Е46 330d акумулатор
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Spawn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW ZHP Limited Rare Edition 303 hp
- Мечтае да кара: ...вече го кара :)
Re: Е46 330d акумулатор
Аз взех KAGER 74 ампера за 160 лв с отстъпката 143 лв и 2 год. гаранция.
Миналия ден за 1 ви път изцяло падна като седя близо 1 час и нещо на плафон и после около 1 час на аварийни, не знам дали е нормално.
Иначе и аз гледам първо + после - , но когато го слагам не обръщам внимание кое е първо
Миналия ден за 1 ви път изцяло падна като седя близо 1 час и нещо на плафон и после около 1 час на аварийни, не знам дали е нормално.
Иначе и аз гледам първо + после - , но когато го слагам не обръщам внимание кое е първо
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Spawn написа:Аз взех KAGER 74 ампера за 160 лв с отстъпката 143 лв и 2 год. гаранция.
За толкова малко време на плафон не е възможно да падне само от него,че и на аварийни да е,нещо друго цоца ток,провери си за оттечки!
- kalkana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci
S7 написа:На няколко коли досега съм махал клемите по различен начин и никога не съм имал проблем досега,интересно обаче знам,че колата ако не се кара е хубава точно + да е разкачени все пак не е закон,че ако не се откача първо - и ще стане беля
доказано е вече
Така и предполагах

kalkana написа:Може ли да споделите защо се махат и слагат полюсите точно в тази последователност, понеже съм го правил на моята кола без да обръщам внимание на реда, и не няма никакви грижи.
Чичката, от който купих акумулатора ми обясни, че реда е такъв, защото ако тръгнеш да развиваш първо + с ключа може да закачиш някъде по корпуса и да окъсиш, т.е. прави се с превантивна мярка. За това и закачането е в обратен ред

rve: моите станции също не бяха разместени след смяната само стойностите на таблото (км). знам че е елементарно, ама фърли едно око на клемите
Spawn: Май си гледал да минеш тънко при подмяната

- Spawn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW ZHP Limited Rare Edition 303 hp
- Мечтае да кара: ...вече го кара :)
Drum написа:kalkana написа: Spawn: Май си гледал да минеш тънко при подмянатаНе съм убеден, но си мисля че 74 Ah идва малък за твоята кола. Когато сменях на старата ми 320d/99' оригиналния беше 80 Ah, аз сложих 90Ah щото 80 нямаше. На 10 годишен автомобил да слагаш по-малък акумулатор от оригиналния, нищо чудно да береш ядове скоро след това. Колко време те изкара преди да падне след като го сложи ?
Ми предишният колега ми беше 72 и правихме съответните изчисления и за моята кола й дават точно 72 ампера.Тъй , че не съм гледал да мина по тънката лайсна

Сега съм в ремонт на нафтова помпа и когато е оправят като го сложим ще видя как се държи.Но си беше наред преди това
- S7
- старши ентусиаст
-
При изправен дизел и 60 ампера става,преди Е36-та я карах с такъв,върти,сучи като бясна 

Според мен не е критерий, на Е30-ката може и 45Ah да са и стигали, всеки следващ мотор обаче е все по-сложен и натоварен откъм електроника, която си консумира, особено па дизела. Ако 60Аh стигаха на Е46-цата не мисли, че БМВ щяха да се набутват да поръчват на Бош (или който там е спечелил търга за съответната партида) по-големи и съответно по-скъпи акумулатори, за да ги вградят като заводски. Икономията си е икономия дори и за гъзари като БМВ
Така че с акумулатор 60Ah може и да пали, въпроса е колко време ще пали
При тройките след 2008 г, акумулаторите стават вече некви AGM (каквото и да означава това), ама цените им почват от 500 кинта. Не че ако сложиш обикновен покриващ съответните параметри няма да пали, но ще изкара около година. Поне така ми беше обяснено. Колкото повече екстри толкова повече харч
Айде стига съм философствал
Убаа вечер пожелавам

Така че с акумулатор 60Ah може и да пали, въпроса е колко време ще пали
При тройките след 2008 г, акумулаторите стават вече некви AGM (каквото и да означава това), ама цените им почват от 500 кинта. Не че ако сложиш обикновен покриващ съответните параметри няма да пали, но ще изкара около година. Поне така ми беше обяснено. Колкото повече екстри толкова повече харч

Айде стига съм философствал

Убаа вечер пожелавам

- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
Drum написа: моите станции също не бяха разместени след смяната само стойностите на таблото (км). знам че е елементарно, ама фърли едно око на клемите

Оказаха се леко хлабави, особено "+"-а.
- S7
- старши ентусиаст
-
И моя + не слуша нещо
На всички ли така се затягат клемите отгоре?

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
за тоците правилото е едно затягаш колкото може повече. Иначе акумулатори разни и марки разни въпрос на късмет имах едно приятелче с една монтанска искра седма година кара и си свирка, относно свалянето на акумулатора има грешки които не сс фатални и се чистят като тръгнеш да правиш някога диагностика, най фрапантния случай беше като на един колега един глупак му сложи батерииката наобратно и му изгори половината инсталация 

- kalybg
- Потребител
-
- Кара: E46 - 330 D -Автоматик
- Детайли за колата: Аз кола с емблема на кенеф не карам ! А ти ?
Spawn написа:Аз взех KAGER 74 ампера за 160 лв с отстъпката 143 лв и 2 год. гаранция.
Колега .... какъв акумулатор си взел за бензинова кола .... много слаб!
Моя е оригинален BMW - 90 ампера ...сега ще ходя да го сменям че вече 6 година кара.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
kalybg написа:Spawn написа:Аз взех KAGER 74 ампера за 160 лв с отстъпката 143 лв и 2 год. гаранция.
Колега .... какъв акумулатор си взел за бензинова кола .... много слаб!
Моя е оригинален BMW - 90 ампера ...сега ще ходя да го сменям че вече 6 година кара.
и 55А да сложи - пак няма да има проблем,ти каква караш дизел/бензин - оригинален 90А за бензин ,освен 6-аците не мисля че слагат толкова силен - защото бензина просто няма нужда,виж при дизела...
Отделно този Banner - според мен е кофти избор 100А а само 740mAh стартов - бързо ще издаде багажа на 30-ка дизел....аз бях с бош с5/с6 (не помня) 100А и 960mAh - това е животно - и примигваше ксенонУ като палех и на 2 заминали свещи - миналата зима просто бетон и още работи - ще стане 3 година

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Е46 330d акумулатор
И аз така по стечение на обстоятелствата се оказах с чисто нов Банер 74 ка на 320д и за 1 година здаде фронта, 5 пъти го зареждам вече, в акумулаторен сервиз ми казаха, че е прекалено малък. Мисля да се обзавеждам с нещо 100 ампера, голям стартов и вероятно на Марелли. Убих се да търся отечки и проблеми по колата заради тоя Банер, само ядове, взех да карам с една 100ца от морга 4 годишен не е мръднал в най големия студ 1 месец и е точно Марелли. Кви отечки, кви филми... За дизел само голяма батерия и тва е!
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3