Колко ще струва ремонта?

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Колко ще струва ремонта?

Мнение от amd » 31 Май 2006, 18:00

Може ли някой да ме ориентира колко би струвал ремонта на моето Е30 като се хвана да му сменям чаркалаци. Става дума за това, че предницата грома стабилно по дупките. Което ще рече, дайте цена за:

шарнири
предни амортисьори (не са изпуснали напълно, но единия е близко)
тампони (каквито има отпред, че не съм много наясно)
нещо друго, което да се сменя? Мисля ремонта да бъде с нови, качествени части, но не от най-скъпите билщайни например, а нещо нормално - като Monroe или там каквото беше. Благодаря на отзовалите се.
BMW only!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GOGY » 31 Май 2006, 21:26

аз мога да ти кажа за накраиниците по 22лв са в ауто + миналото лято ги сменях мисля , 4е бяха мале ма не съм много сигорен .... :confused:
jba jbu jbadu jmuc bajuu

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 01 Юни 2006, 10:25

Значи аз правих такъв профилактичен ремонт и ето как ми излезезе на мен :

Шарнир къс - 17 лв.(Оптимал)
Шарнир дълъг - 22 лв.(Оптимал)
Накрайник външен - 15 лв.(Оптимал)
Накрайник вътрешен - 24 лв.(Оптимал)
Амортесьор маслен - 65 лв.(Некви бразилски не ги запомних)
Рейка не хидравлична - 145 лв.(италянска)
Спирачни дискове(предни) - 40 лв.(не ги знам кви са)

Всичко това нови части, биалетки не съм сменял и не знам колко пари са, ма за всичката тази покупка(като е по две де) ми дадоха бонус ароматизаторче, гюдорийка за стъкло и триъгълник :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

Аватар

Мнение от pinciflucnik » 01 Юни 2006, 10:45

Така като гледам колегата е пазарувал от Euro 07
Бразилските амортесьори са COFAP
Дисковете са METTELI или KWP

Е30 IS Crasher
Аватар

Мнение от ge_a » 01 Юни 2006, 11:13

pinciflucnik написа:Така като гледам колегата е пазарувал от Euro 07
Бразилските амортесьори са COFAP
Дисковете са METTELI или KWP

А точно такива са амортесьорите :yes:(а знаеш ли колко време карат?), за дисковете не знам нямат надписи, само пише мин 12 мм, пак аз старите ги свалих на 8.5 мм :shock: Иначе си пазарувах от Самоков, пък наще авточасти може и от Euro 07 да пазаруват не знам :dunno:
Изображение

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 01 Юни 2006, 11:44

Ей благодаря много:) Така ще си пресметна горе-долу какви пари ще ми трябват да стягам Е30-ката, а пък да видя дали тези от ВИдин няма да ми резнат главата с измислени цени. Много ми е кеф да си взема рекаро, музика, джанти, брони, но е тъпо колата да е наточена и да грома из дупките. Първо мисля да я постегна. Тия бразилските не ми вдъхват много доверие :mhihi:
BMW only!

Е30 IS Crasher
Аватар

Мнение от ge_a » 01 Юни 2006, 12:15

amd написа:Тия бразилските не ми вдъхват много доверие :mhihi:

Абе и на мен не ми вдъхват много доверие ама бях раколачил колата и кат свалих макферсоните направо текна масло, знаех че са за смяна ама не мислех, че чак толко и айде по спешност(щот пък трябваше да я пускам в движение) квито имаше в Самоков такива зех :confused: дано изкарат, пък и колегата от по горния пост май ги знае, нека каже тежката си дума :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Юни 2006, 12:17

каква е тази марка оптимал? освен това отпред има едни големи тампони на носачите, но нямам представа колко струват.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Е30 IS Crasher
Аватар

Мнение от ge_a » 01 Юни 2006, 12:41

[steeN] написа:каква е тази марка оптимал? освен това отпред има едни големи тампони на носачите, но нямам представа колко струват.

Optimal са немска фирма един приятел който бачка в сервиз е много доволен от тях!!!

Ето ти цена на тампоните в Дару кар, на другите места трябва да са по малко, а и защо ще ги сменяш заминали ли са ?

Номенклатурен номер : 31129058814
Описание : КОМПЛ. ТАМПОНИ
Ед.цена (с ДДС) : 110.18 BGL
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Юни 2006, 13:05

мерси за ингфото. моите са ОК, но колегата горе попита какви неща има по преднцата и видях, че не сте ги споменали.

п.с. за тия тампони трябва да се внимава за посоката, че некадърни майстори колкото иска човек :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар

Мнение от pinciflucnik » 01 Юни 2006, 23:49

ge_a написа:а знаеш ли колко време карат

Маслените са читави, но газови такива не си взимайте, на голфа отпред съм с маслени а отзад с газови и 4-те са COFAP. Задните са изпуснали, предните са ок. Амортесьорите са на година и половина :)
Оптимал се водят уж все хубави неща, но аз лично не съм много доволен от лагерите им.

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 02 Юни 2006, 9:24

При Атуи газовите амортисьори БОГЕ са по 70 лева, така, че не се занимавай със глупости за 10 лева разлика... ;)

Е30 IS Crasher
Аватар

Мнение от ge_a » 02 Юни 2006, 17:25

Някой от вас може ли да ми каже ква цена са Билщейн задни(газови) за 318is ?
Изображение

Назад към E30