Мирис на суров бензин М50

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Re: Мирис на суров бензин М50

Мнение от P1tbuL » 07 Мар 2012, 13:26

zvetiko написа:
skylord написа:Здравей, този маркуч е входящия въздух към стъпковия електромотор за празен ход. Щом като го извадиш всичко е наред, провери пластмасата която влиза към гофрирания маркуч, може да се запушила и за това да гасне.

Обаче този маркуч няма нищо общо с миризмата на суров бензин-сигурно е допълнителна екстра към филма.
А пластмасата не виждам как може да се запуши,освен ако не пъхнеш парцал в нея,но както го описва колегата е нещо подобно-ако има проблем по веригата обикновено е в замърсяване на стъпковото моторче.Може би трябва да свали гофрираният маркуч-лесно е и да види какво се е разпаднало.

Свалих гофрето, няма запушване по въпросната пластмаса. Това което ме притеснява е следното: има още един маркуч срещу този въпросния(пак влиза в гофрето, но от лявата му страна), който е по- малък като диаметър(също не знам за какво е), но открих пръски масло в него... както и малко в гофрирания маркуч. А това ме плаши...
Последна промяна P1tbuL на 07 Мар 2012, 13:32, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 07 Мар 2012, 13:32

P1tbuL написа:
zvetiko написа:
skylord написа:Здравей, този маркуч е входящия въздух към стъпковия електромотор за празен ход. Щом като го извадиш всичко е наред, провери пластмасата която влиза към гофрирания маркуч, може да се запушила и за това да гасне.

Обаче този маркуч няма нищо общо с миризмата на суров бензин-сигурно е допълнителна екстра към филма.
А пластмасата не виждам как може да се запуши,освен ако не пъхнеш парцал в нея,но както го описва колегата е нещо подобно-ако има проблем по веригата обикновено е в замърсяване на стъпковото моторче.Може би трябва да свали гофрираният маркуч-лесно е и да види какво се е разпаднало.

Свалих гофрето, няма запушване по въпросната пластмаса. Това което ме притеснява е следното: има още един маркуч срещу този въпросния, който е по- малък като диаметър(също не знам за какво е), но открих пръски масло в него... както и малко в гофрирания маркуч. А това ме плаши...

Този маркуч е за вентилация на картерните газове-идва от един щуцер над датчика на коляновият вал,откъдето излизат два-този и още един ,който влиза зад дроселовата клапа.Тия маркучи мърлят всичко в смукателният колектор ,начело с моторчето за празен ход,затова съм ги изолирал ,а вентилацията съм я пуснал във въздуха-някъде бях писал какво съм правил.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от skylord » 07 Мар 2012, 13:33

Другия е за вентилация на картерните газове, и пръските масло са нормални...
Щом няма запушване нещо се базика стъпковия мотор най-вероятно. А мириса пак оттам иде - богата на бензин смес, малко въздух и си мирише :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от P1tbuL » 07 Мар 2012, 13:35

zvetiko написа:Този маркуч е за вентилация на картерните газове-идва от един щуцер над датчика на коляновият вал,откъдето излизат два-този и още един ,който влиза зад дроселовата клапа.Тия маркучи мърлят всичко в смукателният колектор ,начело с моторчето за празен ход,затова съм ги изолирал ,а вентилацията съм я пуснал във въздуха-някъде бях писал какво съм правил.

Значи да съм спокоен, че тва масло не е проблем. Добре, тогава има ли шанс нещо по дебитомера, въздушния филтър и въздухозаборната тръба да е запушено, защото както казах, като откача маркуча към стъпковия мотор- няма проблем?

skylord написа:Другия е за вентилация на картерните газове, и пръските масло са нормални...
Щом няма запушване нещо се базика стъпковия мотор най-вероятно. А мириса пак оттам иде - богата на бензин смес, малко въздух и си мирише :)

Което значи, че трябва да се свали стъпковия мотор? Мдааа логично е колега, благодаря ти!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 07 Мар 2012, 13:38

skylord написа:Другия е за вентилация на картерните газове, и пръските масло са нормални...

