Гасне по време на движение 725ТДС

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Гасне по време на движение 725ТДС

Мнение от doom » 03 Мар 2012, 11:12

Колеги, колата започна да ми прави тези проблеми от няколко дни, както си караш колата гасне, понякога се оправя бързо , понякога по бавно, ако я изключа от скорост и угасне, въртя ключа и пали веднага! Проверих помпата в резервоара, работи перфектно, поставих прозрачен маркуч от филтъра до помпата, пак никакъв проблем, няма балончета, спад на гориво и прочие! Вчера я закачихме на диагностика и там пак нищо, карах я с диагностичната апаратура около 5-6 километра, разбира се непожела да изгасне и си върнах момчето в сервиза, обслужена е преди две седмици! Снощи и обърнах повечко внимание кога точно го прави и ми направи впечатление че проблема се проявява само когато колата е студена, между първата чертичка и средата проблема като че ли изчезва, моля ако някой му се е случвало такова нещо да удари едно рамо за да разплетем тая мистерия!

старши ентусиаст
Аватар

Re: Гасне по време на движение 725ТДС

Мнение от vladobate » 03 Мар 2012, 20:45

Сподели как палиш топла и студена. Да се провери клапана за горивото на ГНП-то и по-точно кабела му за прекъсване или друго. Като палиш студена държи ли докато позагрее малко по-високи обороти. А помпата отзад как я проври че бачка , на ушенце не е миродавно че работи коректно за съжаление .

Потребител
Аватар

Мнение от doom » 04 Мар 2012, 0:28

Колата пали топла и студена без проблем, помпата я проверих като откачих маркуча който излиза от горивния филтър и отива в ГНПто, когато подам контакт от щуцера започва да тече нафта, интересното е че щом загасне, пали от раз, без въртене, което ме навежда на мисълта че е някакъв електрически проблем а не липса на нафта! За оборотите, когато я запаля сутрин държи 1000 в студовете и към 1100 оборота, като поработи малко и падат, този кабел на клапана къде да го търся ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 04 Мар 2012, 0:45

doom написа:Колата пали топла и студена без проблем, помпата я проверих като откачих маркуча който излиза от горивния филтър и отива в ГНПто, когато подам контакт от щуцера започва да тече нафта, интересното е че щом загасне, пали от раз, без въртене, което ме навежда на мисълта че е някакъв електрически проблем а не липса на нафта! За оборотите, когато я запаля сутрин държи 1000 в студовете и към 1100 оборота, като поработи малко и падат, този кабел на клапана къде да го търся ?

Ами той е огоре на клапанчето подава 12V , а корпуса му си взима масата .Клапанчето е точно под щуцера за обратното гориво дето е на помпата. Щом нямаш ядове с нафтата , макар че проблем има и гасне после проблем няма и палиш та това с нафтата е в тоя момент когато намаш проблем и имаш горивоподаване ама не е миродавно , че не можеш имитираш опитно появата на проблема и тогава да гледаш пуска ли я нафтата или не . Логично е кат загасне след това паленето някой друг пък ти на отворен капак да гледаш има ли точно в тоя момент ( след аварийно загасване ) въздух или не. Загасването на двигателя може да е причинен и от електроника ли електрически проблем , но би трябвало това да се отрази на таблото ако не постоянно поне като присветкане и тогава и грешка ще запише , но пък ти спомена че няма такава затова се насочих към гориво. Друго което си мисля е малка порция гориво и колата гасне , това с диагностика може да се прочете колко е и да се сравни със стокови настройки ( заводски ) . Тънък е тоя момент с асненето както го описващ че дори и проблема да се появява ако е за кратко може и да не го отрази. ТДС-а му светка лампата кат гасне аварийно дори и на липса на гориво ама да е по-продължително .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e38

Мнение от Disasterr » 04 Мар 2012, 1:55

Колега, на диагностиката би трябвало да са и погледнали предварението и закъснението, на какви стойности са. http://www.forum.bmwpower-bg.net/viewto ... 82a30bef32 виж тази тема. Като и пуснеш газта и освободиш от скорост, форсира ли се сама?

