ASC питане

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: ASC питане

Мнение от Ivo_Borisov » 01 Мар 2012, 15:56

Niko88 написа:
ALiGaToR написа:Веднага ти задавам контра въпрос. Защо като разполагаме със някоя екстра да не я използваме? Нещо което не се използва а го има е или натория или кич. Но щом е сложено в базовите екстри значи хората са преценили, че това е необходимост, а не прищявка на неопитните шофьори.

Точно!!! И аз се чудя защо се занимават да го иключват да го задържат да мигало и тем подобни глупости карайте си колите с здраве и не се занимавайте с простотии, да няма после ма на сега наще улици са мръсни и неизчистини и тя колата се заби в стълба, щи е*ба и заднот предаване...

Ами нагази в дълбокия сняг и пробвай как е с включено АСЦ! Дори в книжката май пишеше че в по дълбок сняг трябва да се изключи АСЦ-то. Точно за такива ситуации е направено да се изключва. И още едни по приятни ситуации с по различно каране :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 е70 4.0d
Мечтае да кара: Валяк

Мнение от Niko88 » 01 Мар 2012, 21:07

Ivo_Borisov написа:
Niko88 написа:
ALiGaToR написа:Веднага ти задавам контра въпрос. Защо като разполагаме със някоя екстра да не я използваме? Нещо което не се използва а го има е или натория или кич. Но щом е сложено в базовите екстри значи хората са преценили, че това е необходимост, а не прищявка на неопитните шофьори.

Точно!!! И аз се чудя защо се занимават да го иключват да го задържат да мигало и тем подобни глупости карайте си колите с здраве и не се занимавайте с простотии, да няма после ма на сега наще улици са мръсни и неизчистини и тя колата се заби в стълба, щи е*ба и заднот предаване...

Ами нагази в дълбокия сняг и пробвай как е с включено АСЦ! Дори в книжката май пишеше че в по дълбок сняг трябва да се изключи АСЦ-то. Точно за такива ситуации е направено да се изключва. И още едни по приятни ситуации с по различно каране :lol:

Ми нагазвал съм и с малко газ си излизам, в голяма кал не съм, и дори да неможе да излезеш изключваш ги излизаш и после пак цък, другото е вече българщина за мене :nono:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i '96
Мечтае да кара: non-stop

Мнение от Lawmaker » 01 Мар 2012, 21:26

Здравейте , колеги
Моите неангажиращи впечатления за ASC- то

Бях в планината /Батак/ тази зима и имаше доста сняг. Установих няколко неща, като за първа зима с е39 и ASC :)
1. ASC On - по пътя докато си в движение е супер/по нагорнище/
2. АSC Off - деретата са мои :D голямо връткане беше
3. ASC Half on - като точка 2

Като се наврях обаче в по-дълбокия сняг , с включено ASC колата спря , педала беше до долу , държеше около 1100 оборота двигателя и тва беше. После като го изключих се форсира и въртеше лявата гума. Накрая пробвах с Half on и взе да редува гумите и с леко боравене със съединителя и газта си излезнах от 30 - 40 см сняг
Това прави моята кола , за другите не знам . Преди това съм имал е34 със самозаключващ се диф и е28 с отворен диф и все съм си излизал от снеговете ама с това ASC в по дълбоките снегове - :paranoid:
Поздрави , колеги :bchug:

ПП . Забравих да кажа в заключение Много е добре , че има копче :bowdown:

Предишна

Назад към E39