тампони на двигател 525 тдс

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е61 525d, F11 525d xDrive
Мечтае да кара: само BMW-та

Re: тампони на двигател 525 тдс

Мнение от jivakula » 23 Фев 2012, 22:56

Колеги, никой друг ли не се е сблъсквал с такъв проблем. Само на мен ли не искат да се вакумират тампоните! :|
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 24 Фев 2012, 8:26

Аз карам от две години с някъкъв италиански ,но въобще не съм обръщал внимание дали се ''вакуумират'',в събота ще свалям кората под мотора че капе от някъде и ще пробвам с маркуч и без
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39 M-Packet

Мнение от gogo_motocross » 27 Фев 2012, 21:02

Моята тресе като трактор,смених левия(само той беше за смяна)и колата значително се подобри,но нямах никакви изходи за вакум на тампона(тампона го взех 2-ра рака оригинален и много запазен..А на стария не знам дали имаше вакум защото той се беше разложил целия :))) Моля всички,които знаят къде могат да ми настроят помпата да пишат защото колата ми тресе,понеже я ремонтираха и майстора ми беше калпав и не я настрои като хората :)))

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525d '02г.
Мечтае да кара: S65 AMG

Мнение от RhythmiX » 28 Фев 2012, 12:48

Лятото и аз смених ляв тампон беше скъсан,сложих на febi с вакуум обаче тези дни нещо по паваж ми потропваше отпред,а и имах вибрации около пика на въртящия момент и като погледнахме десния също се е скъсал,та ако единия тампон е заминал сменяйте и двата колеги,че е въпрос на време и другия да се скъса.
Тия дни ще го сменям скъсания тампон с лемфьордер надявам се,че е хубав.
Казаха че по окачването нямам разбито нищо възможно ли е от скъсания тампон да потропва по неравности и паваж,прави го само с ниска скорост на ниски обороти,ако карам по бързи и на оборот май го няма това потропване.

Потребител
Аватар
Кара: E39 M51 - 525 tds

Мнение от WazzaW » 04 Мар 2012, 19:42

Аз също съм пред дилема с тези тампони, страшно бучене и предаване на вибрации в купето. Моите са с надуване, поне имат вакуум маркучета които влизат в тампоните. Пробвах и махнах маркучето и не усетих никаква разлика. Но мой колега е със същия модел и двигател 525 ТДС и на неговите няма вакуум маркучета а бучене и вибрации няма. Не знаем дали са му сменяни но возията е много по-добре.

RhythmiX написа:Казаха че по окачването нямам разбито нищо възможно ли е от скъсания тампон да потропва по неравности и паваж,прави го само с ниска скорост на ниски обороти,ако карам по бързи и на оборот май го няма това потропване.

И на мен колега ми потропваше нещо отпред, казаха също че всичко и ОК, и накрая се оказа болта М12х1,5х95 10.9 който държи носача, беше се изяло стеблото му.
Сподели мнение за тампоните, че се видяло ще се сменят.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525d '02г.
Мечтае да кара: S65 AMG

Мнение от RhythmiX » 06 Мар 2012, 2:13

Аз левия го сложих FEBI доволен съм за сега,сега се скъса и десния ще го слагам лемфюрдер и тогава ще изкажа мнение. :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525TDSportite, Frontera2.8TDI
Мечтае да кара: Nissan, Bmw

Мнение от SuNSe7 » 13 Дек 2015, 4:53

Някой наскоро да е сменявал, да даде мнение какви е сложил, и как е като цена.
Търся при мене какво да сложа..

Предишна

Назад към E39