Навигация за Е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- qwrfvxgchb
- Потребител
-
Навигация за Е39
Здравейте колеги, имам следният въпрос. Харесал съм едно комби 525Д, но е без навигация, трудно ли се монтира и за работа много ли ще ми искат?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Навигация за Е39
Търсачката, пишеш навигация и четеш. Ако знаеш колко много инфо има във форума, свят да ти се завие. Ползвайте я тая търсачка де!

- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
Замисли се дали наистина си заслужава да разкостиш цялата кола за да я инсталираш като хората.С напредъка в телефоните и т.н. е безсмислено/не че два пъти не си вземам от форума нави и двата пъти се разубеждавам/
Много игра и резултат не особено удовлетворяващ /казвам го понеже в другата ми кола имам и освен визуален ефект си е дърво от всякъде/:yes: Ако толкова много искаш,по добре си търси друга кола.

- BMWDream
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW F01 740d xDrive
Както каза колегата,тази навигация си е пълно дърво.Особенно ако е МК3.На айфона имам iGo навигация и е с пъти по-подробна.Единстевно визуално изглежда по-добре.
- torbalann
- Потребител
-
- Кара: bmw x5 e70 4.8i
- Мечтае да кара: bmw
Малко ли е да изглеждад добре

колеги замислете се айфони,двд по таблото и какви ли се щуротии, ще изглеждат ли по добре от интериора с един дори и 4:3 монитор. Наистина не се ползва кой знае колко било навигация или телевизия,но визията стои много добре ако е и 16:9. Това е лично мое мнение, но мисля че си струва тази екстра.
Аз бих заложил на хубав афтърмаркет, не от онези, които са дялани с тесла! Функнционално, изглежда добре и няма разправии и кабели!
- FiFo_E_TyK
- Потребител
-
- Кара: 523
до преди месец два и аз бях заинтересован намерих хубави със блутоти двидита отваряне на офис пакет усб аукс ала бала джиджи биджи но в крайна сметка няма кирия най евтините бяха около 400 паунда и от тука натака тръгва мъката трябва от делно да се купи двд това дето седи в багажника инсталация прастотии майстора и той ще те обруси мъжката гпс антена оделно ако иска задна камера всичко е пари аз не расзбирам някой да ме поправи но това е което разбрах за 6 месеца откато имам е39-ката... Моето решение имам един томтом него ще ползвам за нави един таблет адвент вега само ще му купя поставка един кар кит за 100 палнда дето предложи колегата със 3.5 аудио изход общо 125паунда както казват в ук real deal като го направя ще ви дам и снимки сами да прецените не е ли добре
поздрави

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
BMW_0555 написа: Наистина не се ползва кой знае колко било навигация или телевизия,но визията стои много добре ако е и 16:9. Това е лично мое мнение, но мисля че си струва тази екстра.
що бе?
телевизията - телевизия
навигацията с последната карта е много добре за БГ, особенно по-големите градове. другите страни не ги коментирам там е ясно.
за това колко по-добре изглежда от каквото и да е друго е ясно на всички.
според мен си заслужава на 100%

- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
колега ми ти си прецени дали ти се дават 1000-1500лв за мултимедия измислена преди 15 години, но нали по моргите гледат да земат кола за 1000 евро и ако може само от навигацията да я избият цялата, другия вариант е афтърмаркет примерно dynavin тук неприятното разбира се е китайския произход....но пък нивото на техниката от преди 15 години и сега няма нищо общо...съвременните са наблъскани със всичко необходимо + оше толкова....нещо с което оригиналната навигация далеч не може да се похвали!!!
аз мислих месеци наред по въпроса и прецених че не си струва за старо и ползвано нещо да пълня алчни ръце, по добре ново и китайско....НО на реалната му цена
дълбоко съм убеден че пълен комплект навигация за е39 не притежава реална цена по-висока от 500лв....но май само тия дето не внасяме смачкани англичанки мислиме така!!!
аз мислих месеци наред по въпроса и прецених че не си струва за старо и ползвано нещо да пълня алчни ръце, по добре ново и китайско....НО на реалната му цена
дълбоко съм убеден че пълен комплект навигация за е39 не притежава реална цена по-висока от 500лв....но май само тия дето не внасяме смачкани англичанки мислиме така!!!
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
kraininski написа:колега ми ти си прецени дали ти се дават 1000-1500лв за мултимедия измислена преди 15 години, но нали по моргите гледат да земат кола за 1000 евро и ако може само от навигацията да я избият цялата, другия вариант е афтърмаркет примерно dynavin тук неприятното разбира се е китайския произход....но пък нивото на техниката от преди 15 години и сега няма нищо общо...съвременните са наблъскани със всичко необходимо + оше толкова....нещо с което оригиналната навигация далеч не може да се похвали!!!
-в настроение съм да си чешем езиците колеги )) как пък не се сетихте че неслучайно бмв слагат всяко нещо в отделна кутия (радио, усилвател, тв, телефон и т.н.), а китаеца е събрал мултимедията (цялата електроника) в платка на гсм ??
-несравними като качество и надеждност са оригиналните неща, стига да са читави и комплект, за интеграция с колата да не приказваме..
-имам приятел, който не може да си извади диска от динавин-а, и нищо друго, освен iGo навигацията не му работи в менюто, дал е 1500лв

