Изумителна кола

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Изумителна кола

Мнение от Bavarishe » 04 Мар 2012, 22:57

Извинявам се,че пускам такава тема,но днес,както си висех на гумаджийното спря един дядка с прашлясала е34-ка комби да му напомпам гумите.Случайно реших да се загледам и се оказа,че е спряла ебати колата.Човека го раздумах и издаде тайната.Купувал я е нова 95 или 96-та година,щото е фейсова.Обаче кат почнах да я гледам по детайлно и станах е така :shock: Колата е на 57 000 километра,вишнево червено комби с кожи и кво ли още не,а мотора е 3 литров 8-ак с ръчни скорости.Колата не е виждала сняг и каране и се държи в гараж.Просто не можех да повярвам,че има такава кола на тея години.Бях чувал за нея,щото дедето е комшия на колегата,но не вярвах.Вътре миришеше на ново и няма грам следи от употреба.За ръжди и т.н. няма кво да говорим с 2 думи колата е ГАНЦ и се подържа само в Дарукар.Била е с цолови джанти и поради липсата на гуми сега е с некви нови,но гадни.Човека е на години и спомена,че мисли да я продава,но за 5000 лева няма да я даде.За няква сносна сума би се разделил с нея,така че ако някой иска почти ново е34 ценителско може да съдействам :D Нямам ги парите в момента,но бих я купил веднага.Уникална кола за фенове
ТДС - Турбо Див Селянин

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Re: Изумителна кола

Мнение от BULL3T » 04 Мар 2012, 23:39

Bavarishe написа:Извинявам се,че пускам такава тема,но днес,както си висех на гумаджийното спря един дядка с прашлясала е34-ка комби да му напомпам гумите.Случайно реших да се загледам и се оказа,че е спряла ебати колата.Човека го раздумах и издаде тайната.Купувал я е нова 95 или 96-та година,щото е фейсова.Обаче кат почнах да я гледам по детайлно и станах е така :shock: Колата е на 57 000 километра,вишнево червено комби с кожи и кво ли още не,а мотора е 3 литров 8-ак с ръчни скорости.Колата не е виждала сняг и каране и се държи в гараж.Просто не можех да повярвам,че има такава кола на тея години.Бях чувал за нея,щото дедето е комшия на колегата,но не вярвах.Вътре миришеше на ново и няма грам следи от употреба.За ръжди и т.н. няма кво да говорим с 2 думи колата е ГАНЦ и се подържа само в Дарукар.Била е с цолови джанти и поради липсата на гуми сега е с некви нови,но гадни.Човека е на години и спомена,че мисли да я продава,но за 5000 лева няма да я даде.За няква сносна сума би се разделил с нея,така че ако някой иска почти ново е34 ценителско може да съдействам :D Нямам ги парите в момента,но бих я купил веднага.Уникална кола за фенове

Има един друг дядка в люлин живее и кара или М-ка или 540ка фул м-пакет,шадоу лайн, диаманд шварц,брутална е просто,и секи път се опитвам да го стигна и да го разпитам каква е тая 34ка ама нъц не успявам! :)

Има ценители на е34 в бг и не са малко,тези от тях държат уникални бройки в гаражите си!!!
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

Аватар
Кара: bmx

Мнение от vinio » 05 Мар 2012, 0:24

Има ценители на е34 в бг и не са малко,тези от тях държат уникални бройки в гаражите си!!!

....и не само бг.
друго аз да допълня,понеже темата е такава,а и ми интересно.....следейки глобално цените,според мен цената на е34 се покачва навсякъде,дори и в България.
евтините и цени близки до скрапа,аз си го обяснявам с това,че много гробници излезнаха на пазара,но погледнете читавите ...баси надминаха е39 по цена вече.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 05 Мар 2012, 9:56

vinio написа:

....и не само бг.
друго аз да допълня,понеже темата е такава,а и ми интересно.....следейки глобално цените,според мен цената на е34 се покачва навсякъде,дори и в България.
евтините и цени близки до скрапа,аз си го обяснявам с това,че много гробници излезнаха на пазара,но погледнете читавите ...баси надминаха е39 по цена вече.

