Ламбда Проблем...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 325i
Ламбда Проблем...
днес си смених първите 2 сонди със нови,след няколко паленета лампата угасна самичка и веднага след това я закачихме да изтриеме грешките.На графиката показа че ламбдите работят но уви малко след това както си се рачках по улиците и лампата светна отново
всички сервизи вече бяха затворили и нямаше как да се закачи да се видят какви са грешките но според мен са пак за сондите
до понеделник няма какво да се прави и ще се чака но бих желал някои по навътре с нещата да помогне за това кое е довело за святкането на лампата. При много леко подаване на газ под колекторите се чува смучене на вуздух идващ според мен от филтара на картерните газове,възможно ли е тои да бърка сондите ? дебитомера и тои е чисто нов на няма и 15к хелла.. писна ми вече със тези ремонти и хварляне на пари,моля за малко помощ 

Re: Ламбда Проблем...
Какво те накара да смениш сондите и каква е била грешката точно. Опасявам се да не си ги сменил залудо, а грешките да са били от попрецакан катализатор, неулавящ вече добре и съответно отчетено от задните сонди, които пак светкат тая лампа. Знаете ли кво ми прави впечатление, масово осъзнавам как давате пари като луди за кви ли не глупости, занимавате се денонощно само с колите си, повече ги ремонтирате отколкото ги карате... Подвеждат ви смешни майстори и т.н. да спра до тук. Не знам къв е случая точно, но .... Кажи кви са били грешките да помислим
- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
грешките бяха във 1-ва и 2-ра ламбда сонда... и наистина сондите бяха яко черни..след няколко паленета както казах изгасна лампата и после зачистихме грешката но след няколко км. пак светна.И така одеве се качвам лампата свети,покарах малко и си изгасна пак от самосебе си..но одеве паля колата като беше престояла достатачно че да истине мотора и лампата пак си светна 

- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
Грешките в ламбда сондата са доста вида и някои от тях се пораждат от други неща, не от прецакана сонда!
Грешка може да се появи например при кофти вакуум маркучи или от кофти филтър на картерните газове и дърпане на въздух, също така ако имаш монтирана газова уредба - при не добра настройка на газовата, и т.н.
Лошо няма, че си сменил ламбда сондите, старите и да са били наред с новите със сигурност ще е по добре колата.
Преди да ходиш на нови диагностики, покарай поне 60-80км за да може компа да си хване настройките, след това ако имаш проблем тогава може пак да я видиш на диагностика.
Грешка може да се появи например при кофти вакуум маркучи или от кофти филтър на картерните газове и дърпане на въздух, също така ако имаш монтирана газова уредба - при не добра настройка на газовата, и т.н.
Лошо няма, че си сменил ламбда сондите, старите и да са били наред с новите със сигурност ще е по добре колата.
Преди да ходиш на нови диагностики, покарай поне 60-80км за да може компа да си хване настройките, след това ако имаш проблем тогава може пак да я видиш на диагностика.
1ва и 2ра сонда, ама Bank 1 или Bank 2, също така колегата е прав сондите дават грешки именно заради прецакан клапан на картерните газове, който бърка газоразпределението в двигателя и съответно сондата е ок, а проблемът е в клапана или маркучите, а се записва грешка в сондата/ите, за тва се гледа сондата и на живи данни преди да се сменява - ако работи подгряването и сондите са подвижни (бързо реагира и мени стойности) не си пипат сондите, а се гледа другото! След тва, ако е Bank 2, се гледат живите стойности на задните сонди и ако те гонят параметрите на първите, значи катализатора или е махнат, или е попреебан вече и неулавя и съответно лампата светва, за да каже, че изхвърляш повече вредни емисии в атмосферата, отколкото позволява Евростандарта. Максимално допустимата величина на задната сонда, която тя трябва да постига е 0,7В и ако я надхвърля, тва осветява лампата!!!Тва трябва да те ориентира къде да търсиш проблема! Успех!
- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
катализатора си стои,проблема беше във горните сонди и като ги гледа след смяната каза че е добре...ще гледам скоро да сменя този клапан и да се молим проблема да се реши.Както казах смучи въздух под всмукателните колектори при много леко натискане на педала и като го задаржа така и оборотите почват да играят и колата гасне..също искам да оточня че сондите ги порачах по номер от реалоем и ми донесаха някакви които пишеше на кутията че е за 318и 316и.. ходих се разправям във магазина карахме се вдигнаха ми кравното и 1000 пати ме обеждаваха че ставали за моята това им пратили от складовете и казали че стават,разликата била само във дължината на кабела
възможно ли е да е наистина така че ме самнява данеби от там да идва проблема ?

Taka като те слушам ми мирише наистина на прецакан клапан и наистина си сменил сондите залудо!!! Отвори капачката за маслото, докато работи двигателя и виж дали смуче или духа от там! Ако смуче, работата е ясна!
- kali76
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 91 318I
- Мечтае да кара: НОВ автомобил
slitter написа:Taka като те слушам ми мирише наистина на прецакан клапан и наистина си сменил сондите залудо!!! Отвори капачката за маслото, докато работи двигателя и виж дали смуче или духа от там! Ако смуче, работата е ясна!
Кажете все пак тоя клапан как се сваля,защото свалям филтъра на купето+кутията му и някакси не мога да бръкна отдолу да го развия.Дали не трябва да се свалят и колекторните тръби

- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
колега във youtube има клипове как се прави крачка по крачка ако неможеш да ги намериш пиши ми да ти дам линк.Сваля се дросела и някои други работи около колекторите
няма много видимост и като цяло малко ме е страх да се заема самичак със това
а тук за смяната ще ме орасят едно 150 евро само за труд
ще я мисля как и каде ще се пробвам самичак..сменя се задалжително и оплатнението на дросела,има коплекти на клапана във които даже е сложено и това оплатнение
а до колегата,така и неказа възможно ли е сондите от 318и мотор да стават за 325и ???

- kali76
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 91 318I
- Мечтае да кара: НОВ автомобил
vitaliss написа:колега във youtube има клипове как се прави крачка по крачка ако неможеш да ги намериш пиши ми да ти дам линк.Сваля се дросела и някои други работи около колекторитеняма много видимост и като цяло малко ме е страх да се заема самичак със това
а тук за смяната ще ме орасят едно 150 евро само за труд
ще я мисля как и каде ще се пробвам самичак..сменя се задалжително и оплатнението на дросела,има коплекти на клапана във които даже е сложено и това оплатнение
а до колегата,така и неказа възможно ли е сондите от 318и мотор да стават за 325и ???
Пусни един линк.Аз съм с 318и, мотора е м43.

- s_kolev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318ti
- Мечтае да кара: всичко
- Детайли за колата: М42б18 '94
vitaliss написа:...възможно ли е сондите от 318и мотор да стават за 325и ???
да
- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
а колега за 318 клипове незнам аз приказвам за 6-таците..иначе на стария ми мотор го сменяха този клапан и небеше изобщо сложно,жалко че немога да си спомня точно кое се сваляше защото беше преди 3 години.. иначе разгледаи се във нета би трябвало да има подробна информация и за твоя мотор 

12 мнения
• Страница 1 от 1