съвет за фар
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
съвет за фар
Привет.
Имам фарове без лупа с допълнително слагани очички и ксенон.
Като цяло имам някакво желание да сложа фар с лупа, но да си запазя ксенона и очичките.
Гледам, че се продават разни комплекти без да бъде реклама !
Какви са ми вариантите и горе-долу ценово да се ориентирам и каква е разликата м/у ксенон и би ?
Втора ръка оригинален фар - да му се навържат моите рингове и ксенон ?
Нов фар - пак да му се навържат очите и ксенона - новите фарове, по-лоши ли са от оригинала ? В смисъл нормално ли светят и т.н.
Втора ръка фар със ксенон и лупа и очички - предполагам ще е много скъпо и ще ми го вземат веднага нали ?
Може би пропускам нещо ?
п.с. защо баба Марта е ядосана ?
защото Февруари е къс, а Март е мек :-)
Честита баба Марта !
Имам фарове без лупа с допълнително слагани очички и ксенон.
Като цяло имам някакво желание да сложа фар с лупа, но да си запазя ксенона и очичките.
Гледам, че се продават разни комплекти без да бъде реклама !
Какви са ми вариантите и горе-долу ценово да се ориентирам и каква е разликата м/у ксенон и би ?
Втора ръка оригинален фар - да му се навържат моите рингове и ксенон ?
Нов фар - пак да му се навържат очите и ксенона - новите фарове, по-лоши ли са от оригинала ? В смисъл нормално ли светят и т.н.
Втора ръка фар със ксенон и лупа и очички - предполагам ще е много скъпо и ще ми го вземат веднага нали ?
Може би пропускам нещо ?
п.с. защо баба Марта е ядосана ?
защото Февруари е къс, а Март е мек :-)
Честита баба Марта !
- relogin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 328ci e46
- Мечтае да кара: X5
Re: съвет за фар
Взимай от колегите оригинални фарове с лупа и си 6.Очите и ксенона мисля че можеш да си ги прехвърлиш не съм сигурен на 100% нека колегите кажат иначе около 300тина лева гледам ги продават.
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
nikolae написа:доколкото разбрах от английските бройки често излизат фарове с лупа и ксенон ?
еми да но английските са различни.по друг начин са настроени рефлекторите.светенето между ОЕМ фар и менте е много различно.търси по добре ОЕМ 2-ра ръка.
- lyubenpetkov
- Потребител
-
- Кара: Х5
- Детайли за колата: 2002 г.
И аз бях като тебе, но не ми харесваше как светят късите, затова поръчах от babuna. Само лупи и лампи, а си ползвам старите баласти. Даже има една бобинка в лупите, която съм я вързал към дългите и като ги включа, на лупата се маха това, което отрязва светлината отгоре при къси и светят и те на дълги.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
има една тема казва се относно терминаторския фар, колегата sliter сложи такива лупи и капачета на обикновен фар и ефекта е добър, в момента колегата бабуна предлага лупи с капачета, баласти и лампи за около 300лв, като комоплекта е готов за инсталация, нее като преди да има нужда да се режат рефлектори и т.н. При поставяне на лупите трябва да отвориш фара така и така така че ринговете пак можеш да си ги оставиш. Варианта нови фарове също нее лош въпроса е обаче в какво състояние ще са дали ако ги купиш от e-bay няма да има счупени щипки и т.н. Аз мисля че поставянето на лупи в твоите фарове е най изгодния вариант, защото знаеш нова лупа, с нови крушки баласти и т.н ако не купуваш а ползваш своите още по-евтино идва. успех
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
koleto_78 написа:nikolae написа:доколкото разбрах от английските бройки често излизат фарове с лупа и ксенон ?
еми да но английските са различни.по друг начин са настроени рефлекторите.светенето между ОЕМ фар и менте е много различно.търси по добре ОЕМ 2-ра ръка.
Специално ксеноновите имат врътка с която променяш от ляв за десец волан

