Мен само автомата на GM ме плаши при е53 , иначе направо ме грабва !

Димо, не се плаши все пак и в момента караш със същата кутия :D
Като спре хавтомата ,сипваш му 3000лв.отстрани през пробката и тръгва отново :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 08 Мар 2012, 14:06

:OT: Колега, мисля че автора се е насочил към БМВ и насоките които му даваш с други марки само ще обърнат темата на БМВ срещу Ауди срещу Мерцедес и ще последва катанеца. :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 08 Мар 2012, 15:01

Ilko Ivanov написа:
nightdriver написа:Мен само автомата на GM ме плаши при е53 , иначе направо ме грабва !

Димо, не се плаши все пак и в момента караш със същата кутия :D
Като спре хавтомата ,сипваш му 3000лв.отстрани през пробката и тръгва отново :mhihi:

мдаа , звучи доста окуражаващо :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 08 Мар 2012, 15:57

Не се замислям за никакъв наследник все още. Разбира се, не съм венчан за колата си, но какво повече ми трябва? Върви добре, вози добре, свири добре, комфорта е добре, жената е щастлива, какво повече ми треба? Какво да кажат хората дето карат 15-20 г. коли, има такива дето се гордеят с това даже. И колите им вървят, не са ескпонати в музей. То човешкото око насита няма, ама за какво ми е скъпата поддръжка на една по-нова кола, големия данък, застраховки? Аджеба, дали ще създадат у мене усещането, тези завишени разходи, за нещо по-различно и заслужаващо си от сегашната Е39-ка? Аз съм счетоводител и нещо ми убягват тия сметки. Затова предпочитам да си поддържам и карам сегашната кола и не се вкарвам в излишни размисли. Е60 няма да купя, освен ако Господ не ми каже. А за F10 не мисля въобще. Тройките да си ги карат тинейджърите. Седмицата не ми е класациите. Не се прехласвам лесно и живея спокойно. Друго ми не требе, имам по-важни неща да мисля.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ПредишнаСледваща

Назад към E39