-сток касетофоните на бмв свирят по-добре от китаеца, да не ви се налага да го знаете от опит на вашата кола ))
Последна промяна tngeorgiev на 15 Мар 2012, 9:53, променена общо 1 път
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
то преди време и на мен ми "заседна" един диск в МК4ката, но го извадих лесно де 

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Предпочитам да служам музика от DSP-то, да връткам допотопните копчета по монитора, да ръчкам музиката от волана и ей такива тривиални работи. Пък нека са на по 15 г., а аз да съм глупак. Точно с iGO и не от телефон, а от навигация(китайска), така съм се губил, че не искам да разправям и то няколко пъти. Че карти ли не сменях, че софт ли, че... айде нема нужда. А шаренията им хич не ми требва, тя не рутира. Тъпата навигация на кола ме измъка от Букурещ, така се бях оплел.... Всеки сам си знае.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
колеги навигационния софтуер няма нищо общо с мултимедията....той НЕ се прави от китайците дето спояват нещата....тва първо, второ - не се заблуждавайте че в оригиналната всичко не е китайско....както и във всяка електроника която пазарувате - Нокиа, Сони и т.н. всичко вътре е китайско, само марката не.
и пак казвам не че не ми харесва оригиналната навигация, но определено е изостанала във времето и определено НЕ струва 1500лв....
аз все още съм си с оригиналното радио, щото още не мога да прежаля 1000лв за китаец....но пък и не си и помислям да дам 1500 за 15 годишно телевизорче....
относно многото кутии, те са много щото колите се произвеждат с различно ниво на оборудване....а ако отворите коя да е от тях ще видите че вътре преобладава празното пространство
и пак казвам не че не ми харесва оригиналната навигация, но определено е изостанала във времето и определено НЕ струва 1500лв....
аз все още съм си с оригиналното радио, щото още не мога да прежаля 1000лв за китаец....но пък и не си и помислям да дам 1500 за 15 годишно телевизорче....
относно многото кутии, те са много щото колите се произвеждат с различно ниво на оборудване....а ако отворите коя да е от тях ще видите че вътре преобладава празното пространство
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
Освен изброените по-горе от колегите плюсове, вградената навигация има и още един, който мисля, че е най-важния. Тя е вързана с ABS-а на колата и взима информация за движението на колата и от там. След това компа обработва данните от сателитите и ABS-a и позиционира колата много по-точно от който и да било мобилен навигатор (без значение марка, програма, година на производство и цена). При вградената навигация, колата е върху правилния път в 98% от случаите, докато при мобилните трябва да изминеш някакво разстояние след завой за да разбере навигацията, че си сменил посоките. В едно сложно кръстовище с много входове, изходи и аварийно платно например, това е най-важно, навигацията да те позиционира точно и съответно да те води точно, а именно в това вградената навигация е в пъти по-добра от всички други. Иначе да, стар интерфейс, малко допълнителни възможности, няма никаква шарения, та чак да ти доскучее и каквито там други доводи още могат да се изсмучат, но истината е една: Ако иска човек да се осланя на навигация, от вградената по-добра няма. Особено вече, когато имаме и отлични карти на България, а нещата и ще се развиват
. И тук не говоря само за нашите навигации, говоря за всяка вградена в кола навигация, която взима данни не само от сателитите, а и от самия автомобил.

35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3