USB вход

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

USB вход

Мнение от Kalin.Qvorov » 05 Мар 2012, 13:38

Става дума, за инсталиране на вход за флашка на средната навигация, намерих оферта в Русе за около 250 лв, според вас рентабилно ли е, а и някой правил ли е тази операция, дали ще е успешна, дали ще се запази управлението от волата и т.н.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!

Re: USB вход

Мнение от Flipz » 06 Мар 2012, 9:11

Не си играй да пробиваш неща по колата. Има много елегантен начин да стане работата и добавя опцията за айпод кабел и aux към това и струваше 200-300 пак. Казва се gromaudio и се слага в жабката на колата. Аз съм с такова и съм супер доволен, емулира CD Changer-a на колата и имаш реално 6 папки в USB да си сложиш различна музика и то ги показва като дискове в навигацията.

Потребител
Аватар

Мнение от Kalin.Qvorov » 06 Мар 2012, 9:29

То няма да се пробива нищо, входа за USB-то ще е в багажника или джабката. няма да режа самия панел на навигацията

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Мар 2012, 9:56

аз пък си мисля, че говорите за едно и също нещо, просто колегата не е разбрал че му предлагат точно това.
Как се слага юсб вход? Купуваш си кабел и го включваш отзад? :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Kalin.Qvorov » 06 Мар 2012, 10:16

може и така да е, затова пуснах темата, за да разбера какво точно става въпрос то за един кабел 300 лв. малко много ми се виждат, предполагам че е това за което говори колегата, следователно, щом е правено и възможно се успокоих и спокойно ще дам 300 лв, за да мога да си слушам спокойно музика :) :smoke: Благодаря за разясненията :)

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Мар 2012, 13:07

Имаше една тема за МР3 плеърите, където са обсъждани различните варианти включително и GROM
Имаше много мнения - недостатъци, предимства и т.н.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw 330 xd

Мнение от Transporter 1 » 06 Мар 2012, 22:04

Flipz написа:Не си играй да пробиваш неща по колата. Има много елегантен начин да стане работата и добавя опцията за айпод кабел и aux към това и струваше 200-300 пак. Казва се gromaudio и се слага в жабката на колата. Аз съм с такова и съм супер доволен, емулира CD Changer-a на колата и имаш реално 6 папки в USB да си сложиш различна музика и то ги показва като дискове в навигацията.

колега можвли да покажеш някакви снимки ,че на мен ми изкочиха некви кабели зад касетофона и се чудя за кво са :dunno:
благодаря
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

Потребител
Аватар

Мнение от d-r Janev » 06 Мар 2012, 22:54

Здравей колега,
Ако можеш прати ми офертата, за да ти кажа дали и за какво се отнася. Аз също се интересувам от добавяне на USB вход на стандартния касетофон и съм изчел де що има във форума. Питах тук таме в Русе дали има някой да поставя или поне да доставя (мися че ще мога и сам да си го поставя) Grom audio -то, но до сега без резултат. Трябва да ти кажа, че 250лв ако е и с поставянето ще е нормална цена.

Потребител
Аватар
Кара: Х5
Детайли за колата: 2002 г.

Мнение от lyubenpetkov » 07 Мар 2012, 8:27

Аз си поръчах от тук с куриер за един ден - http://gromaudio-bg.com/. Като цяло съм доволен, правя си 6 папки и после с бутоните от 1 до 6 на касетофона директно почва избраната папка. С бутоните на волана мога да превъртам песните напред и назад. Изписва с няколко символа /колкото е дължината на дисплея/ имената на песните, но ако натиснеш да изкараш часовника, той излиза за секунди и после пак извежда името на песента. Чудесно решение е :yes: , но блутута го поръчах после и го върнах :no: . Устройството го събрах отстрани на касетофона, а флашката съм я изкарал в кутийката за очила над пепелника и не се вижда!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!

Мнение от Flipz » 29 Мар 2012, 11:31

Transporter 1 написа:
Flipz написа:Не си играй да пробиваш неща по колата. Има много елегантен начин да стане работата и добавя опцията за айпод кабел и aux към това и струваше 200-300 пак. Казва се gromaudio и се слага в жабката на колата. Аз съм с такова и съм супер доволен, емулира CD Changer-a на колата и имаш реално 6 папки в USB да си сложиш различна музика и то ги показва като дискове в навигацията.

колега можвли да покажеш някакви снимки ,че на мен ми изкочиха некви кабели зад касетофона и се чудя за кво са :dunno:
благодаря

Ами то реално няма как да се покаже като кабели, защото момчето си свърши перфектна работа и ги подпъхна под седалките, от страни на вратите и т.н. Реално процедурата е следната - изкарват се кабели от багажника там където е чейнджъра или ако ги имаш заводско вградени още по-лесно (аз ги нямах и малко се наложи да прекарва кабели). Устройсвото е как е показано на картинката:

http://gromaudio-bg.com/images/stories/grom_usb1.gif

Монтира се със свински опашки над жапката (там има много слотове за модули като този) и от това се прекарва кабел за USB, което при мен стои в жапката (в лявата част, където има едно малко пространство - пасна перфектно). Отделно можеш да си изкарах и изход за айпод с едно много яко устройство, което заменя пепелника:

http://www.bavariansoundwerks.com/image ... -image.gif

Продава се в Щатите, но може да се докара мисля до тук. Според мен става като заводско изпълнение (та дори и по-добре, защото Е46 няма опция за айпод по този начин).

Аз лично съм с 16:9 навигацията и както описа колегата по-горе правят се 6 папки във флашката и се използва интерфейса за чейнджъра...

Според мен е най-доброто изпълнение за слушане на MP3 като цена/параметри. Всичко излиза към 250 + това за пепелника аз го взех за 75 долара.

Назад към E46