Ако е запушено нещо или стъпковият мотор не отваря добре,сместа не може да е богата. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от skylord » 07 Мар 2012, 13:39

Ами няма какво да е запушено отпред, толко, че да гасне - освен да се намокрил въздушния филтър и да е станал на парцал.. иначе за най-бързо може да вземеш един стъпков мотор от колега и да пробваш, мисля, че съм те засичал по младост, та мога да съдействам :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 07 Мар 2012, 13:41

skylord написа:Ами няма какво да е запушено отпред, толко, че да гасне - освен да се намокрил въздушния филтър и да е станал на парцал.. иначе за най-бързо може да вземеш един стъпков мотор от колега и да пробваш, мисля, че съм те засичал по младост, та мога да съдействам :yes:

Казвам го понеже ти даде идеята ,че може пластмасовият щуцер за входящият въздух за моторчето за празен ход да е запушен. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от P1tbuL » 07 Мар 2012, 13:42

skylord написа:Ами няма какво да е запушено отпред, толко, че да гасне - освен да се намокрил въздушния филтър и да е станал на парцал.. иначе за най-бързо може да вземеш един стъпков мотор от колега и да пробваш, мисля, че съм те засичал по младост, та мога да съдействам :yes:

От хаджи димитър съм колега, проблема е, че не съм и свалял стъпковия мотор, и малко ме е страх да го пипам...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от skylord » 07 Мар 2012, 13:43

Еми да, защото щом сложи маркуча гасне... логично е да е нещо в тази посока :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от skylord » 07 Мар 2012, 13:45

P1tbuL написа:

От хаджи димитър съм колега, проблема е, че не съм и свалял стъпковия мотор, и малко ме е страх да го пипам...

Няма нищо страшно една букса е, която влиза само по един начин и два маркуча, които вероятно нямат скоби дори вече.. Само трябва да следиш посоката на моторчето има си стрелка на него. Пръскаш вътре вд40 или нещо подобно, клатиш, пръскаш пак и така може леко с парцал да бръкнеш.. лесно е а и много често се зацапва гадта.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от P1tbuL » 07 Мар 2012, 22:04

Искам да изкажа ОГРОМНИТЕ си благодарности към колегата skylord!
Запали колата от Младост и дойде в Хаджи Димитър.
В снега, в калта, 2 часа се бори да извади стъпковия мотор с болки в кръста!
Аз съм човек който той за първи път вижда и не познава, но този жест просто няма да го забравя!
Колега, ако не беше ти щях да си блъскам главата и да троша пари по майстори, които вероятно щяха да направят по- големи поразий от тези които са ми по колата. А вече колата си работи нормално.

Имало добри хора, евала! Благодаря ти най- искрено! :yes:

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 08 Мар 2012, 4:29

P1tbuL написа:Искам да изкажа ОГРОМНИТЕ си благодарности към колегата skylord!
Аз съм човек който той за първи път вижда и не познава, но този жест просто няма да го забравя!
Колега, ако не беше ти щях да си блъскам главата и да троша пари по майстори, които вероятно щяха да направят по- големи поразий от тези които са ми по колата. А вече колата си работи нормално.

:bowdown: :bowdown: :bowdown:
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 08 Мар 2012, 10:53

Браво на колегата. :yes: По принцип моторчето се сваля лесно но си има техника.Махат се въздухопроводите за охлаждане на алтернатора,после с гола ръка свита под 90 градуса и обърната с дланта нагоре се бърка под тръбите на колектора докато се вкара ръката до лакътя,после дланта се завърта надолу и моторчето става лесно за манипулиране с пръстите. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 08 Мар 2012, 11:03

zvetiko написа:

Браво на колегата. :yes: По принцип моторчето се сваля лесно но си има техника.Махат се въздухопроводите за охлаждане на алтернатора,после с гола ръка свита под 90 градуса и обърната с дланта нагоре се бърка под тръбите на колектора докато се вкара ръката до лакътя,после дланта се завърта надолу и моторчето става лесно за манипулиране с пръстите. ;)

По ми е лесно да сваля колектора , да си сменя маркучаците наред , да огледам ква е халвата , да си наредя всичко и да си пея! С мойте дебелии ръчици ич не мое и да бръкна там :mhihi:
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от P1tbuL » 08 Мар 2012, 11:06

Проблема при мен беше, че всички маркучи за ГИ-то са напъхани около стъпковия мотор... няма да ви обяснявам кво мазало е там и колко място има :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E34