Надминаха цените в мечтите на собствениците си -има и 518-ки по 7000,но една кола струва толкова,колкото дадат за нея ,а не колкото искат. ;) Трябва да е е..и колата за да и вземеш 2900,масово се продават за около 2000.Никой не иска кола на 15години ,която харчи 18 на градско и ако е В20 се влачи отгоре на всичко. ;)А за Е39-те ,на които доста неща се разпадат изобщо не искам да коментирам-четеш във форума им и ти се изправя косата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 05 Мар 2012, 9:58

zvetiko написа:
vinio написа:

....и не само бг.

Надминаха цените в мечтите на собствениците си -има и 518-ки по 7000,но една кола струва толкова,колкото дадат за нея ,а не колкото искат. ;) Трябва да е е..и колата за да и вземеш 2900,масово се продават за около 2000.Никой не иска кола на 15години ,която харчи 18 на градско и ако е В20 се влачи отгоре на всичко. ;)А за Е39-те ,на които доста неща се разпадат изобщо не искам да коментирам-четеш във форума им и ти се изправя косата.

На тия 39 дет им се разпадат разни работи , са същите и е34ки..

Ама то страшна работа , на 57000 км и дару> кво прай в Дару ? сменя масло на 5 години ? !Че аз 50 хил ги прая за една година .
3 литров осмак спреляк , то поне 4 литра с 6 скорости да беше да го говорим , тоя осмак буталата не мое си носи , страшна хвалба :) ..
Кво значи ГАНЦ ?? гланц ли кво ? просветете невежия , че ганц само по себе си нищо не ми говори.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e34 520i
Мечтае да кара: Машината на времето !
Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !

Мнение от dagger » 05 Мар 2012, 10:17

JIKI_RACER написа:
Ама то страшна работа , на 57000 км и дару> кво прай в Дару ? сменя масло на 5 години ? !Че аз 50 хил ги прая за една година .
3 литров осмак спреляк , то поне 4 литра с 6 скорости да беше да го говорим , тоя осмак буталата не мое си носи , страшна хвалба :) ..
Кво значи ГАНЦ ?? гланц ли кво ? просветете невежия , че ганц само по себе си нищо не ми говори.

Не всичко е конски сили и ниски времена на 402 м. ! Една кола е хубава и страхотна не само като се гледа двигатела. Двигател се прави, купе се купува !!!

Радвам се, че има ценители на хубавото измежду нас :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 05 Мар 2012, 10:23

Да ама там подръжката е много по-скъпа.Освен това разни рейки,стептроници които гърмят на 100К,М52-ки които вървят определено по-добре от М50,но да не ти се налага да им правиш нещо.За мене част от удоволствието да караш стара кола е да не ти се разваля и да можеш да казваш какви коли правеха едно време, ;) ако постоянно ти гърми, нещо работата ми се обезсмисля-просто някаква си стара кола,която постоянно се поврежда ;)За осмаците знаеш мнението ми-да е 4.2,300к.с. спокойно издържа до 700-800К,харчи колкото В20 на градско и 100 ги прави за 6.1сек. ,като се добави и 4x4 нещата стават съвсем по-различни от това ,с което сме свикнали. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: конджул...
Мечтае да кара: G-POWER M5 HURRICANE RR

Мнение от LArgo50 » 05 Мар 2012, 10:28

Един мой познат който ми се води баща :mhihi: има може би най хубавата в Бг Е34 М5 големия мотор 3.8. Може да сте я засичали по Дарукар за смяна на консумативи или случайно някъде, тъмно синьо/лилава (не знам как се води цвета) не се кара много, по съборите не е ходила. Та искам да кажа, че запазена Е34 с голям мотор бих си взел веднага, е да не е комби, не съм много привърженик на туринг изпълнението. Е34 лично за мен е едно най истинските и красиви BMW :driving:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 05 Мар 2012, 10:38

LArgo50 написа:Един мой познат който ми се води баща :mhihi: има може би най хубавата в Бг Е34 М5 големия мотор 3.8. Може да сте я засичали по Дарукар за смяна на консумативи или случайно някъде, тъмно синьо/лилава (не знам как се води цвета) не се кара много, по съборите не е ходила. Та искам да кажа, че запазена Е34 с голям мотор бих си взел веднага, е да не е комби, не съм много привърженик на туринг изпълнението. Е34 лично за мен е едно най истинските и красиви BMW :driving:

