Накладки?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Накладки?
Дойде време за накладки. С какви карате и сте не/доволни? Реална ли е цената 85 лв. за предни накладки Textar?
- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
Re: Накладки?
Аз от много време се замислям като дойде време да търся AKEBONO. Бях пуснал и тема
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=214073
в US форумите ги хвалят. основно че много по малко прах правят и джантите се цапам много по- малко.
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=214073
в US форумите ги хвалят. основно че много по малко прах правят и джантите се цапам много по- малко.
Карал съм с Акебоно и мога да ги похваля, спират доста добре, няма дразнещи звуци, определено прах си има, може да не е колкото на други но си го има!
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Само с тази липса на прах да не се окаже, че диска свършва по-бързо от накладките
Цената ми се струва евтина за Текстара.
Карал съм с Делфи (около 100лв)- присвирват
Карал съм и с феродо от по-високия клас (120-130лв) бях доволен.

Цената ми се струва евтина за Текстара.
Карал съм с Делфи (около 100лв)- присвирват
Карал съм и с феродо от по-високия клас (120-130лв) бях доволен.

- Beni_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e91 320d 163
- Мечтае да кара: f30 335d
- Детайли за колата: Черна много лъскава.
В момента съм с текстар и отпред и отзад нямам проблеми спира добре не свирят
и се износват (не са вечни за сметка на дисковете) но ако ти се дава някои лев
повече вземи си АТЕ една идея по добри са.
и се износват (не са вечни за сметка на дисковете) но ако ти се дава някои лев
повече вземи си АТЕ една идея по добри са.
- victor2k
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740iA
- Детайли за колата: 2000 740iA Sport
Textar + brembo oтзад, pagid + oem отпред.
25,000км по късно отзад износването освен по накладките е и по диска + скърцане
Отпред - всичко е 6 точки (15,000)
25,000км по късно отзад износването освен по накладките е и по диска + скърцане
Отпред - всичко е 6 точки (15,000)
Най-вероятно ще сменям дискове и мисля, че по-добре меки накладки, за да не ядат диска. Цената за Textar е от leviatan, и на мен също ми се видя ниска. За Remsa някакви отзиви?
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Disasterr написа:Най-вероятно ще сменям дискове и мисля, че по-добре меки накладки, за да не ядат диска. Цената за Textar е от leviatan, и на мен също ми се видя ниска. За Remsa някакви отзиви?
Взех си от него TEXTAR, цената е ниска , но са си истински или поне тия дето на мен ми ги продаде. Доволен съм, хубаво спират и не хабят диска 6-7000км съм с тях.
- prostia
- младши ентусиаст
-
- Кара: e28 e30 e38
предстои ми смяна на задни накладки та :
кави са цените на задните
примерно на:
феродо,текстар,ате -
кави са цените на задните

примерно на:
феродо,текстар,ате -
- Milionera213
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740i
Карам и в момента с текстар накладки на подобни цени и са чудесни. Също така (май се води реклама ама може някой колега да спести някой лев) имам налични от ударена кола 740и 98' на практика нови предни и задни дискове и накладки АТЕ (карани са не повече от 200 км)и ще ги дам на добора цена.
Искам да пожелая на всички крадци парите които изкарват от кражби да ги дават за хемодиализа, патерици, химиотерапия, инвалидни колички и антибиотици
- mystvd
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E66 760Li
- Мечтае да кара: BMW E66 760Li
Здравейте колеги предстои ми ми смяна на накладките отзад.Мисля да сложа ферод към 100 лева идва комплекта какво ви е мнението за тази марка.

Ако задните дискове са наред, препоръчвам ти да сложиш същата марка каквито са били досегашните накладки.
Също така, след като ги смениш, недей да правиш "тестове" като засилваш колата и 'набиваш' спирачки, за да провериш дали 'хващат'.
Доста хора са със старите навици (като от едно време, когато сменяхме накладки на Лади и Москвичи и обезвъздушавахме
) го правят, а е грешно. Ако претовариш/прегрееш накладките докато са нови (след като си излязал от сервиза) ще 'спечеш' най-горния слой на феродото и ще почнат да свирят и да не спират. Карай ги 100-200 км и натискай плавно спирачката. В началото колата спира по-трудно, но като си паснат накладките с диска, всичко си идва на мястото.
Д
Също така, след като ги смениш, недей да правиш "тестове" като засилваш колата и 'набиваш' спирачки, за да провериш дали 'хващат'.

Доста хора са със старите навици (като от едно време, когато сменяхме накладки на Лади и Москвичи и обезвъздушавахме

Д
- mystvd
- младши ентусиаст
-
deank написа:Ако задните дискове са наред, препоръчвам ти да сложиш същата марка каквито са били досегашните накладки.
Доста хора са със старите навици (като от едно време, когато сменяхме накладки на Лади и Москвичи и обезвъздушавахме) го правят, а е грешно. Ако претовариш/прегрееш накладките докато са нови (след като си излязал от сервиза) ще 'спечеш' най-горния слой на феродото и ще почнат да свирят и да не спират. Карай ги 100-200 км и натискай плавно спирачката. В началото колата спира по-трудно, но като си паснат накладките с диска, всичко си идва на мястото.
Д
Мерси много за обяснението колега

- mystvd
- младши ентусиаст
-
deank написа:Ако задните дискове са наред, препоръчвам ти да сложиш същата марка каквито са били досегашните накладки.
Доста хора са със старите навици (като от едно време, когато сменяхме накладки на Лади и Москвичи и обезвъздушавахме) го правят, а е грешно. Ако претовариш/прегрееш накладките докато са нови (след като си излязал от сервиза) ще 'спечеш' най-горния слой на феродото и ще почнат да свирят и да не спират. Карай ги 100-200 км и натискай плавно спирачката. В началото колата спира по-трудно, но като си паснат накладките с диска, всичко си идва на мястото.
Д
Колега искам да те попитам следното има ли проблем ако примерно досегашните накладки са били еди си каква марка а сложа "ферод" ще има ли някакъв проблем.
Мерси

Не. Предложението ми беше свързано с износването на дисковете. Ако дисковете са наред, а 'месото' на накладките е свършило и си доволен от начина по който спира колата - по-добре сложи същите като преди. В крайна сметка, каквито и накладки да сложиш все ще вършат работа
.

35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3