Е46 Ефект при махната капачка на маслото
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- dido ra6kov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90
- Мечтае да кара: NISSAN GT-R
Re: Е46 Ефект при махната капачка на маслото
Филтъра на картерната вентилация ми е сменен преди 60хил. км и сега като отвия и махна капачката нито ми се менят оборотите, нито духа или смуче, а за пушек от зад и дума да не става. Масло (5W40) от смяна до смяна (15хил.км) не доливам. Но как е било преди смяната на филтъра на карт. вентилация нямам наблюдение, защото го смених заедно с маслото и филтрите при обслужването на колата веднага след закупуването й по препоръка на предишния собственик!
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
извинявам се че обновявам тази тема но дане пускам нова ,та на един приятел му сложиха газов инжекцион и след няколко дни му почна да мени обороти закара я при тея газаджии и те му запушили този клапан за картерните газове въпроса му е дали ще има проблеми така дая кара колата е 318
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Колега, по-късно ще пиша като пробвам...аз съм със същият мотор като твоя

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
След като отвих капачката на маслото нямаше никаква промяна нито на шума на мотора,нито на работата му 

- /ASTERIX/
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на китайско
Като махна капачката на мойта,оборотите се вдигат и има вакум,мотора е М52Б25ТУ,незнам дали е правилно
но нямям никакви проблеми с колата...
но нямям никакви проблеми с колата...

- Nedialkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: BMW
Някой запознат ли е за техническата свързаност на филтъра за маслените изпарения със смученето на въздух.
Моята смуче въздух и понякога започва леко играене на обороти не го прави винаги. Казаха ми, че е от филтър на картерни газове, но аз искам да знам технически как е свързан филтъра с въздуха.
От някъде взема вакум или ...?
Мотора е М54.
Моята смуче въздух и понякога започва леко играене на обороти не го прави винаги. Казаха ми, че е от филтър на картерни газове, но аз искам да знам технически как е свързан филтъра с въздуха.
От някъде взема вакум или ...?
Мотора е М54.
- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 325i
някой няма ли да сподели трудна ли е смяната , какво трябва да се разглобява и колко време отнема ?
- S.D.W
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Старата Дрифтачка
- Детайли за колата: При изключено ASC колата се превръща във кола от старата школа (старата Дрифтачка)
vitaliss написа:някой няма ли да сподели трудна ли е смяната , какво трябва да се разглобява и колко време отнема ?
Бая разглобяване си е сваля се смукателния колектор защото се намира филтара под него

- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 325i
вчера гледах подробни клипове в ютуби и там го правеха без да ги свалят, но бая трудно ми се стори слагането на новия филтър.. а и бая разглобяване си падна. Сваля се дросела дисата филтърната кутия и дебелите маркучи... но ме е страх дали после ще мога да го сабера двигателя както трябва 

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
anton mutafchiev написа:извинявам се че обновявам тази тема но дане пускам нова ,та на един приятел му сложиха газов инжекцион и след няколко дни му почна да мени обороти закара я при тея газаджии и те му запушили този клапан за картерните газове въпроса му е дали ще има проблеми така дая кара колата е 318
колега аз съм с дизен и ефекта при запушен филтар на картера беше че започна да хвърля масло през щеката,и ако има слабо място нищо чудно да протече от всякаде,незнам при бензина но мисля че не е добре да неможе да диша мотора,все пак и при дизел и бензин е сложен с една и съща цел

- LoS BanditoS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330D Touring
- Мечтае да кара: BMW E46 330D Touring
http://www.youtube.com/watch?v=KQ2fE4r-htY Намерих този клип и реших че е за тази тема 

- sh1n3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 323Ci
Здравейте колеги, днес направих опита с капачката на маслото, и както очаквах промени звука на двигателя.
Скоро ми предстой смяна на "oil separator" така че ще пусна снимков материал как се сменя при М52
Поздрави
Скоро ми предстой смяна на "oil separator" така че ще пусна снимков материал как се сменя при М52
Поздрави
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Някой коли имат ламарина под капачката на маслото и като я отвориш не пръска масло, други нямат и пръска капчици масло.
За бензинов мотор като отвориш капачката в никакъв случай не трябва да гасне
За бензинов мотор като отвориш капачката в никакъв случай не трябва да гасне

- Wolfeye
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мечтата си!e46 320ci & e92 320d
- Детайли за колата: Devil heart.. Angel eyes...
Преди като махнех капачката леко смучеше, почти недоловимо.
Днес смених клапана на картерните газове и реших да видя к'во става с отворена капачка. Пак си смуче, незнам дали си внушавам, ама даже и по-силно
. Променя си малко работата мотора и аха да загасне, ама не гасне. Оборотите си ги държи нормални, в моя случай ниски (около 600). Сменил съм и всички принадлежащи мЪъркучи за всеки случай.
За М54 иде реч
Днес смених клапана на картерните газове и реших да видя к'во става с отворена капачка. Пак си смуче, незнам дали си внушавам, ама даже и по-силно

За М54 иде реч

- Nedialkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: BMW
И моя е сменен от четвъртък. От тогава до сега направих само една отсечка Бургас- София, но разликата е голяма. Моята и преди и сега при отваряне на капачката на мотора няма разлика. Обаче преди докато е студена аха да пуснеш съединителя да потегли и колата изгасваше на момента. Чуваше се съскащ звук при подаване на газ и леко от време на време и играеха оборотите. Та за мен има голяма полза от смяната на тоя клапан.
btw: Колектора на М54 се сваля за 30-40 мин и се качва за още толкова
btw: Колектора на М54 се сваля за 30-40 мин и се качва за още толкова

45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3