Специален инструмент за съединител

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Специален инструмент за съединител

Мнение от mzgrv » 04 Мар 2012, 12:14

Здравейте,
Колеги, искам да попитам дали някой от вас разполага със специалния инструмент за натискане на пружината на притискателния диск с цел коригиране на завъртането на реглажния диск. Също така дали го дава под наем за една сутрин/следобед.

Изпаднах в ситуация, в която очевидно ще трябва да свалям отново предавателната кутия и да оправя това дребно недоразумение.

Веднъж го направих, но махнах притискателния диск, сложих го на преса, натиснах го и завъртях реглажния диск. След това го монтирах в това състояние върху маховика - завъртян докрай вляво, но не натиснат.

Защо, според вас, не става по този начин?

Благодаря ви предварително!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: Специален инструмент за съединител

Мнение от Ivo_Borisov » 04 Мар 2012, 16:58

Не ти трябва инструмент. По този начин и аз съм натягал пружината. Пробвай пак, важното е като отпуснеш, пружината на реглажния диск да остане натегната докрай, а тя после ще си се нагласи колкото трябва. А когато монтираш притискателя, не е задължително да е натиснат, просто го натягаш и това е.
Ако не можеш да се справиш така /което не ми се вярва/, тогава търси инструмент ама надали ще намериш освен от някой сервиз.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanio_bmw » 05 Мар 2012, 17:49

Колега да не те плаша ама и аз известно време търсех такава преса с въртящ се механизъм ( спец инструмент) но не можах да открия никъде .
Варианта остава да се натисне притисквателя на голяма преса заедно с монтажната звезда и да се завърти така 4е да се натегнат пружинките докрай .
Това е варианта и да се свали накрая звездата 4ак след затягането на болтовете на притисквателя .
Успех

Потребител
Аватар

Мнение от mzgrv » 06 Мар 2012, 20:46

...а сега въпросът е... на някой останала ли му е такава звезда, защото аз моята я изхвърлих още тогава....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 07 Мар 2012, 0:05

Аз си пазя моята. :wave:
Ако искаш пиши откъде си и как мога да ти услужа с нея. :yes:
Изображение

Назад към E46