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
lyubenpetkov:
Снимката, която си сложил това сега е с фар с лупа така ли?
Признавам си... някак си ми изглежда по-различно
навярно заради цвета на колата и мигачите, как да е колко излезна всичко като цена ?
Gqbriel:
Т.е. ако си взема фарове с ксенон и лупа от англичанка
по много лесен начин се обръщат за нашето движение ?
Като цяло искам да напраря интервенцията, защото мисля, че лупата свети много по-хубаво
и отделно моите стъкълца мисля, имат нужда от полиране/ремонтира/смяна.
навярно заради цвета на колата и мигачите, как да е колко излезна всичко като цена ?
Gqbriel:
Като цяло искам да напраря интервенцията, защото мисля, че лупата свети много по-хубаво
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
nikolae написа:lyubenpetkov:
Gqbriel:
http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=440929 при Е90 ,смотаната ми книжка е на Немски - в service manual на Е46 трябва да пише поне имам спомен че пише

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Лично за мен оем фаровете светят много по-добре от ментаците.На Бабуна лупите не знам колко добре светят,нека колеги,които са слагали такива да кажат но не взимай ментак фарове че голяма гадост и на външен вид и на светене.
П.П.Аз моите фарове ги разглобих фо основи и ги пратих в Стрелча да ги никилират самите рефлектори,смело мога да кажа че станаха като чисто нови
П.П.Аз моите фарове ги разглобих фо основи и ги пратих в Стрелча да ги никилират самите рефлектори,смело мога да кажа че станаха като чисто нови
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
Gqbriel написа:koleto_78 написа:nikolae написа:доколкото разбрах от английските бройки често излизат фарове с лупа и ксенон ?
Специално ксеноновите имат врътка с която променяш от ляв за десец волан

Темата с терминаторския фар е ... доста голяма
успях да я прегледам днес все пак.
Доста примери - хубави лоши, въпрос на вкус и пари.
Направих си някакво заключение или греша
"ако търсите само вида на оригиналния ксенонов фар, просто може да закупите рефлекторите от фарове с ксенон и лупите, а ксенона може и китаец да е"
и много накратко:
или оригинален фар с лупа и ксенон 400-500лв. комплекта, на който слагам моите очички
втора употреба фар с лупа (колко вървят горе-долу), на който закачам моите очички и ксенон
или вариант в, който търся от някъде лупа и се започва с едно преправяне....
Ксенон/биксенон разликата е, че едното е на късите, другото е на къси и дълги нали така ?
Може ли някой да постне една снимка на е46 седан с оригинален фар с ксенон ?
Лупа само на външното ли се слага ?
тук е само на външното нали ?
успях да я прегледам днес все пак.
Доста примери - хубави лоши, въпрос на вкус и пари.
Направих си някакво заключение или греша
"ако търсите само вида на оригиналния ксенонов фар, просто може да закупите рефлекторите от фарове с ксенон и лупите, а ксенона може и китаец да е"
и много накратко:
или оригинален фар с лупа и ксенон 400-500лв. комплекта, на който слагам моите очички
втора употреба фар с лупа (колко вървят горе-долу), на който закачам моите очички и ксенон
или вариант в, който търся от някъде лупа и се започва с едно преправяне....
Ксенон/биксенон разликата е, че едното е на късите, другото е на къси и дълги нали така ?
Може ли някой да постне една снимка на е46 седан с оригинален фар с ксенон ?
тук е само на външното нали ?
- lyubenpetkov
- Потребител
-
- Кара: Х5
- Детайли за колата: 2002 г.
nikolae написа:или вариант в, който търся от някъде лупа и се започва с едно преправяне....
тук
Няма кой знае какво преправяне. Но става като на снимката!
Пиши на Бабуна и ще ти каже цената. Май около 200лв. беше

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
nikolae написа:Ксенон/биксенон разликата е, че едното е на късите, другото е на къси и дълги нали така ?-не,биксенонови лупи са,което значи ксенон имат късите (лупата),но при превключване на дълги се отваря блендата на лупата и реално,не пречупва светлината а изправя снопа и.Това се води Би-Ксенон дори на новите автомобили е така![]()
Може ли някой да постне една снимка на е46 седан с оригинален фар с ксенон ? -двете отдолу
тук е само на външното нали ?-това са късите и Да само на тях има лупи

Аз лично,не съм съгласен че има огромна разлика - фабричен и не ксенон с лупа - казвам го от опит ,да качеството не е същото ,но се доближава много

А фаровете на купе е46 , които са с лупи - лупата пак ли е една ?
Идеята ми е да си сложа по две лупи, защото си мисля, че ще стои малко по-красиво.
Идеята ми е да си сложа по две лупи, защото си мисля, че ще стои малко по-красиво.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2