Тоз твоя познат сме се виждали с него ако се не лъжа , на дианабадския петрол до кат.Ако е същата 34ка де. ЛИлава и на около 200хил км + -...Тя си е лилава колата.
Ако е тя колата я знам , добра е много , ама ти не си виждал на 50 хил,км. :) ...Имаше преди една на 17 хил км форумна уникална 20ка , ама без еърбеци , на войнишко одеяло вътре.
Такава и от магазина да е , да си я пазят!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 05 Мар 2012, 10:40

zvetiko написа:

Да ама там подръжката е много по-скъпа.Освен това разни рейки,стептроници които гърмят на 100К,М52-ки които вървят определено по-добре от М50,но да не ти се налага да им правиш нещо.За мене част от удоволствието да караш стара кола е да не ти се разваля и да можеш да казваш какви коли правеха едно време, ;) ако постоянно ти гърми, нещо работата ми се обезсмисля-просто някаква си стара кола,която постоянно се поврежда ;)За осмаците знаеш мнението ми-да е 4.2,300к.с. спокойно издържа до 700-800К,харчи колкото В20 на градско и 100 ги прави за 6.1сек. ,като се добави и 4x4 нещата стават съвсем по-различни от това ,с което сме свикнали. ;)

А за М52то мое да поспорим също..разлика с м50то няма , освен още една ламбда сонда и един по различен колектор.Мисля с чупенето на М50 си запознат , аз съм запознат с 52.
Най важното е собственика на колата . Като си писюр и нова кола да ти дадат пак ще я напрайш на гъз .И такива ги гледам постоянно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 05 Мар 2012, 11:09

Мисля с чупенето на М50 си запознат

Опитах се да се запозная, но не успях достатъчно,което засили носталгията ми към двигателите с метални колектори и кубатура от 2.5 нагоре . ;)

Е34 М5 големия мотор 3.8. Може да сте я засичали по Дарукар за смяна на консумативи или случайно някъде, тъмно синьо/лилава (не знам как се води цвета) не се кара много, по съборите не е ходила.

Щом не се кара,все едно я няма-нали смисъла на колата е да я караш и изцеждаш до края на възможностите и а не да я гледаш. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от LArgo50 » 05 Мар 2012, 11:27

zvetiko написа: Е34 М5 големия мотор 3.8. Може да сте я засичали по Дарукар за смяна на консумативи или случайно някъде, тъмно синьо/лилава (не знам как се води цвета) не се кара много, по съборите не е ходила.

Щом не се кара,все едно я няма-нали смисъла на колата е да я караш и изцеждаш до края на възможностите и а не да я гледаш. ;)

Да така е принципно, но за човека тая кола е скъпа, не в материалния смисъл. И повярвай има достатъчно други коли по на няколко месеца, които изцежда :mhihi: :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 10 Мар 2012, 20:01

Малко повече информация да дадеш за колата, снимки или ориентировъчна цена ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 11 Мар 2012, 11:52

Pavlinius написа:Малко повече информация да дадеш за колата, снимки или ориентировъчна цена ?

Аз също съм я виждал тази М5 и според мен, ако въобще получиш цена ще е 30ххх лв и нагоре. Просто колата е в уникално състояние. Даже щях да спирам по средата на бул. България да поздравя човека. :bchug:
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от LArgo50 » 11 Мар 2012, 12:43

Ако питате за М5-цата за която аз казах по горе, не се продава или поне цената би отказала почти всеки. Миналата година дойде от Германия чисто нов блок с бутала, биели и вал в кашона, цени нема да споменавам :mrgreen: И това всичко не, че се счупи колата, а щото маниящината е повече от голяма при тоя човек. Плюс това окачването от болчета до амортисьори е чисто ново, абе......... :kuku: Та веднаж дочух, че до тук му е на към 70 бонбона +/-.

п.с. сори колега за :OT: в твойта тема :bchug:
Изображение

Следваща

Назад към E34