Рязко влошаване на возията след ремонт на ходова част

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 04 Мар 2012, 17:00

Доста ми се беше разтропала ходовата част и най-накрая Януари месец се наканих да отида да ми я оправят. Както се очакваше бая неща се оказаха за смяна и бяха сменени - предни носачи, накрайници на рейката, заден носач и задни маслени втулки ако не се лъжа. Всичко ми бе сменено с MEYLE "усилени". Гадното тропане изчезна напълно, ноооо колата почна да вози като каруца. Все си мислех, че си внушавам или че е заради студа - защото нормално при -10 -20 всичко се вдървява. Е да ама не - постопли се времето и положението е същото - отвратително вози колата според мен. Тея "усилени" мейлета да не са полиуретанови??? Или другаде да търся проблема? Определено съм сигурен, че колата преди ремонта не друсаше толкова много, въпреки окаяното състояние и здравото хлопане..

В момента положението е, че минавам ли и през най-дребната неравност се усеща зверски - цялата кола подскача. Та главно въпроса ми е гледам, че MEYLE е известна марка из форума не може и друг да не ги е ползвал забелязвали ли сте подобно нещо??

Питах майстора дето ми прави ремонта - амортесьорите ми не са за смяна - а и не би трябвало да 2-3 години са и ~40k КМ.
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Рязко влошаване на возията след ремонт на ходова част

Мнение от BMW_0555 » 04 Мар 2012, 18:16

Колега аз почти изцяло ползвам като марка "мейле",но досега не съм имал такива проблеми, особенно ходовата ми част всичко е "мейле". Доста съм доволен и съм нямал такива разлики във возията.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 04 Мар 2012, 20:04

Мейлето което си взел не е ясно от кое китайско мазе е излязло на пазара.
Не е чудно, че имаш такъв проблем, в секция е30 колега се беше оплакал че волана не му се изправя сам след завой - точно от такива "усилени" ментаци.

Изобщо не си мисли че е от друго 99% смяната на ходовата част, която си предприел с добри намерения, сега ти носи негативи.

Lemforder си взимаш от правилното място и си сигурен в качеството.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520i E39

Мнение от ivaylo_shack » 04 Мар 2012, 20:43

Колега кое точно от окачването си сменил, Мейле прави усилено окачване, но не всичко! За Е39 усилени са само "кривите" носачи и тампоните за тях и предните биалети! Всичко останало е стандартно! Може да провериш и на официалния им саит ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от b2 » 04 Мар 2012, 20:59

Ето това:

photo.JPG

Като цените, на които съм ги платил са 20-30% по-високи примерно от при laviatan, тъй че поне не са съмнително евтини :mhihi:
Предполагам каналите, по които идват частите са едни..

П.С. Забравих да спомена, че майстора е печен и му имам доверие. Той набави частите. Прави много такива коли и предполагам, че винаги от там ги взема. Ще говоря направо с него.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: i3 120ah 2019

Мнение от DaveMF » 04 Мар 2012, 21:46

b2 написа:Доста ми се беше разтропала ходовата част и най-накрая Януари месец се наканих да отида да ми я оправят. Както се очакваше бая неща се оказаха за смяна и бяха сменени - предни носачи, накрайници на рейката, заден носач и задни маслени втулки ако не се лъжа. Всичко ми бе сменено с MEYLE "усилени". Гадното тропане изчезна напълно, ноооо колата почна да вози като каруца. Все си мислех, че си внушавам или че е заради студа - защото нормално при -10 -20 всичко се вдървява. Е да ама не - постопли се времето и положението е същото - отвратително вози колата според мен. Тея "усилени" мейлета да не са полиуретанови??? Или другаде да търся проблема? Определено съм сигурен, че колата преди ремонта не друсаше толкова много, въпреки окаяното състояние и здравото хлопане..

В момента положението е, че минавам ли и през най-дребната неравност се усеща зверски - цялата кола подскача. Та главно въпроса ми е гледам, че MEYLE е известна марка из форума не може и друг да не ги е ползвал забелязвали ли сте подобно нещо??

Питах майстора дето ми прави ремонта - амортесьорите ми не са за смяна - а и не би трябвало да 2-3 години са и ~40k КМ.

Само да изразя едно алтернативно мнение - възможно ли е да са ти пренапомпани гумите? Това също води точно до такава возия, за която говориш.
Аз миналата година правих ходова част, доста неща смених, но най-положителна роля за хубавото возене играят втулките на задните носачи, както и тампоните пред предните, те и най-вече отнасят ударите, преди да тръгнат самите носачи. След смяната на задни носачи, техните втулки и предните тампони, возията ми стана нечовешки приятна. За инфо - всичко направих в Дару Кар, не знам дали там оригиналните части също са подсилени.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от b2 » 04 Мар 2012, 21:49

Проверих и това. Оказва наистина, но сега съм на 1.8 и пак е много зле.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 04 Мар 2012, 22:56

b2 написа:Та главно въпроса ми е гледам, че MEYLE е известна марка из форума не може и друг да не ги е ползвал забелязвали ли сте подобно нещо??

MEYLE е известна марка във форума, но повярвай ми, това е най-дървената марка сред частите с марка и аз лично такова нещо не бих рискувал да си сложа.
Ако и тампоните на носачите са ти от същата марка, въобще не се учудвай, че ти вози дървено.

Единствените усилени части за Е39 са тези с "eastern europe" suspension. Всичко останало е нещо като някой да се прави на по-голям инженер от тези в BMW ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530d "99
Мечтае да кара: X6

Мнение от tonilom » 07 Мар 2012, 0:21

Колега,прави ли реглаж на стенд.Кола със здраво окачване вози отвратително ако не е регулирано както трябва.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от b2 » 07 Мар 2012, 9:29

Да разбира се. От сервиза директно в Диана. М/у другото беше Събота и на чичака видимо не му се бачкаше :) и ми се стори, че ме претупа. Дали да пробвам с още един реглаж?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530d "99
Мечтае да кара: X6

Мнение от tonilom » 07 Мар 2012, 19:24

Направи проверка на друг стенд,поне да си сигрен,щом другото е здраво.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 08 Мар 2012, 8:01

Закачете на друг стенд, за да си сигурен. Аз съм виждал "регулирани" коли с разминавания по 1см. от нормите :mhihi: На някой хора просто не им се бачка... Но не мисля, че твърдата возия е от това. Ако си карал дълго време с разбити елементи може да си свикнал с по-недиректната и мекушава возия, и сега да ти се струва прекалено твърда. А може и просто Мейле-то наистина да е толкова твърдо, колкото казва mad_presley.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 12 Мар 2012, 14:01

о, да мейлето определено е дърво :)
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от b2 » 08 Май 2012, 19:29

Имам новини от днес по проблема.

Сега си взех колата от сервиз - имах още 2 задни биалетки разбити, и тампоните на задните амортесьори. В последствие се оказа, че и двете ми задни пружини са изгнили и счупени.

След ремонта возията си дойде на мястото общо взето както трябва да е.
Излиза, че може би е съвпаднал момента когато отзад всичко се е предало с предишния ремонт.
За момента смятам, че моя проблем е решен и че Meyle-то не е чак толкова зле.. :D

Назад към E39