Потребител
Аватар

Мнение от doom » 04 Мар 2012, 11:14

Disasterr написа:Колега, на диагностиката би трябвало да са и погледнали предварението и закъснението, на какви стойности са. http://www.forum.bmwpower-bg.net/viewto ... 82a30bef32 виж тази тема. Като и пуснеш газта и освободиш от скорост, форсира ли се сама?

Проблем до сега не съм имал с нея, помпата не е пипана, за да се появи проблем с предварение или закъснение, за форсирането, никога не ми се е случвало, благодаря за препратката към темата колега, изчел съм я ама нищо с моя въпрос, лошото е че си го прави когато си иска, както си карам и започва да гасне, тръгва, гасне, въртя ключа и пали от раз без да се мъчи, вече ще откача!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kraitan » 04 Мар 2012, 14:51

аз имах същия проблем и майсторите ми казват всичко е наред да обаче не е гаснеше в движение например карам с 60 изключвам от скорост и гасне не всеки път де след като завъртях помпата на предварение от две седмици не гаснела

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 05 Мар 2012, 20:46

Аз тоя проблем го имах с Е 39 ТДС,оказа се датчик на колянов вал....ама странно че не излиза на диагностиката :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от doom » 05 Мар 2012, 22:22

Какви бяха симптомите при теб колега, след като загасне колата пали ли като и врътнеш ключа? Днес я карах цял ден, сутринта докато беше студена започна да ми прави тия маймунджалъци, докато беше угаснала(това в движение и на скорост) изключих от скорост и завъртях ключа, запали от раз и цял ден проблем не съм имал, ще ме побърка :banghead: !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kraitan » 06 Мар 2012, 21:14

палеше но трудно но никога не ми е гаснела на скорост

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 07 Мар 2012, 1:41

Ако датчик кол. вал откаже неговите функции се поемат от умната дюза ( и обратно ) и минава на аварийка ,ако и тя е в г.за гасне колата ама и лампа на таблото светва пък ти не пишеш за нея нищо. Тва че с ГНП не си имал проблем нищо не значи началния момент на впръскване се променя с времето поради разтягане на веригите и затова си трябва нова настройка ама като се гледат стойностите на диагностика не така на зула ( макар че повечето правят така ) . Същото важи и за количеството гориво пак така се проверява че има позапушвания и други и може да се настрои наново ако има нужда. Нека я погледне някой дизелджия с нужната апаратура ( ей така как е на колата ) и да и провери тези двете характеристики и промени ако има нужда не е кой знае ква пара пък си е хубаво като вид профилактика и проверка. После виж има ли промяна и продължаваш нататък .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E53 4.6

Мнение от bobiE38 » 07 Мар 2012, 9:41

Я си провери умната дюза за всеки случай:)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 07 Мар 2012, 12:04

При мене беше следното,гасне в движение,обикновено като тръгвам да намалявам по светофари,като в някой от случайте преди да угасне се разтрисаше еднкратно,но доста силно.
После врътвам ключа и си пали без проблем,на другия ден не го правеше това,обаче аз отидох и диагностиката го засече че е датчик на коляновия вал.
Не ми светеше нищо по таблото и т.н.
По памет за Е39 ТДС ми излезе всичко около 170-180 лева.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 07 Мар 2012, 12:37

Подобен проблем имахме и ние с брат ми. Колата гаснеше по светофарите когато е студена и по-рядко когато е топла, при палене се форсираше сама. Сменихме датчика на маховика, който вероятно съответства на датчика на коляновила вал и рестартирахме компютъра като откачихме акумулатора за през нощта. Двигателя е м21 в Е30, но е с ел. помпа. На диагностика не сме я водили...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

Потребител
Аватар

Мнение от doom » 07 Мар 2012, 14:09

Продължавам с наблюденията и взех вече да свиквам :evil: , когато започне да ми прави номера се наблюдава следното, натискам педала на съединителя и подавам газ докрай, колата едвам се изфорсира, включвам на скорост пак глъхне и не иска да върви, когато я загася и запаля всичко се оправя, като загрее спират да се наблюдават тези дивотии!

Следваща

Назад към Е38